28.07.10
19:27
Добър ден. Взех си протеин и искам да попитам за начина на прием. Първо- колко и кога да взимам (17 години; 11 месеца стаж)? Второ- след тренировка правя 20 минути кардио. да взимам протеина след цялата тренировка или между двете? Мога ли да си го разреждам и да си го нося от вкъщи, или да си го правя непосредствено преди изпиване?
28.07.10
19:44
Всеки ден след ставане НА ГЛАДНО
след цялата тренировка го пий, но не забравяй преди това нещо сладко
Уфф мама миа, има една тема за протеина - прочети я, ще я намериш лесно.
Пие се според нуждите от протеин, след като се направят ориентировъчни сметки на калорийния баланс.
Или по-просто казано - сутрин и след тренировка/кардио
Ако финансите са проблем - след трен/кардио.
28.07.10
20:35
Ако сутрин хапва овес с мляко, да речем и протеина няма глутамин, не виждам смисъл да го пие сутрин !?
Никъква енергия, никакви “ЖЕЛЕЗА” :D
28.07.10
20:52
“Мога ли да си го разреждам и да си го нося от вкъщи, или да си го правя непосредствено преди изпиване? “
разреждаи си го когато трябва да го пиеш а не предварително
казано от Калоян Цонев на 28.07.10, 20:35:
Ако сутрин хапва овес с мляко, да речем и протеина няма глутамин, не виждам смисъл да го пие сутрин !?
Никъква енергия, никакви “ЖЕЛЕЗА” :D
А ти какво искаше да кажеш?
Предлагате да ям нещо сладко преди да го пия, но аз също така се опитвам да отслабвна и ограничавам калориите... Как да съчетая двете?
Ами пуснал си темата в “Хранителни добавки за покачване на тегло”. Трудно някой би се досетил,че искаш да отслабнеш :D Предполага се че си купул протеин-гейнер за покачване на тегло.Надявам се че си взел “Whey протеин” (суроватъчен протеин) инъче лошо.Ако си взел суроватка си го вземай 30 минути преди тренировка и веднага след.Ест без сладко и тестено.Наблягаш на месото зеленчуците,плодовете и вместо хляб - варени картофи.
Кардиото не го прави след тежката тренировка в залата, а преди нея.А за това как да се храниш има изписани ТЕМИ-ТЕМИ и теми
казано от Tyrant на 29.07.10, 06:49:
Ами пуснал си темата в “Хранителни добавки за покачване на тегло”. Трудно някой би се досетил,че искаш да отслабнеш :D Предполага се че си купул протеин-гейнер за покачване на тегло.Надявам се че си взел “Whey протеин” (суроватъчен протеин) инъче лошо.Ако си взел суроватка си го вземай 30 минути преди тренировка и веднага след.Ест без сладко и тестено.Наблягаш на месото зеленчуците,плодовете и вместо хляб - варени картофи.
Кардиото не го прави след тежката тренировка в залата, а преди нея.А за това как да се храниш има изписани ТЕМИ-ТЕМИ и теми
точно обратно :кардиото след тренировката с тежести , а не преди нея
Мнението беше редактирано от target на 29.07.10 07:08.
Тренировките са ми ясни. И да, протеина е суроватачен. А какво количество да взимам от него?
29.07.10
08:26
Зависи колко процента е,но обикновено една мерителна лъжица(30 грама,може да варира според протеина).
На опаковката пише 25 грама. Да разделя тези 25 грама преди и след тренировка или да ги зимам 25 преди, 25 след?
29.07.10
08:36
25 преди,25 след
На опаковката пише, че е разфасовка за 36 дни. Толкова са, ако взимам общо по 25, но ще ви послушам.
P.S.Как да измеря 25 грама? Нямам мерителна лъжица.
Мнението беше редактирано от Mav3r1ck на 29.07.10 09:18.
Оле майкооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооооо.
П.П Призовавам да се направи ВАЖНА тема за мерителните лъжици в протеина !
Мнението беше редактирано от korpusito на 29.07.10 10:24.
пич, за един протеин, който си купил, колко глупави въпроса зададе ...не ми се мисли какво щеше да е, ако си беше купил кола :))))
на етикета пише - 1доза=25гр => пиеш една доза преди, една след тренировка, една при ставане, една между храненията и .... пиеш когато ти е кеф, стига парите да не са ти проблем! едва ли на опаковката пише, че е за 36 дни ... по-скоро са 36 дози. ти провери ли в кутията дали няма мерутелна лъжица? а? (даже в кутиите на нутрим има)
ще си позволя един личен съвет - първо се опивай сам да си свършиш работата (да си намериш информация) и ако не успееш - тогава занимавай други хора - на вълка му е дебел врата. защото сам си върши работата ;) .... и не казвай, че на нито един от въпросите ти няма отговор във форума :)
29.07.10
11:05
на етикета пише 36 servings :)))
а не 36 days:)))
Какво олеле-каш?! Като ми става въпрос за здравето (колкото и безобиден да е протеина), ще питам, ако ще и през кое отверстие се поема...
29.07.10
14:32
бе ти вместо да да благодариш на форумните величия че са ти обърнали внимание чак и се ядосваш!!:)))
29.07.10
15:33
Само не каза какъв е протеина, че ако е някой български Нутрим или JC Nutriotion езък че толкоз изписаха хората :D
29.07.10
15:51
казано от Mav3r1ck на 29.07.10, 13:57:
Какво олеле-каш?! Като ми става въпрос за здравето (колкото и безобиден да е протеина), ще питам, ако ще и през кое отверстие се поема...
Тъпчи от където може да влезе.
Ми писнало му е на човека от тоя въпрос “Къде ми е мерителната лъжица”, както и на мене. Поне веднъж дневно на някой му няма лъжицата.
Потърсих лъжицата и от транспорта ли, от какво, но трябваше да изсипя цялото съдържание в друг съд, за да я открия на дъното. Като човек, който си взима за първи път, мисля че е нормално като разтворя и поразбъркам и не намеря, да реша, че няма лъжица.
P.S.След като на някого му е писнало, от подобни теми, просто да ги подминава с презрение, а да не поства в темите... Нито помагат тези постове, само пораждат вражда.
29.07.10
18:41
казано от Mav3r1ck на 29.07.10, 16:23:
Потърсих лъжицата и от транспорта ли, от какво, но трябваше да изсипя цялото съдържание в друг съд, за да я открия на дъното. Като човек, който си взима за първи път, мисля че е нормално като разтворя и поразбъркам и не намеря, да реша, че няма лъжица.
P.S.След като на някого му е писнало, от подобни теми, просто да ги подминава с презрение, а да не поства в темите... Нито помагат тези постове, само пораждат вражда.
Ако беше така,досега по темата ти да нямаше дори и един пост.На всеки му е писнало да гледа теми от рода “как да кача москолна маса хелп плс...” и т.н. и затова някои компетентни потребители във форума се мяркат все по-рядко,а някои,които бяха активни преди година-две вече въобще не влизат.
29.07.10
18:44
казано от Mav3r1ck на 29.07.10, 16:23:
точн така
обаче тука има много големи величия които са заблавили откъде са тръгнали:)
29.07.10
19:04
що се обаждаш тогава?
Маверик (май така трябва да се чете), в тази тема си написал 7 поста - по-малко усилие щеше да ти коства, просто да прочетеш важната тема за протеина. и като повдигна въпрос за здраве - знай, че бодибилдинга не е най-здравословния спорт ... ;)
Да благодаря все пак на хората, които ми помогнаха. И за да отговоря на един по-горен пост- протеина ми е PhD Pharma-Whey.
30.07.10
08:11
казано от FRANKO1 на 30.07.10, 07:00:
Маверик (май така трябва да се чете), в тази тема си написал 7 поста - по-малко усилие щеше да ти коства, просто да прочетеш важната тема за протеина. и като повдигна въпрос за здраве - знай, че бодибилдинга не е най-здравословния спорт ... ;)
x100