27.07.10
19:40
Здравейте, преди около половин година, малко след като отново почнах да ходя активно на фитнес си контузих рамото на раменна преса и то с кг които не ми бяха проблем (даже смятах да слагам още малко)... направих 4 чисти повторения, на 5то усетих напрежение в рамото и на 6то изпука много здраво и спрях. След това ме болеше , 1 седмица не ходих на фитнес от притеснение. След това спрях да правя рамо, махнах даже упражнения от полулег за гърди. Преди 3 дена за пътви път от тогава правих леки упражнения със дъмбели за рамото, колкото да има нещо :D
неска правих гръб+крака и сега пак ме боли... Случвало ми се е да ме боли след скрипеца, а неска правих и мъртва тяга, скрипец и клек (все пак щангата лежи на раменете). Сега пак ме понаболява. Според вас каква може да е причината и ако отида на лекар може ли да направи нещо по въпроса? Тренирам и ММА, до сега не съм имал проблеми по каквато и да е причина с рамото от там (вчера беше уморителна тренировката и неска не бях на 100% възтановен ако има значение)
А и по принцип като го въртя напред назад, пука малко по-силно от лявото (дори когато не тренирам)
Темата беше редактирана от Vask0 на 27.07.10 19:42.
Имах същите оплаквания като теб до преди няколко седмици. Мажех се с репарил, пиех диклак и един месец гледах да щадя рамото. От време на време ме понаболява, но само ако го претоваря много. Пази се, защото такива травми са опасни и могат да се превърнат в хронични. Ако не ти премине, най-добре се консултирай с лекар/кинезитерапевт.
Успех!
Мнението беше редактирано от libra на 28.07.10 14:10.
29.07.10
12:47
Ами както казах преди 6 месеца се контузих, спрях да тренирам и да го натоварвам, после като почнах фитнес го пазих и само 1-2 пъти се е обаждало като го претоваря (на скрипеца за гръб, странно...)
Щом те боли и при дърпащи упражнения не добре работата. Освем ако техниката ти не е безкрайно лоша дърпащите упражнения (за гръб) обикновенно не са проблемни, сигурно все още имаш възпаление, така че почивай!
Едва ли можем да ти помогнем по интернет! Трябва да ти се направят тестове за да се разбере дали си скъсал нещо, дали не си повредил ставната капсула. Не е лоша идея след това да се прегледа как функционират мускулите на рамото и лопатките. Това без директен контакт не става, така че при доктора.
Мнението беше редактирано от usgsus на 31.07.10 15:16.
Ами и мене ме боли рамото, като съм на лежанката или като правя лицеви опори също като правя и рамо естествено... Та един мои приятел тренира на лостове и тои има същия проблем, но ми каза, че имало някви мехлемчета за мазане... Но наи-добре е да се отиде на лекар ! :) ;)
05.08.10
16:51
Аз съм имал абсолютно същия проблем, точно дясното рамо. В момента рамото е супер и не съм усещал болка. В началото ме боля месеци наред и спрях да тренирам рамо изобщо. Оправих се когато започнах да разтягам мн мн мн мн хубаво преди тренировка , когато започнах да разгрявам мн хубаво с малки тежести . Там е ключа, ако си загрял и разтегнал, мускула се възстановява по добре + това пак трябва да го даваш по-полека от начало. (ина4е доктора ще ти каже ” почини си малко” ,болкоуспокояващи мазила нищо не правят, тялото ти само се въстановява.)
09.08.10
12:10
Плуване, добър стречинг преди всяка тренировка, когато тренираш се стреми да притискаш мишницата и рамото в тялото за по-добра опора. Пробвай Глюкозамин, най-обикновенна хранителна добавка, въздейства благоприятно на ставите и спомага за въстановяване на хрущялното вещество.
09.08.10
18:20
казано от Vask0 на 29.07.10, 12:47:
Ами както казах преди 6 месеца се контузих, спрях да тренирам и да го натоварвам, после като почнах фитнес го пазих и само 1-2 пъти се е обаждало като го претоваря (на скрипеца за гръб, странно...)
Трябва да ти се види техниката на движение, за да ти кажа повече.
Какви точно дърпащи/бутащи правиш, в какъв обем ?