Мнение за режима ми.

29.07.10
12:04

Здравейте, интересувам се и от вашето мнение , за да мога да се ориентирам допълнително правилна ли е съм се насочил относно хранене, добавки, тренировки и приемам градивна критика :) На 22 години съм занимавам се от 6 години със фитнес и други спортове ,но от 2 години само фитнес (поради здравословни проблеми с краката) , та 188см съм, тежа 89 кг,целя да изчистя мазнините ,които натрупах през основния си период.За целта съм на ротационен принцип на въглехидратния прием,а имено 140,100,60 гр.дневно и зареждам на всеки 4-ти ден зареждам с 300 гр. ,приемам около 2.5-3 гр протеин на килограм, и също така 100гр. мазнини(най-вече от риба,зехтин и бета и омега 3,6 ГНС поради проблема ми със ставите),храненията ми са 5-6 на ден въглехидратите си ги набавям от овесени трици,в зареждащите дни от картофи(варени),ориз.Приемам БЦАА около 20 гр на ден разделени сътрин преди кардио(което е 3-4 пъти седмично сутрин на БЦАА и бърнар),също така приемам и амино(комплексни) 18 капсули дневно на ПНС-европа,пудрата ми е Сайвейшън 3-пъти дневно (сутрин със ставанетоа) , преди и след тренировка(понякога само след),след 15:00 не приемам въглехидрати, приемам също и глутамин(5гр преди 5 гр след) тренировка,и трибестан(био-теч САЩ-1500мг по 3гр дневно с цел предпазване на мускулатурата и поддържане на високи нива на тестостерон) . Тренирам 4 пъти седмично понякога и двуразово (най-вече втората ми тренировка е малка мускулна група рамо,ръце) , крака не правя (3 операции на дясно коляно, никакъв шанс за натоварване с тежестим, само колело и ходене) и в общи линии това е , какво мислите пропускам ли нещо. Благодаря за вниманието!

29.07.10
17:47

Забравих да допълня хляб не ям(незнам дори този който е пълнозърнест и без брашно всъщност колко е вярно) , а кардиото ми се изразява в 20-30 мин ходене пътека и велаергометър 20 мин.

02.08.10
11:18

Нещо ??? или ...

02.08.10
14:00

Мисля, че 300гр въглехидрати от картофи и ориз в зареждащия ден прецакват всичко постигнато в предните 3. Не знам дали има ефект. Не си писал от кога си на режима, ако сега започваш ще ми е интересно да разбера как върви.

Ако се чудиш къде какво да промениш махни ги тези картофи или ги намали на 20-30% от въглехидратите си за зареждащия ден. Останалото от овес, пълнозърнести макарони, кафяв ориз, плодове.

Също и за човек, който не се натоварва 100%, след като нямаш възможност да тренираш крака 3гр. протеин на кг мисля ти е много. 2-2.5гр/кг.

Успех.

02.08.10
15:14

Ами честно казано всичко върви учудващо добре, на режима съм от 3 седмици и съм 3-4 килограма отдолу, което за мен не е толкова важно въпроса е че съумявам да запазя доста от мускулната маса и с тази цел зареждам с малко повечко въглехидрати през зареждащия ден(нямам огромни количества мазнини,които се стремя всячески да изхвърля) мисля, че метаболитните процеси в тялото ми са на средно равнище и ми се отразяват добре въглехидратите.За протеина мисля,че си прав за съжаление краката нямам шанс да ги товаря ще ми трябват поне още 40 годинки :) режима мисля да го задържа още 3 седмици,след което ще премина на друг примерно 150 гр. въглехидрат 3 дни и вкарвам нула(не съм го пробвал ако имаш наблюдения върху него как работи ще се радвам да ги споделиш) или ако можеш да предложиш нещо друго.

02.08.10
17:40

3-4 килограма за 3 седмици е много добре. Щом работи го спазвай. Първите 2 седмици, в които си на същите кила го сменяй.
тези ротации с 0 въглехидрати не съм им фен. Но ако искаш ударно да сваляш или са ти останали 1-2кг (най-трудните) може би е удачно. По принцип аз въглехидратна ротация не съм пробвал. Ако се храня като теб ще дебелея :).

02.08.10
20:13

А какво правиш в период на чистене ако не е тайна ? И как запазваш мускулна маса при положение,че не зареждаш с въглехидрат ?(предполагам)

03.08.10
04:41

Променям съотношението на въглехидратите - Зеленчуци, Плодове/Зърнени, Скорбяла. Обикновено е 50/50. Сега е 80/20. Приблизително де. Не ги меря с везни и т.н. Научил съм се да си ги меря на око.

150гр гледам да консумирам всеки ден. Но разликата е, че при 80/20 трудно успявам и 150 да изям. 120гр въглехидрати от зеленчуци и плодове е огромно количество. 120гр въглехидрати от краставици са ~ 4кг краставици или 3,5кг домати :). При повечето плодове 120гр въглехидрати са между 1-2кг.

А зареждащ ден правя, когато почуствам нужда. Тогава повечето въглехидрати са от Зърнени и хляб.

03.08.10
06:19

Ясно.Интересна система предполагам,че добре ти се отразява в крайна сметка нищо константно няма на тоя свят,щом си съумял да намериш най-доброто за теб,браво :) И аз не съм маняк с кантарче,така че 10-20 гр. отдолу или отгоре,все тая,благодаря ти за мнението беше ми от полза.

03.08.10
06:37

Аз да попитам кой брои въглехидратите от зеленчуците ?

03.08.10
07:45

:)
Не знам кой ги брои. Отбелязвах съотношенията им към зърнените и плодовете. А колко ще се изконсумират - така или иначе няма начин за 1 ден да ги изям тези количества.., както казах и в една друга тема гледам да балансирам нещата..да има от всичко в умерени количества.

Мнението беше редактирано от velislavs на 03.08.10 07:45.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1