Хм, Шишманов ти си специалист по тия проблеми. Интересно ми е колко мегавата мощност пренася един 110 киловолтов далекопровод при нормален режим средно? Много ли е?
23.07.10
17:33
казано от Миро на 23.07.10, 17:14:
Хм, Шишманов ти си специалист по тия проблеми. Интересно ми е колко мегавата мощност пренася един 110 киловолтов далекопровод при нормален режим средно? Много ли е?
Не съм сигурен, защото не оперираме с подобни електропроводи, както знаете те са на НЕК, а не на ЕВН.
Гледам в на Филкаб справочника няма каталожни данни на проводници за 110 кV.
Иначе зависи от много неща, дали е меден или алуминиев проводника, дали е оплетка или е цял проводник, в каква температурна среда работи, с какво сечение е какъв товар носи на какво разстояние колко е пада и т.н.
Примерно 20 кV 185 кв. мм кабел на теория носи максимум около 8 мегавата.
Само, че само в Слънчев бряг товара е има няма 100 мегавата :).
П.П Важно е и как са настроени самите защити по подстанциите.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 23.07.10 17:38.
А знае ли се кога ще се отстрани повредата ?
Т.е. да не звуча като абс. ламер - какви са прогнозите ?
Мнението беше редактирано от emzo на 23.07.10 17:46.
казано от Иван Шишманов на 23.07.10, 17:33:
Само, че само в Слънчев бряг товара е има няма 100 мегавата :)
Ооо,толкова много. Не съм очаквал,че Бургаският район(курортите) е толкова добре електрифициран. Навремето “долината на химията” гълташе много ток и за късмет си имаме цяла електроцентрала до Варна. Засега поне нямаме проблеми.И аз съм на 100-200 метра от една голяма подстанция. Токът ни почти никога не спира :)
Мнението беше редактирано от Миро на 23.07.10 17:48.
Абе, Иване, Ловешка област към вас ли сме или ЧЕЗ ? Интересно ми е, защото в Троян рядко спира тока, а много често в сучаите, когато е спрян моят блок и ощe 1-2 в квартала имат ток, а целия град е тъмен почти :) Нямаме генератор иначе.
23.07.10
20:18
http://www.evn-ec.bg/bg/haushaltskunden/zahlungscheck.asp
Може този извод който спира често да е дефектен и често да аварира, а вие да сте на нов извод който не дава проблеми.
Миро националния товар можеш да следиш на:
http://www.tso.bg/default.aspx/tovar-na-ees/bg
За съжаление не знам защо данните не са актуални, до скоро ги качваха редвно и почити онлайн.
Всъшност точно там е проблема, че не е добре електрифициран района от към електро проводи на 110 KV, един се чупи и авариините предвидени да го заместят не могат да издържат товара, защото те самите също са на ръба на възможностите си. Типично българска работа. Това, че си близо до подстанция не е гаранция за нищо, сградата на енергото в Бургас е захранена от два извода на 20 kV от два различни трафопоста, но пак сме оставали без ток, заради пиян багерист :D
Емзо по последни данни информацията от НЕК е, че утре вечер ще бъде възстановено нормално захранване.
Личното ми мнение е, че в една бяла държава подобна авария при настоящите метеорологични условия, може да бъде отстранена много по бързо.
И смешно или не, но в Англия диспечерите изчисляват и планират кога и колко от Англичаните ще пият чай :).
П.П. А знаете ли, че като се е разчуло за аварията през ноща, мангалите в Поморие веднага са откраднали няколко между стълбия 20 кV проводници. И там колегите браха ядове цял ден.
Мнението беше редактирано от Иван Шишманов на 23.07.10 20:25.
казано от anton1o на 23.07.10, 15:58:
казано от az100yan на 23.07.10, 15:36:
Силните намират решения, а слабите зобят!
Много правилно ;)
Зоба също е решение ;)
П.П. Колата ми е готова, остават още няколко дреболии за оправяне, те си бяха от преди удара и след 1-2 седмици ще ги оправя и тях.
П.П.П. Защо ми свети постоянно лампичката за ABS-а?!
На нас преди постоянно светеше лампичката за бензина :D
Но имаше достатъчно !
Мнението беше редактирано от alabalaa на 23.07.10 21:44.
23.07.10
21:45
Ахахаахааа...
Дойдох по работа в София и свърших и излязох за 15 мин. на улицата.
Хапвах некви семки и пиех кола лайт и слушах МР3.
И по някое време некой ми дърпа емпетройката от ушите.
Аз помислих че ме крадат. И се обърнах лош. И се стреснах!
Неква мадама с микрофон, зад нея камери, светулки.... Леле. Скрити. В некъв безистен, и ми скочиха!
Вика, да ви задам няколко въпроса.
Питайте викам.
Дълги или къси връзки предпочитате.
Викам дълги, стар съм за къси.
Тогава вика искате ли да ме вземете да съм ваша за цял живот!!! И ми се върти отпреде да ми се покаже!!!
Бухахаха!!!!
Викам ами женен съм, но мерси за предложението, поласкан съм.
Е тва е ,вече от улицата ме грабят и то с телевизия.
Не мога да мръдна из София, веднага ше ме грабнат!
Кажете кво да се правя толкова хубав!
Повече ниакква софия, там е опасно за мен!!!!
И кво е тва, некво реалити ли е?
Като й казах че съ мженен избяга ма май на микрофона й пишеше телевизия седем дни.
Мнението беше редактирано от Стефан Симеонов на 23.07.10 21:47.
Хах- дойде тука и почнаха мадамите сами да ти идват :D
Петко, някои автомобили, като им светне АБС- означава, че накладките са износени- това разбира се може да не е така при теб.
24.07.10
00:31
Хахахах Дзвер яко.
Петко провери кабелите на датчика - при удара е възможно да се е разкачил куплунг или при ремонта да се е случило нещо от тоя род.
Изтрезнява :D
———
Днеска дето мога да спя до късно ..... станах с петлите :(
24.07.10
06:47
ПеткоК,лампичката ти сигурно свети,защото ти е намаляло спирачното масло.
Нахвърлихме му няколко идеи сега остана да намери каква е причината :D
Emzo, той навика не е на профили - понеделник-петък и събота-неделя : )
Абе, нахвърлят ми някакви идеи в bodybuilding.com, че калориите ми са твърде много за отслабване. При 150 грама протеин, 80-100 грама мазнини и 60-90 въглехидрати дневно, грубо 1800-1900 калории, ме съветват протата от уж най-големия сайт за бодибилдинг, че трябва да отрежа калориите до 1500. Сега, не се съмнявам в никого, но не са ли твърде малко това, бре, хора?
Мнението беше редактирано от ~ DN на 24.07.10 08:43.
Kicks ass :)
http://www.youtube.com/watch?v=dXiFuU7X_Fo&feature=related
Мнението беше редактирано от junkhead на 24.07.10 08:53.
Ми май са доста малко... някъде бях чел че 1500 не било добре да стигат за мъже- прекалено ниско било... ми смъкни ги на 1600-1700, ако ти се експериментира, ако си добре може да пробваш още... сега сваляш/чистиш ли доволно?
24.07.10
09:23
Хайде давайте залаганията, ще има ли днес ток Слънчев бряг или не :D
Нямам представа. Всеки божи ден се гледам в огледалото и няма как да забележа дали има разлика, сантиметъра не показва спад (дори качих в корема), килограмите си не знам, че счупих кантара.
24.07.10
10:18
казано от alabalaa на 24.07.10, 00:41:
Тоа па кво правиш ти в 3;30 на компа :D
От както съм отпуска ме мъчи безсъние. За първи път си взимам отпуска по-дълга от два дни и аз не помня от колко години и лягм много късно, а ставам много рано. :D
казано от emzo на 24.07.10, 05:27:
Изтрезнява :D
———
Днеска дето мога да спя до късно ..... станах с петлите :(
Аз съм така вече седмица. Тъкмо ще се науча да спя до късно и ще свърши отпуската :(
24.07.10
10:38
Georgi харесва ‘’-Мамка му! Къдеее пак похарчих тия пари???’’ на haresvami.com
Траш, ми аз достигнах подобна ситуация след 4-5 месеца “чистене”... и за това спрях- вече не свалях. Пробвай няколко дни да вдигнеш и после пак рязко да ги намалиш...
24.07.10
15:03
казано от Петко К на 23.07.10, 21:42:
казано от anton1o на 23.07.10, 15:58:
казано от az100yan на 23.07.10, 15:36:
Силните намират решения, а слабите зобят!
Много правилно ;)
Зоба също е решение ;)
П.П. Колата ми е готова, остават още няколко дреболии за оправяне, те си бяха от преди удара и след 1-2 седмици ще ги оправя и тях.
П.П.П. Защо ми свети постоянно лампичката за ABS-а?!
накладките може да са износени
казано от Thrash на 24.07.10, 09:55:
Нямам представа. Всеки божи ден се гледам в огледалото и няма как да забележа дали има разлика, сантиметъра не показва спад (дори качих в корема), килограмите си не знам, че счупих кантара.
Смятай, щом на 1800 омазняваш, незнам на моите 4000 калории ежедневно колко стотин кила ще си. Някакъв дефект има, намали ги на 1000 калориите и ако пак не сваляш незнам... :D
п.п Яката съм претоварен, като парцал съм, немога са възстановя, деба.
Мнението беше редактирано от El padre на 24.07.10 15:14.
казано от emzo на 24.07.10, 15:06:
Ma*ка му ..... пак изгорях :D
Не се ли мажеш със слънцезащитни лосиони или те са само за жените, а ти си мъж и не го правиш?
Може да си вземеш охлаждащ гел от аптеката при изгаряне. Помага много, иначе ще имаш още една безсънна нощ.
@karpi - мразя кремове, мазила абе всичко, което е мазно.
Уж под чадъра седях ама пак съм червеничък, но не е много сериозно, че чак мазила от аптеки да взимам :)
Мнението беше редактирано от emzo на 24.07.10 15:49.
Тия чадъри пропускат точно тая част от спектъра- за това не им вярвам вече (dull)
24.07.10
17:48
Оффф няма ли да свършва сезано на летните билдъри вече? (puke)
Активизирали са се всякъкви циркаджии.
казано от head_hunter на 24.07.10, 17:48:
Май скоро няма да се оттървем от тях. В залата непрекъснато чувам, трябва да я покажа тая преса. Скъсват се от коремни преси и само се гледат в тея огледала. То бива, бива нарцисизъм, ама те и нас жените подминаха. След два месеца съм сигурна, че няма да ги виждам вече :D и ще останем само целогодишно трениращите. Трениращи не само заради по-добрата визия, ами и заради удоволствието, което ни доставя спорта ;).
24.07.10
18:21
Едва сега започва
казано от emzo на 24.07.10, 15:49:
@karpi - мразя кремове, мазила абе всичко, което е мазно.
Уж под чадъра седях ама пак съм червеничък, но не е много сериозно, че чак мазила от аптеки да взимам :)
Емзо, не всички кремове са мазни, някои попиват много добре.
Той и аз миналата седмица уж бях само за няколко часа на Витоша и реших да пропусна мазането, но среших. Прибрах се червена като домат, но реших пак да пропусна и охлаждащият гел и последствията бяха - няколко безсънни нощи, невъзможност да легна по гръб, а сега пък се и беля.
Но ти най-добре си знаеш, а и един чадър не е достатъчен, за да се предпазиш от силните слънчеви лъчи (sun) .
Мнението беше редактирано от T-X на 24.07.10 18:37.
Хаха, сигурно са по-зле от тези през януари, “New Year’s resolution gym members”.
Досадно е,че само се бавят и нищо не правят в крайна сметка.
И още нещо вчера(петък),дойде някакво момче и вика:Идвам да потренирам малко за утре,че отивам да море. :D
Мнението беше редактирано от Андриан К на 24.07.10 19:36.
А пък и какви разговори имат.. В понеделник 4 момчета през цялото време до като бяха в залата не спряха да се фалят кой къде се бил напил..