Протеин след тренировка?

Та да питам, щото немога да си обясня защо спецовете в спортното хранене препоръчват веднага след тренировка да се пие протеин? Не се ли превръща в глюкоза, заради изчерпаните гликогенни запаси и съответно да си даваме парите за нещо, което и обикновена вафла от 20ст. може да свърши?  :P
Дано да сте ми разбрали въпроса де  :red:

17.05.10
19:29

Ами аз лично съм слушал че след тренировка е хубаво да се яде шоколад , мед , банан и такива неща ,а не да пиеш протеини :)

17.05.10
19:54

След тренировка е ред на бързите въглехидрати (които попълват изчерпаните запаси) и 20-ина минути скед това на протеиновата пудра.

АЧ

17.05.10
20:25

А колко часа след тренировка трябва да се яде ?

Стоянчо е посочил правилния подход след тренировка.
Протеинът и мономерите му не се превръщат в глюкоза.
Вафлата не съдържа глюкоза.

achkos, около час до час и половина след тренировка е време за нормално хранене.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 17.05.10 20:31.

Моля предварително да ме извинява колегата,че му се меся в темата,ама имам едно въпросче :) напоследък за след тренировка си подготвям смес от 30гр гейнър и 15 гр протеин с уговорката,че по принцип в тея 30гр гейнър трябва да има някакъв минимален процент протеин та...на въпроса до колко е добра идея веднага след тренировка да се пие тоя шейк и до колко се усвоява протеина?Рядко ме избива на газове,а ако ме избие е за малко (ще ме извинявате,но аз по това съдя до колко хабя протеина...) :) благодаря предварително на всички отговорили :)

25.07.10
13:47

200-300 гр кисело/прясно мляко след тренировка добре ли е и час след тва вечеря ?

VA

25.07.10
15:23

По-добре белтъци от яйца или шейк, щото млякото не се усвоява бързо а дозата от 6-8 грама протеин няма да стигне за възстановяването и на 4 годишно дете тежащо 25кг :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1