Сухожилие или мускул

30.07.10
17:36

Първо здравейте на всички :) .Значи ..не съм начинаещ във фитнеса ,но един ден както си дигах за гърди с 80(др път не са ми били проблем) ,правя си аз 6-то повторение и изведнъж както пускам и се чу някво “пук” и до там бях ,не можах да вдигна до горе и ми трябваше помощ.След като изпука усетих болка ,но след това не ме болеше.Боли ме само като се напъна да правя нещо свързано с гърдите..От тогава са минали 3 4 дена и още ме боли като се помъча да правя нещо свързано с гърдите.Та се питах някой може ли да ми обясни какво може да е . Не се изразих мн добре ,но дано сте разбрали

30.07.10
18:28

Прати смс на номер 1000,с името годините и любим цвят и ще получиш отговор.

30.07.10
18:43

казано от andrey pehlivanov на 30.07.10, 17:36:

Първо здравейте на всички :) .Значи ..не съм начинаещ във фитнеса ,но един ден както си дигах за гърди с 80(др път не са ми били проблем) ,правя си аз 6-то повторение и изведнъж както пускам и се чу някво “пук” и до там бях ,не можах да вдигна до горе и ми трябваше помощ.След като изпука усетих болка ,но след това не ме болеше.Боли ме само като се напъна да правя нещо свързано с гърдите..От тогава са минали 3 4 дена и още ме боли като се помъча да правя нещо свързано с гърдите.Та се питах някой може ли да ми обясни какво може да е . Не се изразих мн добре ,но дано сте разбрали

Къде точно те боли?

30.07.10
18:45

Модерация: нарушена точка 1.0 от условията за ползване.

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 31.07.10 06:24.

30.07.10
18:56

Най-вероятно ти се е случило същото като и на мен преди.Ходих при личния лекар и ми каза,че най-вероятно съм разтегнал сухожилието и също така съм разтегнал и мускула (то си е скъсване ама в малка степен).Мускула бързо зараства,но сухожилието иска повече време.Все пак зависи колко си го разтегнал.Препоръчвам ти обаче да отидеш на лекар да те прегледа,за да не се окаже нещо по-сериозно.

30.07.10
19:04

Може и да си скъсал некое влакно като мен, точно и мен там ме болеше, и то само като дигах. Когато си седя нормално не. Почивай 2-3 седмици. Мажи го с фастум гел, след това слагаш лед. Предварително загряваш гърдите с имитация на лежанка. След това мажиш и седиш 10-15 мин. След това слагаш лед за още 5-10 мин. 2 седмици минимално почивка, на 3тата почваш с 20-30 кила лег.

30.07.10
19:14

казано от Rikoo на 30.07.10, 19:04:

Може и да си скъсал некое влакно като мен, точно и мен там ме болеше, и то само като дигах. Когато си седя нормално не. Почивай 2-3 седмици. Мажи го с фастум гел, след това слагаш лед. Предварително загряваш гърдите с имитация на лежанка. След това мажиш и седиш 10-15 мин. След това слагаш лед за още 5-10 мин. 2 седмици минимално почивка, на 3тата почваш с 20-30 кила лег.

В такива случай да - ледът е добре дошъл да спре появата на възможен отток.Но фастум гел и тем подобни не,защото те загряват.

П.П. Автора да отиде на лекар да го прегледа пък после ще види как да се възстановява и колко.

Мнението беше редактирано от -=REFLEX=- на 30.07.10 19:15.

30.07.10
19:20

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 31.07.10 06:25.

30.07.10
19:32

Те навсякъде са така. Рефлекс, така ми каза ортопеда ми, така си въстанових скъсаните влакна за 2-3 седмици :) Успех с въстановяването, Андрей

30.07.10
20:54

казано от Rikoo на 30.07.10, 19:32:

Те навсякъде са така. Рефлекс, така ми каза ортопеда ми, така си въстанових скъсаните влакна за 2-3 седмици :) Успех с въстановяването, Андрей

Под влакна връзки ли разбираш ?

30.07.10
21:28

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 31.07.10 06:25.

30.07.10
21:36

Пиши на кирилица ;) А влакната са топчета, но мен ортопеда кат ми ги напипа викаш, а ми то тука ти е на топчета ти си скъсал влакна. После се барах и не намерих топчета, ама ми вдлъбваше леко пръста. Тони1, никаква идея, но мускулни влакна и връзки са различни работи според мен.

АВ

09.08.10
11:45

Предполагам че си скъсал някое мускулно влакно, трябва ти почивка, освен това не го загрявай с фастум гел, Rikoo препоръчва за всичко този продукт така че не му се връзвай, трябва му лед и изстудяващи мазила като Алгасан и такива в които се съдържа ледокаин. За напред преди тренировка прави добър стречинг за да подготвиш мускулите за стреса.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1