03.04.05
18:49
Днес отивам в супермаркета да си купя овесени ядки и единственото което имаше беше някакъв пакет с “овесени ядки” като на етикета пишеше само цената и фирмата.Струваха 60 ст за 200-300 гр.Сториха ми се доста съмнителни затова се наложи да си взема мюсли.Те също съдържат овесени ядки,но и много други неща.За 1000 гр трябва да дадеш 5 лв.Въпросът ми е имали смисъл да си купувам мюсли или по добре да намеря друг магазин за овесени ядки.Не ми се вярва да има кой знае каква разлика между 2-те.Какво мислите по въпроса :D
03.04.05
18:58
Аз лично, ако трябва да правя избор ще си взема мюсли вместо само овесени ядки. По са вкусни. :)
03.04.05
19:25
Имам още един въпрос.Как е по добре да се ядат овесените ядки/мюслите-сухи или с мляко.Четох някъде,че е по добре да се ядат сухи защото с мляко смилаемостта на ядките спада.Мен лично не ме бърка как ги ям.Искам да знам как е по добре.
[quote author=“ezrolit”]Имам още един въпрос.Как е по добре да се ядат овесените ядки/мюслите-сухи или с мляко.Четох някъде,че е по добре да се ядат сухи защото с мляко смилаемоста на ядките спада.Мен лично не ме бърка как ги ям.Искам да знам как е по добре.
Колкото по разделно ядеш толкова е по-висока смилаемостта на всеки един продукт. Ако ядеш само ядки без нищо, ще смелиш по-добре от ядки с мляко. А вече ядки с мляко, стафиди,орехи, мез..... т.н. вече става дооста затормозено смилането.
Аз ям сухи със малко стафиди, че иначе просто ще повърна. :P :lol:
03.04.05
20:17
ами като ги гледам тия мюсли мога да ги ям без мляко.То какво ли няма вътре.Пък и пестя млякото(не че е скъпо де ама :D )
Първо , наистина е по хубаво мюсли от овесени ядки , защото там има комплекс от ядки , а това е разнообразие от протеини .По принцип млякото забавя смилането на храната , затова ако искаш всичко да ти е по ефективно , ги яж без мляко .
03.04.05
22:02
Мюслито има ужасен вкус !!!
Но е полезно , и пълно с протеини.
03.04.05
23:13
Но е полезно , и пълно с протеини.
Пълно с въглехидрати имаш предвид. В мюслите(100 гр.) се съдържат не повече от 10 гр. протеини. И над 60 гр въглехидрати. :)
03.04.05
23:18
Съжалявам ма ми заби нещо експлорера докато пусках мнението и....
Някой да ми изтрие всички повтарящи се мнения. :)
По-добре си купи овесени ядки. Особено, ако смяташ протеини, въглехидрати и т.н. Пък и са по-евтини - 2.50 лв. в Билла.
Овесените ги заливам с гореща вода или ги оставям във вода за вечерта и на сутринта ги ям. Така не се забавя разграждането им както с млякото.
04.04.05
16:09
аз днес ги пробвах сухи-не са лоши на вкус,но реших да ям с тях и 2 сандвича,че да им убивам вкуса пък и повече въглехидрати приемам.
[quote author=“ezrolit”]аз днес ги пробвах сухи-не са лоши на вкус,но реших да ям с тях и 2 сандвича,че да им убивам вкуса пък и повече въглехидрати приемам.
Не гладуваш и спазваш моя принцип за закуската :lol: Бравос!
04.04.05
20:28
[quote author=“kara”][quote author=“ezrolit”]аз днес ги пробвах сухи-не са лоши на вкус,но реших да ям с тях и 2 сандвича,че да им убивам вкуса пък и повече въглехидрати приемам.
Не гладуваш и спазваш моя принцип за закуската :lol: Бравос!
Какъв глад :?: аз съм в период за качване на маса :D .Трябваше да разбера кое е по добре-овесените ядки или мюслите и вече разбрах.
А какво ще кажете за онези мюслита с шоколад или кокос. Те са много вкусни ама калориите са им в повечко :)
според мен за маса трябва да стават плюс тва ги ядеш сутрин. аз за закуска ям филии с масло и едва ли шоколадовите мюсли са по-калорични :D
(приемам критики)
а бе какви протеини в овесените ядки?
разстителния протеин не трябва да ви интересува,той не се брои към общото дневно количество протеин,има значение само животинския.
и няма смисял дасе купува това мюсли,защото едни обикновени овесени ядки са няколко пъти по-ефтини-само им пълним гушите :evil:
и ги пийте разбъркати с течност в миксер-т.е. гълтайте ги.
А стига бе :shock: ! Вие сте се вманиачили страшно кофти. Яжте си мюслито/овесените ядки както искате(естествено не препълване). Аз ям за закуска овесени ядки с прясно мляко и 1-2 лъжици мед. А това само мюсли/овесениядки да дъвчиш на сухо извинявайте много ама е ЕБАТИ ПОМИЯТА! Разбирам че искате да сте почти перфектни във всяко едно отношение, но не мисля че разликата ще е огромна ако направите тея глупости.
без лоши чувства и намерения!
Аз ям за закуска Фини Овесени Ядки :D .Разликата от обикновените е,че фините са по-меки.
Взимам една голяма купа и слагам 10 супени лъжици ядки и едно кисело мляко.На вид става като ярма. :shock:
Много добре засища сутрешния глад,но и много бързо огладнявам после,след 2 часа съм гладен.
Ето и малко инфо за фините ми овесени ядки:
Фини овесени ядки на фирма “Фамилия Никола” ЕООД.
500 грама.
Хранителна стойност в 100 грама:
Енергия - 368 калории
Белтъчини - 12.7 грама
Въглехидрати - 63.3 грама (0.9 грама - захариди)
Мазнини - 7.1 грама (1.3 грама - наситени)
Баластни вещества - 5.3 грама
Натрий - 0.002 грама
Това не е реклама! :D
07.04.05
15:07
[quote author=“xtasss”]а бе какви протеини в овесените ядки?
разстителния протеин не трябва да ви интересува,той не се брои към общото дневно количество протеин,има значение само животинския.
и няма смисял дасе купува това мюсли,защото едни обикновени овесени ядки са няколко пъти по-ефтини-само им пълним гушите :evil:
и ги пийте разбъркати с течност в миксер-т.е. гълтайте ги.
Смятат се и животинсикте и растителните. Даже някъде бях чел, че е препоръчително дневната дажба протеини да ти е 50% растителни и 50% животински тъй като животинските съдържат повече есенциални аминокиселини, а растителните - неесенциални. Нещо такова. :wink:
ами аз незнам как ги ядете тия мюсли само така на сухо ама аз опредлено не мога. то това е ужасно-няма никакав вкус и е твърдо. аз като си ги правя с кисело мляко ги правя от предната вечер и слагам 2 лажици мед ватре за да омекнат ида могат да се ядат ,а когато с прясно ги оставям поне 2 4аса за да стават за ядене. това дето го казвате вие да се ядат на сухо е нечовешко направо. да не говорим че според мен така както ги ядете сухи на организма му е много по трдуно да ги приеме и смели отколкто с млякото
да бе ти ги дъвчи хубаво като ти се степат в устата и станат на талашит и дървени трици :roll: без мляко да ги прокарам не мога
а фините овесени ядки се различават от обикновените не защото са по-меки а защото им е прилагана повече обработка
да няма люспи и да се разтварят в течност по-бързо и лесно
само дето при обработката част от белтъчините си отиват ама тва е положението
финните не са по-мaлко добри от целите-обработката е малка,ефекта същия
казвам ви:ВЗЕМАТЕ 100-150 ГР ФИННИ ОВЕСЕНИ ЯДКИ ПУСКАТЕ ГИ В МОЩЕН МИКСЕР(тренировъчния партньор на билдера :wink: )СЛАГАТЕ МАЛКО ВОДА ИЛИ МЛЯКО И БЪРКАТЕ ЯКО,СЛЕД ТОВА ГИ ПИЕТЕ!!!
хич не е гнусно или гадно-СУПЕР си е!
на мен ми става гадно само от студеното мляко,заболява ме моментно главата от него.
ТАКА ЧЕ СЛУШАЙТЕ ТЕЗИ КОИТО СА МИНАЛИ ПО ВАШИЯ ПЪТ :wink:
а това за 50% растителен протеин да не гу чу от някоя диетоложка :lol: тези същетва не разбират от качването на мускулна маса.
08.04.05
23:50
[quote author=“xtasss”]
а това за 50% растителен протеин да не гу чу от някоя диетоложка :lol: тези същетва не разбират от качването на мускулна маса.
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=5549
И растителни и животински протеини се включват в общия прием на протеини. Причината за това най-вече е, че и двете са протеини т.е. изграждат мускулната маса. Организмът има нужда както от есенциални, така и от неесенциални аминокиселини. И за да си набавиш препоръчителното количество неесенциални аминокиселини, трябва да приемаш повече растителни протеини, защото в животинските преобладават есенциалните. ;)
И на мен количеството на приетите животинските протеини ми е много по-голямо от това на растителните. И аз не виждам перспектива в идеята цял ден да съм на боб и фъстъци. И аз предпочитам 200 грамова пилешка пържола пред 200 гр соя(въпреки че биологичната стойност на месото и соята е почти еднаква). Идеята ми беше, че трябва да се приемат протеини от по-разнообразни видове храни. ;)
09.04.05
07:19
[quote author=”Владимир”][quote author=“xtasss”]
http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=5549
И растителни и животински протеини се включват в общия прием на протеини. Причината за това най-вече е, че и двете са протеини т.е. изграждат мускулната маса. Организмът има нужда както от есенциални, така и от неесенциални аминокиселини. И за да си набавиш препоръчителното количество неесенциални аминокиселини, трябва да приемаш повече растителни протеини, защото в животинските преобладават есенциалните. ;)
Да ама организма от есенциални може да си направи неесенциални, но обратното не. То е ясно че трябва да се хапват растителни белтъчини.....но поговорката гласи: “Требе драно, а не брано” 8)
тука говорим за бодибилдинг а не за сухи теории
исках да кажа ,че когато броите дневното си количество протеин,трябва да броите само животинския протеин.
ама явно вие много “знаете” за да споря с вас :lol:
14.04.05
11:06
При финните се губят част от хранителните вещества поради простата причина, че са обработени и натрошени, а организма усвоява по-добре целите семена. Затова яжте обикновенни мюсли ! :wink: