ОБЯСНЕТЕ МИ!!!!!

Темата е заключена.

01.04.05
19:06

Какво е Л-Карнитин и ка ксе използва и дали се свиква с него след време?! :)

01.04.05
20:08

L-Carnitine,макар че не е аминокиселина(не участва в синтеза на белтъка),има много от характеристиките на неосновните аминокиселини - като една от основните функции е участието в метаболизма на храната в енергия.L-Carnitine се синтезира в организма от две аминокиселини - Лизин и Метионин.Среща се в авокадото,млечните продукти и червеното месо.
L-Carnitine транспортира масните киселини с дълги вериги до митохондриите в клетката,където те биват изгаряни и превръщани в енергия.Така организмът,освен че изгаря мазнини,придобива високи енергийни нива и тренировката става още по-ефективна.
Основно се използва за изгаряне на мазнини,но също така подпомага мускулния растеж и оказва положително влияние на сърдечно-съдовата система и черния дроб.
Препоръчително е да се взема около 2-3 грама половин час преди тренировка или аеробна сесия.
L-Carnitine е абсолютно безвреден и няма никакви странични ефекти. :D

02.04.05
19:14

За абсолютно безвреден не съм много съгласен, всяко нещо е вредно в зависимост от количеството, затова не прекаляваите с оказаната от производителя доза. :wink:

02.04.05
19:42

L-Carnitin наистина е полезен за черния дроб... за хора, които имат проблеми с него. Но за хора със здрав черен дроб е точно обратното - L-Carnitin (като почти всяко нещо) се метаболизира именно през черния дроб и излишъците от него натоварват този важен орган.

03.04.05
01:40

Хм...,всъщност и двамата имате право.Може би аз не се изразих правилно или вие не сте ме разбрали.
Под “абсолютно безвреден и няма никакви странични действия” има впредвид,ако се използва както трябва.Естествено,ако се взима примерно 4 месеца в конски дози няма да е особено полезен :D .
Нали знаете,че разликата между лекарството и отровата е в дозата,така че... :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1