03.04.05
01:51
Ами ясен е въпроса май :)
Аз в момента не тренирам поради контузия...така че бих посочил следните неща, които са ми правили впечатление:
Това е вдигане на щанга зад глава за рамо - с несъобразени тежести а другото е френско с максимална тежест...как ебава лактите просто...
това съм видял най-често да се греши в залата. При вас как е?
Хе, хе откакто почнах да подразбирам повечко в залата половината ме дразнят как правят разни упражнения! Половината са със стаж 2 месеца, останалата над 5-10 г (те си разбират вече доста, затова и с тях тренирам)!
Еми клека го правят с глава - т.е. клякат, нагъзват се като не могат да си изправят с голямата тежест и после го правят с глава или врат :shock:
Трицепово разгъване с дъмбел (кикбек май му се викаше) - земи си тия 30 кг и ги клати, засилвай и прочие, ама не прави упр. както трябва (то станах разноглед като го видях това :shock: , дъмбела се клати, размахва,)аз така сигурно с 42 ще правя, иначе го правя с 16 :shock: !
Набиране на скрипец - това го правят толкова бързо че не мога да го видя - трябва да го разкадрирам :lol:
Бицепсово сгъване с дъмбел или щанга - малиииииииии, тука вече гледай сеир! То се движат се едно клатят някоя мацка на задна... напред, назад, напред, назад, а щангата/дъмбела си се клати ли клати без ефект. После ми викат: “Глей с колко прайм пък не се помпим”! Аз си мълча че се обиждат като им кажеш че не го правят правилно
Лег - Бруклинския мост е едното, ама айде хубаво, може! Ама тоя дето ти пази няма нужда да прави мъртва тяга със 100 кила (то малкия беше сложил толкова и онзи от горе дърпа тяга, малкия прави единица с мост и накрая: “много здрави бе! Полезна беше тренировката” (същото го четох и в Олимп, в залата дето Г. Георгиев тренирал) :lol: Другото за лежнаката от същия маймун го видях: повторението го прави с амплитуда от 10-15 см, и се чуди що няма растеж, нещо не се помпи, “трябва да е от добавките (химията де)”! Същия индивид е 70 кг. тренира от 1г с прекъсване, вика че пие пуши и каза че взима бионабол от време на време, ей така! :shock: :shock: Като усети че нещо няма сила - 5-6 хапа и е готов за тренировка :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Аз също си позволявам да правя някои упражнения грешно. Понякога ;) Примерно гребане с щанга на последните две повторения, или сгъване с щанга пак на последните повторения. Но знам какво правя ;).
А иначе и в мойта зала има един, дето прави 10 см амплитуда на вдигането от лег, и веднъж ми вика: “Ей, гледай, само от 4 - 5 месеца тренирам, и вече вдигам 120!” То поне и в тази амплитуда да ги вдигаше чисто, ама то освен, че прави мост, му и помагат :);) Още на 90 се мъчи и не ги дига чисто, но товари със всяка следваща серия и вика да го пазят, и съкращава всеки път амплитудата! Ако го прави както трябва, се съмнявам че ще успее да направи серия с 70 - 80 кг! Имам чувството, че на всяка тренировка прави лег. Прави също така половинки набирания на лост, с подритване на краката.
Друго грешно изпълнение - пуловер с 50 кг дъмбел, но с не повече от 10 - 15 см отпускане назад на дъмбела, и при това си вдигаше и кръста, и после връщаше обратно с негова помощ. Ако го отпуснеше дъмбела както трябва назад, съм сигурен, че щеше да му откъсне ръцете! А иначе изглеждаше достатъчно здрав, за да прави с 50.
Друго - оттласкване на щангата от гърдите, при вдигането от лег - спускат я със сила на гърдите, и тя отскача нагоре. Това, комбинирано с мост на всяко повторение!
Мъртва тяга с прави крака и крив гръб! Същия, дето я прави така тягата, ми даваше съвети да не тренирам много тежко, за да не си прецакам ставите! Той самият тренира по 2 - 3 часа, 5 - 6 пъти седмично.
Най-грешеното упражнение е храненето.. независимо дали става дума за качване на маса или за сваляне..
Най-грешените упражнения по залите са тези за гръб и тези, в които има избутване като лежанката и раменните преси например. Подкрепям Юли(перлсайт), че храненето е най-грешено. Общо взето обаче изпускате, че при културизма при тренировката за саркоплазма изпълнението може и да е по-изчанчено вече зависи от целите и желанията.
по-здрави
03.04.05
08:29
Аз лично греша тези за гръб, ръце, гърди, рамена, и крака. :?
В тази зала която ходя има 5-6 човека дето на скрипеца вместо отпред да придърпват някъде до гърдите то чак долу до *** и ми става супер смешно. Ами хубаво никой не се е родил научен, ама да го видиш 6 пъти правилно и пак да го изпълняваш грешно това вече не знам какво да го нареча. Иначе аз горе-долу вече всичко изпълнявам правилно. Искам само да ви питам при упражненията за гръб примерно за лодката хубаво ли да се опъват ръцете и гърба при отпускането а при дърпането да отивам леко назад, а не само да седя на едно място и да дърпам ?
колкото и странно да ви звучи напоследък забелязвам че доста хора грешът концентрираното сгъване с дъмбел за бицепс :) слагат малко повечко кила и движат по скоро тялото към дъмбела от колкото обратното :D и имам чуство че един от друг гледат..:)
много грешки се правят на скрипеца,особено придърпването за трицепс гледах как един направо се отпусна целия на лоста с гърди за да смъкне 50 кила, и за гръб когато дърпат съм виждал как пак товаря скрипеца и направо се люлеят на него,тва към 120 кг за 70кг човек са си доста.
03.04.05
18:41
crossover,гребане с дъмбел..има ги още много,но аиде са да не изреждам всички :)
03.04.05
18:55
И като цяло, да обобщим, най-честата причина за тези грешки са твърде големите килограми, с които се изпълнява упражнението. :)Явно човек се чувства по-добре, след като е вдигнал 5 кг повече, какво като не изпълнява упражнението правилно. :)
Ами общо взето при всички упражнения грешим по нещо сигурен съм защото всеки все се стреми да качи по някое кило отгоре и ........
винаги като помисля за някое такова упражнение и се сещам за нападите до сега не съм видял в моята зала някои да направи два напада еднкави хаха то не е пускане със единия крак повече не е едно кривене на съпалото, на всеки напад стъпалото се слага на различно място .......... ужас :twisted:
аз за това като правя напади си имам 2 линии. едната ми е стартовата а другата до каде трябва да ми стъпи крака :wink:
но не трябва да се забравя че чийтинга е доказано ефективен метод и безопасен ако знаеш кога и как да го правиш
друг е въпроса че за някои заблудени в това се състои цялата им тренировка
обаче на някои филми на културисти сам виждал мноооого чийт :shock: