29.07.10
14:21
Здравейте, въпроса ми е следния. Тичам през ден по 30тина минути непрекъснато, правя клекове с щанга и упражнения с тежести за ръце. Искам да започна да вземам хранителни добавки за по-бърз ефект на изчистването на мазнините и също и по-ефективно стягане на мускулите. Колебая се между http://www.hercules.bg/bg/Alcar-SAN-Fat-Burners-Other-Fat-Loss-Products-125-br_p111.html ,
http://www.hercules.bg/bg/BCAA-Muscle-Guard-240-бр_p397.html и най-вече се ориентирам към http://www.hercules.bg/bg/Cytolean-Gaspari-Nutrition-Fat-Burners-Other-Fat-Loss-Products-120-бр_p44.html.
Искам да имам релеф, но не прекалено - да вземам ли протеин? Не ми се иска да вземам, защото знам, че е вреден, когато е в големи дози в организма. Аз така или иначе не ям месо, мляко, яйца, но ям ядки, за да си набавя необходимия протеин.
Бягам от около 3-4 месеца. Какви силови упражнения да включа ?
Мерси предварително :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.07.10 15:33.
29.07.10
15:49
аз ли нещо не разбрах или твърдиш, че си набавяш дневната доза протеин от ядки ?!
29.07.10
15:57
ако изяждаш по полувин кило на ден та и повече може би да си набавиш дневната доза, но до колкото знам са много богати на мазнини , а ти искаш да сваляш? незнам нещо не ми се връзва, но нека някой по компетентен да се изкаже.
Не искам да те обиждам, но или си прекалено заблуден, или си правиш някакъв бъзик.Да казваш, че спортуваш и си набавяш протеина от ядки, освен това не ядеш месо, яйца и мляко, защото ще си увредиш организма от много протеин... (tmi) ...
мне, чов. организъм няма нужда от огромни количества протеин, изследванията сочат, че от 18 до 60 гр. е перфектно. боб, леща, ядки, семена, плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и соеви продукти без проблем осигуряват около 40 гр, в зависимост какво точно се консумира.
а прекалено много протеин, особено животински, уврежда бъбреците, изсмувка калция, цинка, витамин Б, желязото и магнезия от тялото, причинявайки остеопороза, сърдечни заболявания, рак и наднормено тегло. уврежда тъканите, органите и клетките.
мазнините, съдържащите се в ядките специално са безкрайно полезни - линоленова и линолева (омега 3 и омега 6). има ги още в зехтина, лененото масло, авокадо и т.н. това са ненаситени мазнини, от които не се пълнее ( освен ако не са в грамадни дози ), пълнее се от наситени мазнини.
надявам се така да ти звучи по-логично :)
поздрави
29.07.10
16:33
изследванията могат да показват к’вото си искат, практиката показва друго. Ще ти дам личен пример. Аз съм момиче, но въпреки всичко... имах голям период от време сигурно 1-2 години в които съм яла всеки божи ден 1 кило плодове/зеленчуци горе долу и тук таме малко месце.Успоредно с това тренирам тенис и намирам всеки ден време и за фитнес. Целта ми беше да сваля 1-2 килца и да пооформя по добре корем.. Ефекта от всички тея изморителни тренировки с този хранителен режим беше АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ. Реших, че ми трябва промяна в храненето . мога да ти гарантирам, че точно две седмици след промяната си постигнах целта.
Сега друг е въпроса ако си вегетарианец или си имаш някакви там свой възгледи, но ако наистина искаш някакъв качествен резултат , трябва да ядеш качествена храна и да тренираш качествено. Мисля,че доста хора от форума споделят моето мнение.
казано от african на 29.07.10, 16:09:
...
Сигурно аз не разбрах какво е написано.. :D Протеинът уврежда тъканите и органите? o_O
29.07.10
19:17
А пиеш ли само вода и чай при пълнолуние?Протеинът е строителният материал на почти всичко в твоето тяло.Направи си един добър хранителен режим,добавки не ти трябват никакви.Иначе дай малко повече информация,мъж ли си,жена ли си,килограми,колко килограми искаш да свалиш,възраст.
Виж сега, аз много добре разбирам, че си чул или пък си прочел за някакви изследвания, които доказват нещо подобно.Но това за мен и за всеки човек, който не е 45 кг манекенка е безумно.Има хиляда изследвания от ползите на животинския протеин, щом толкова си по изследванията потърси и това.Като пример за това колко странни теории развиват някои “учени” ще ти дам как за яйцата дават сигурно всяка година различна версия дали вредят,дали има много холестерол,дали се усвоява,дали пък е полезен,дали пък е нужен,дали трябва да се ядят само белтъците,дали пък се усвояват без жълтъка.. всевъзможни глупости.Това за вредата от белтъчените ..как те правят едва ли не “мъртвец” ако ядеш по 100гр.... няма смисъл от коментар даже.Просто те съветвам да се замислиш за най-елементарното - хората около теб само бобови ли ядят?; тези които ядят “забранените храни” все им има нещо ли ?;ти като гледаш тези “изследвания” по-здрав ли си от останалите хора около теб(по-здрав като мускулатура и като здравословно състояние)?; смяташ ли, че един организъм наистина може да функционира нормално при всекидневно натоварване и храна от рода на 1.купа леща 2.шепа ядки 3.плодова салата?
мне, чов. организъм няма нужда от огромни количества протеин, изследванията сочат, че от 18 до 60 гр. е перфектно. боб, леща, ядки, семена, плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни и соеви продукти без проблем осигуряват около 40 гр, в зависимост какво точно се консумира.
а прекалено много протеин, особено животински, уврежда бъбреците, изсмувка калция, цинка, витамин Б, желязото и магнезия от тялото, причинявайки остеопороза, сърдечни заболявания, рак и наднормено тегло. уврежда тъканите, органите и клетките.мазнините, съдържащите се в ядките специално са безкрайно полезни - линоленова и линолева (омега 3 и омега 6). има ги още в зехтина, лененото масло, авокадо и т.н. това са ненаситени мазнини, от които не се пълнее ( освен ако не са в грамадни дози ), пълнее се от наситени мазнини.
поздрави
Имам познати които ходиха в един дебелариум в България и ги храниха с чайчете, плодове и въздyх, та те имат същите схащания като теб. Месо, мляко, яйца, било вредно.
Тяхната цел беше отслабване. Някой я постигнаха, дрyги не. Но и в двата слyчая не ми изглеждат никак здрави и жизнени. Така че не знам какви са тези изследвания, но не ми се струва много логично да не се приемата определени храни и да се заместват с химия.Междy дрyгото нищо лично, просто мое наблюдение:)
а прекалено много протеин, особено животински, уврежда бъбреците, изсмувка калция, цинка, витамин Б, желязото и магнезия от тялото, причинявайки остеопороза, сърдечни заболявания, рак и наднормено тегло. уврежда тъканите, органите и клетките.мазнините, съдържащите се в ядките специално са безкрайно полезни - линоленова и линолева (омега 3 и омега 6). има ги още в зехтина, лененото масло, авокадо и т.н. това са ненаситени мазнини, от които не се пълнее ( освен ако не са в грамадни дози ), пълнее се от наситени мазнини.
поздрави
Направо ми обра точките (applause) :D .
Мнението беше редактирано от малкия113 на 30.07.10 12:21.
30.07.10
13:05
african вкара половината форум в гроба а другата половина в спешното отделение :D