25.07.10
12:08
Здравейте съфорумци,
Вчера вечерта докато играх футбол посрещнах много силна топка и следователно след като направо ми се обърна китката, отидох в спешното, и резултатът след рентгена, беше : пукнат показалец, счупен среден пръст, усукани сухужилия в областа на дланта и китката и навехната китка = гипс до лакета, 2 седмици и след това 1 месец без футбол и такива развлечения.
Въпроса ми е, кога ще мога доло горе да започна с упражненията. Знам, че не сте лекари, но ако някой може да помогне, ще съм му благодарен. И някое упражнение у дома, което не ми изисква ръцете, че ще стана разплута поничка... Ям през 1 час ;х
Благодаря !
Темата беше редактирана от R.Mitev на 25.07.10 12:10.
може да правиш коремни,да скачаш сутрин на гладно(ако ти е проблем,че бързо качваш) ,тичане.За това се сещам за сега :)
Ми след като ти махнат гипс-а,според мен е най-добре да не бараш още 1-2 седмици и след това с минимални тежести за да видиш как ще ти се отрази и постепенно да ги увеличаваш.
[quote author=“R.MiteМога да ти продам шина, която ще изолира китката и ще ти помогне за упражненията.
http://prodavalnik.com/shina-za-rka-i10216369v” date=“1280050020”]А кога да започна с опражненията .... и как постепенно или ....
29.09.12
21:08
Аз съм лекар и ти казвам - думата се пише с У тоест - Упражненията, а не Опражненията. Как можем да ти помогнем? Да тренираме вместо теб ли? Виж кои У пражнения можеш да правиш и ги прави. След като ти свалят гипса пак започни лекичко и пробвай кои упражнения можеш да правиш. Щом като са ти наранени пръстите, не би трябвало да имаш кой знае какви затруднения.
Папай сиренце, млекце вземи си витамин Д и калций и това е. Останалото е организъм. До сега в историята няма нито един лекар, който да е излекувал даден организъм. Организма се лекува сам, а лекаря е само посредник и катализатор на оздравителния процес.