22.07.10
16:30
Здравейте, искам да попитам някой справил ли се е с проблема с бедра тип “ряпа” - мускулести в горната си част, но слаби в областта над коленете и слаби прасци?! Висок съм 193см., 87кг., с много тънки глезени и китки, тясна талия, по която не се лепи тлъстина, но засметка на това се лепи в ханша и това доста разваля симетрията.
В момента тренирам крака веднъж на 6 дни, с малки килограми и 15-30 повторения до отказ - клек с щанга, клек на хак машина, екстензии, тяга с прави крака, бедрени сгъвания, калф машина, прасци от седеж, но мускулите над коленете са все така малки, прасците също не мърдат. Пробвал съм с много кила и малко повторения, тичане... резултат пак нямаше.
Та някой има ли същия проблем и как се е справил с него?! Благодаря в аванс :)
23.07.10
04:52
Ами да моите донякаде бяха така и го реших като зарязах класически тежък клек за доста време
Ами бих казал,че донякъде и аз имам същия проблем(когато качвам).В горната част са значително по-широки заради развитието на аддукторите,докато над коляното са тесни.Чел съм,че клека работи точно за тази част над коляното бтв ;)
@Миро
Кажи какво друго направи освен да изключиш тежкия заден клек?Включи ли други упражнения или .. ?
25.07.10
09:08
казано от tra^la^la на 23.07.10, 09:06:
Ами бих казал,че донякъде и аз имам същия проблем(когато качвам).В горната част са значително по-широки заради развитието на аддукторите,докато над коляното са тесни.Чел съм,че клека работи точно за тази част над коляното бтв ;)
@Миро
Кажи какво друго направи освен да изключиш тежкия заден клек?Включи ли други упражнения или .. ?
Лек преден клек и то по скоро за загрявка, всмисъл изпълнявам го в повече повторения, иначе само спрях класическия
Еми няма как да не са ви като ряпа, като правите полуклекове ! Много хора не могат да се отърсят от това колко кила вдигат и няма как да свалят 20-30 кила примерно от келка си и да клякат до където трябва. Правят полуклекове щот такак слагат повече кила на шангата ама ако почнат да правят преден клек, където се кляка дори под паралела виждат голям зор щото тези мускули именно над коляното не са били натоварвани и развити от полуклековете. Може да правиш преден клек и хакен клек, сис клек, лег екстенжън, които натоварват точно мускулите над коляното, но калсическия клек изпълнявам правилно ти развива и горанта и долната част на бедрото. Ако се кляка обаче не достатъчно дълбоко и ако се навеждаш много естествено, че ще се натоварва повече горната част. Почни да правиш преден келк при който няма да можеш да се навеждаш и да искаш и слизай под паралела, така ще усетиш натоварването точно там, където в момента ти изостават бедрата !
26.07.10
08:59
казано от Христо на 25.07.10, 18:35:
Еми няма как да не са ви като ряпа, като правите полуклекове ! Много хора не могат да се отърсят от това колко кила вдигат и няма как да свалят 20-30 кила примерно от келка си и да клякат до където трябва. Правят полуклекове щот такак слагат повече кила на шангата ама ако почнат да правят преден клек, където се кляка дори под паралела виждат голям зор щото тези мускули именно над коляното не са били натоварвани и развити от полуклековете. Може да правиш преден клек и хакен клек, сис клек, лег екстенжън, които натоварват точно мускулите над коляното, но калсическия клек изпълнявам правилно ти развива и горанта и долната част на бедрото. Ако се кляка обаче не достатъчно дълбоко и ако се навеждаш много естествено, че ще се натоварва повече горната част. Почни да правиш преден келк при който няма да можеш да се навеждаш и да искаш и слизай под паралела, така ще усетиш натоварването точно там, където в момента ти изостават бедрата !
Стига с тия прибързани заключения за хората малко по спокойно я карай!
Добре това което съм написал е общовалидно може би не трябваше да го пиша така, приемам че има хора дори които и без да тренират пак имат такива бедра, но това което съм написал е факт, питай някой про билдер напреднал, че ако класичския клек ти развива повече горната част то става така най вече от това, че не се клакя достатъчно дълбоко. Все пак и генетика е много важна и някой по трудно трупат в долната част. Исках да обесня, специални за полуклека, който е равен и на полуразвити крака ако се прави само поуклек, грешно започнах предния коментар може при вас това да не е проблема при други това обаче е проблем. Има и хора които ги е страх да клякат нормално, че да не им расте задника и за това не клякат много ниско.