Максимум ...

28.07.10
09:00

Искам да попитам един можеби глупав въпрос , но просто ми е интересно да разбера отговора. Всички знаем `поговорката` че последните няколко повторения правят разликата между шампиона и останалите .... Та въпроса ми е това отнася ли се и за трениращите на ниво начинаещ ... в смисъл например като правя лицеви опори да давам последната серия колкото мога или на лежанката последната серия колкото мога или с повечко килограми .....?

АН

28.07.10
12:56

Оправи си храненето >:D

28.07.10
13:09

Ти си оправи четенето  :) Да даваи сичко в последната сериа  :D

28.07.10
15:09

И няма да се получи претренирване .... А има ли смисъл в последната серия да слагам макс кила и да права по 2-3 повторения или е по правилно да си права по повече повторения с килограми които са ми като за 7-8 повторения(както останалите сери).

АН

28.07.10
16:24

За обем има една друга схема: в последната серия на упражнението правиш отказ с килограми за редовна серия и веднага сваляш килограмите на 1/2 от редовните за втори праг на отказ. Идеята е да напълниш с максимално количество кръв мускулната група, която тренираш.

28.07.10
18:33

казано от cecowe на 28.07.10, 16:24:

За обем има една друга схема: в последната серия на упражнението правиш отказ с килограми за редовна серия и веднага сваляш килограмите на 1/2 от редовните за втори праг на отказ. Идеята е да напълниш с максимално количество кръв мускулната група, която тренираш.

Не мисля, че 1/2 от работните тежести се свалят при дроп серии, намали с 20-30% тежеста и прави до отказ  :)

Мнението беше редактирано от anton1o на 28.07.10 18:34.

28.07.10
19:14

казано от anton1o на 28.07.10, 18:33:

казано от cecowe на 28.07.10, 16:24:

Не мисля, че 1/2 от работните тежести се свалят при дроп серии, намали с 20-30% тежеста и прави до отказ  :)

Мен лично ме посъветваха така да правя от време на време примерно сгъване на бицепсово с 40 кила 8 пъти, после поне 16-20 на 20 кила.

28.07.10
20:14

Според мен така е грешно, броят повторения, които изпълняваш при всяка дроп серия е важен за производството на достатачно растежен хормон и са механичен стимул за възбуждане на мускулен растеж.Прекалено многото повторения означава, че съпротивлението не е достатъчно тежко да натовари мускулите и да продуцира растеж. :)
Препоръчвам ти:
Сгъваш с 40кг до отказ (6-10 повторения), намаляш на 30кг и пак до отказ
Не е изключено и да направиш две последователни дроп серии:от 40 на 30 и от 30 на 15-20кг
Успех!

29.07.10
07:39

А като сам начинаещ колко често да го правя веднъж на седмица или веднъж на две седмици.Като начинаещ въобще да го правя ли щото да не зема да разтегна или да скъсам нещо.

29.07.10
07:52

казано от Marin Valkov на 29.07.10, 07:39:

А като сам начинаещ колко често да го правя веднъж на седмица или веднъж на две седмици.Като начинаещ въобще да го правя ли щото да не зема да разтегна или да скъсам нещо.

След като усетиш, че застоят те настига, чак тогава използвай дроп сериите  :)

29.07.10
09:04

Въпросната поговорка е дошла от устата на Арнолд, който е бил на стероиди, добавки и като културист, е бил един най-строгите хора в диетата.

Ако влизаш в неговата категория, стигай до отказ колкото си искаш. Но това ме съмнява, затова просто не стигай до отказ.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1