Домашни упражнения за предмишница...

EN

29.03.04
23:28

Предполагам всички знаят за тези пружини и гуми, които се продавам в повечето спортни магазини, и който се стискат с ръка... Това е някакъв вид упражнение за предмишница, помагат ли те всъщност, някой пробвал ли ги е и в крайна сметка СТРУВА ли си човек да си взима такова нещо?

29.03.04
23:43

EnTiCeR, наскоро прочетох една статия по въпроса. В нея авторът обясняваше, че обратните сгъвания и сгъванията на китките работят повече за “естетическото развитие на предмишницат” ( :o ), докато различните грипове (гумички и пужини за стискане) и някои изометрични упражнения (той беше споменал сами едно) развиват повече силата на захвата. Не съм ги пробвал, но познавам няколко джудисти, чиито треньор ги караше постоянно да сървят с по 1 грип във всяка ръка и да стоскат ли, стискат... :D

29.03.04
23:44

Zahvata opredeleno stava mnoo po zdrav a za muskula prosto usetih 4e sled okolo mesec stana dosta po-tvurd

29.03.04
23:46

Eclipse me izprevari ama q kaji kvi sa tiq uprajneniq za esteti4eskiq vid…..

30.03.04
11:44

Хе хе, ами това за естетическия вид не са мои думи, а на автора на въпросната статия. Според него обратното сгъване и сгъването в китките развиват повече обема (сигурно за това казва, че са за “естетически вид”) отколкото силата на предмишниците, а при гриповете е точно обратното :) 
Както казах не знам доколко е вярно, никога не съм ползвал грипове...
Успех !!!

LE

30.03.04
11:56

Първият ми истински растеж доиде точно на предмнишницата и то точно от грип.Имах един приятел които по цял ден го стискаше туи нещо и един ден бях постоянно с него и ме кара целият ден да го нося и аз от немане на друг избор започнах да го стискам.От там нататък за един ден предмишницата ми стна двоина(е преди не бях пипал въобще тежест бях ня 11,12 години).Така че има ефект.
Но според мен е наи добра старата схема,когато си стискаш малкият ентицентърчо тя си получава заслуженото :wink:

30.03.04
14:25

Da i posle kato onaia kartinka. Na men li4no ne mi deistvat gripove. Samo prez zimata, za da si durca prustite i rucete topli. :) Ina4e muskula na predmi6nicata naistina stava dosta tvurd sled 1-2 sedmici.

EN

30.03.04
19:22

Добре, от това което разбрах явно има смисъл човек да си набави нещо такова пък и на са скъпи...

Ама на какво викате грип (всъщност, знам ама от него се киха и кашля и едва ли става въпрос точно за това :)), предполагам, че на тези на които аз казвам пружини, но все пак да си попитам  :P

30.03.04
20:09

Grip - хващам , стискам!!!!Тва са сичките тия работи.

EN

30.03.04
23:46

Ааааа къде бил ключа... 10х TheGreatIceMan след всичко което прочетох тук май ще хвана да си взема некви гумички или пружинки... Поне докато съм на лекции да има кво да правя :)  :P :D Според вас кво е по добре, гумичка или пружинка...

LE

31.03.04
00:11

Вземи си гумен.................опс да не си помислите нещо 8) Гума си вземи!

31.03.04
13:45

Ами и аз ще ти препоръчам гума защото имах една пружина и както си стисках на втория ден ми се счупи!!!!!!!!!!

31.03.04
22:01

И аз бих ти препоръчал гумен грип. Между другото, чудесни грипове стават от скобите за фи50 лост :wink:

08.04.04
17:32

Внимавай как го избираш.
Сигурно си здраво момче, но ако е прекалено твърд, може да си прецакаш ставите.
Като си отпочинал и го смачкаш 2-3 пъти за проба (когато го купуваш), може да ти се стори ок, чак по-късно ще разбереш, че си се надценил.
Хахаха, Eclipse, това за скобите е вярно.

Значи аз имам една черна гумичка за стискане,но не знам по колко повторения трябва да правя и може ли всеки ден да си я тренирам предмишницата ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1