по здрави капиляри ?

25.07.10
20:45

Какво ще ми препоръчате за по здрави капиляри ? Бях спрял тренировките в залата за около близо половин година,като преди това правех доста тежки тренировки (почти на макс ) , но миналата седмица когато влязох в залата (за пръв път от половин година) реших както казват повечето “да се пръсна” от дигане .. и наистина доста зор видях тогава ,напомпах се здраво и като се прибрах бях като претрепан .  На следващия ден обаче сутринта забелязах,че очите ми са зачервени и имам лек кръвоизлив на дясното око, но по късно на същия ден очите ми се избистриха (кръвоизлива си остана , но беше съвсем лек) и помислих че е било просто някаква заблуда , защото обикновенно след ставане от сън на всеки очите му са зачервени, реших пак да отида на фитнес още същия ден и в залата веднага започнах с големите тежести , но забелязах че колкото повече се напъвам, очите ми се зачервяват и когато правех лег , след ставане от лежанката ми се виеше леко свят.  Та мисля че са ми отслабнали нещо капилярите и реших да ви попитам нещо да ми препоръчате за да ги заздравя :) Разбирасе ще правя и по леки тренировки като за начало .

ПС: Преди дългата почивка от залата , също правех доста тежки тренировки , но такъв проблем нямах

Темата беше редактирана от Март0 на 25.07.10 20:46.

25.07.10
22:09

Дишай,иначе ще се пръстнеш там някъде.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 25.07.10 22:10.

25.07.10
23:16

еми мисля че дишането ми е правилно , примерно на лежанката : вдишвам когато спускам лоста до гърдите си и издишвам когато бутам нагоре :)

26.07.10
09:02

споко от тежкото е и аз бях така, понамали тежестта а съкрати почивките и си ОК

26.07.10
19:14

в какъв смисал да съкратя почивките ? почивките между сериите ли или ... :?

VA

26.07.10
19:34

Мене веднъж след тренировка по ММА бях със син нос и стоях на слънце и ми текна кръв... За сефте се случваше ама някой ме изкара че съм съ слаби капиляри и казаха че меда помагал но доколко е вярно незнам!

26.07.10
21:01

xaxa vask0 същото ми се е случвало и на мене , но от претоварване в фитнес залата , имаше един период в който всеки ден ми течеше кръв от носа (обикновенно сутрин след ставане) в продължение на една седмицам. Реших да отида на лекар и там ми казаха че имам високо кръвно налягане (160 на 80 мисля че беше) и ми исписаха някакви хапчета за кръвно , които дори не си ги купех.Мисля че не е нормално момче на 16 години (на толкова бях тогава) да пие хапчета за кръвно :) Та спрях фитнеса за 2 седмици, след което продължих и всичко си беше нормално.Надявам се и сега да отмине това с зачервенитео очи  :)

Мнението беше редактирано от Март0 на 26.07.10 21:02.

27.07.10
06:42

казано от kravata на 26.07.10, 19:14:

в какъв смисал да съкратя почивките ? почивките между сериите ли или ... :?

Да точно :)

27.07.10
19:09

Здрави капиляри? Ами витамин С, цитрусови плодове. Отвара от шипки,ама силно запича. Преди се продаваше един препарат “Пефлавит Це” точно за очи на билкова основа,сега може да има и нещо по-добро за уплътняване на съдовете. И освен това си изследвай кръвта профилактично, тромбоцитите, чернодробните ензими.

21.10.10
07:20

Темата е стара,но все пак ще пиша. По принцип имам слаби капиляри и даже наскоро се оперирах от разширени вени. С 2 ръце ти препоръчвам едно лекарство Диокет ( естествено след консултация с лекар) и просто забравяш за този проблем.

21.10.10
09:58

За слаби капиляри-Рутаскорбин,съдържа витамин C и го има във всяка аптека.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1