04.08.10
11:06
Здравейте на 16 години съм, висок съм 176см, и тежа 66кг. До сега не съм взимал никакви продукти. И искам да по питам кое е по-добре протеин или гайнер за мен? Прочетох малко и се спрях на следните продукти:
1. http://fitnes.bg/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=394&category_id=6&keyword=on
2. http://fitnes.bg/home.html?page=shop.product_details&flypage=flypage-ask.tpl&product_id=794&category_id=11&manufacturer_id=31
3. http://www.explode.bg/whey-protein.html
4. syntraxbg.com/index.php?option=com_content&task=category§ionid=4&id=13&Itemid=36
Моля насочете ме към марка и съответно продукт. Целта ми е чиста мускулна маса. Не искам да се омазнявам или да ставам дебел. Мисля че съм с горе долу бърз метаболизъм. Също така не искам добавките да заменят храненето ми.
Благодаря предварително!
Темата беше редактирана от somec на 04.08.10 11:10.
04.08.10
12:35
Откровено казано, предвид годините ти, недостатъчно информация за опит и хаотичното представяне на подбраните добавки мисля, че е по-добре да вложиш пари и усилия в подобряване на храненето. Постигнеш ли добри резултати от добра храна и правилни тренировки, тогава може да мислиш за добавки. Иначе по-скоро ще си хвърлиш парите на вятъра, особено за гейнър.
Ами ходя на фитнес от година и половина. Ръката ми е 34 см. Мисля че достатъчно време съм ходил на фитнес за да взимам добавки. :)
Аз пък мисля че не си съвсем наясно с хранителните реJими ;) Опиши си един храноден.
Виждам че имаш желание да си купиш протеин , но явно не си в час с това което се предлага на пазара..
Ето ти малко помощ за избора. Няма да сбъркаш ако вземеш някой от тези.
http://power-bg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=72&products_id=809
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46849/
fitneshrani.com/proteini/produkti/whey-protein-proffesional-5lb-100-surovatachen-protein
Ами ставам към 12-13 часа. Пия мляко по половин един литър на ден. На обяд тоест при мен се пада закуска защото ставам късно ям най често мюсли. След тва след няколко часа ям сандвич. И след 18 часа отивам на фитнес след което вечерям към 8.30 -9 часа. Лягам си към 1-2.30 като между вечерята и съня пак пия мляко.
Мнението беше редактирано от somec на 04.08.10 17:30.
Храненето ти е малко.. Аз да ти кажа на закуска ям колкото ти за цял ден, и не съм в режим на качване, така ,че сам сметни колко ядеш. Аз хапвам овеса с 300-400 милилитра прясно мялко, 6-7 яйца, сирене,шунка,кашкавал с много масло на тефлона, малко лютеничка, и 1-2 филии хляб.
казано от somec на 04.08.10, 17:29:
Ами ставам към 12-13 часа. Пия мляко по половин един литър на ден. На обяд тоест при мен се пада закуска защото ставам късно ям най често мюсли. След тва след няколко часа ям сандвич. И след 18 часа отивам на фитнес след което вечерям към 8.30 -9 часа. Лягам си към 1-2.30 като между вечерята и съня пак пия мляко.
ти само като станеш в 12 и си проспал 2 яденета :)
пък и мисля (ако не греша) че те попитаха какво ядеш, защото едно е да ядеш сандвич със 150 гр пуешко месо да кажем, друго е със салам Камчия.
общо взето за 12 часа като гледам едно основно ядене ми се вижда доста малко.
Ами сандвич с масло и домат или сандвич с кашкавал, топено сирене и салам. Като между храненията похапвам от време на време разни дребни работи.
казано от somec на 04.08.10, 19:31:
Ами сандвич с масло и домат или сандвич с кашкавал, топено сирене и салам. Като между храненията похапвам от време на време разни дребни работи.
вятър работа са тези неща.....
наблегни на месото ако искаш да качваш мускулна маса.
05.08.10
08:48
казано от Калоян на 04.08.10, 19:47:
Храненето ти е малко , това е сигурно, можеш да си вземеш и едно гейнърче. Успех ти желая!
05.08.10
11:05
казано от The Messenger на 05.08.10, 08:48:
казано от Калоян на 04.08.10, 19:47:
Храненето ти е малко , това е сигурно, можеш да си вземеш и едно гейнърче. Успех ти желая!
Хаха какво гейнърче .. Той не знае изобщо как да се храни. Колко пари можеш да отделиш дневно за храна ?
Както и предполагах храната ти е нула. Почети още доста из сайта и дай парите за гейнър за месо.
Мерси за отговора! А мога ли да ползвам хранителния режим от тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46815/ с пооправките който е + протеин( fitness1.bg/100-whey-gold-standard/ или fitness1.bg/scivation-whey-5lb/ ) и креатин? А също и да попитам има ли някаква голяма разлика между тези двата или да взема по евтиния?
Сайвейшъна е добър, но не и Оптимума спрямо цената. Вземи това. Много по-изгодно от този на ОN. Протеина е много добър. Отличен вкус, добра разтворимост. fitneshrani.com/proteini/produkti/whey-protein-proffesional-5lb-100-surovatachen-protein или fitneshrani.com/proteini/produkti/whey-isolate-surovatachen-izolat-2-kg тия дни и аз си поръчвам протеин на сайтек. Другия вариант е да си земиш гейнър, но както корпусито те съветва, дай си парите за яйца и месо, храната ти не става и за балеринка.
Мнението беше редактирано от Riko на 05.08.10 19:59.
07.08.10
19:01
Здравейте!На 17 години съм,187см висок и 72 кг. . Занимавам се с фитнес 2 години от които година и половина сериозно.Намислил съм от към средата на октомври за си накупя няколко вида добавки.Спрял съм се на едни и искам вашето мнение , за да съм по-сигурен. За предтренировачен продукт е на “USPlabs Jack3d”, една креатинова матрица спрял съм се на “Size On” на “Gaspari” аминокиселините на “Scitec”-“BCAA Xpress Hardcore” и “Serious mass” на “ON” .По принцип съм ектоморф и качвам трудно килограми.Благодаря предварително.
07.08.10
19:42
Ако си мислиш, че щото си ектоморф, и трудно качваш килограми значи храненето ти е много зле. И като имам това предвид очаквам да ми кажеш, че ядеш като “разпран” и не можеш и един килограм да качиш значи си още по невеж в това отношение.
Виждам, че си се насочил към доказали се продукти, т.е. си отделил време за тая свера от този спорт. Но сега, ако отделиш и време на най-важната част-храненето ще разбереш, че не добавките са най-важните, а съвсем друго.
Аз съм строго против използването на добавки под 18 години! Не си учете организма на тия неща от невръстна възраст !!!! Не гледайте другите, а себе си!
08.08.10
01:36
Не съм казал , че не качвам килограми колкото и да ядем .Уточнявам се какъв тип (ектоморф) съм . Това че си правиш мнение преди да си разбрал е друг въпрос.Все пак исках да разбера дали е добра комбинацията , и дано някой ми отговори точно на въпроса.
(Извинявам се ако съм те засегнал по някакъв начин)
Насочил си се към добри добавки, аз бих сменил гейнъра с един матричен протеин или изолат.
08.08.10
15:49
Интересно ми е твоето мнение .Ако не е проблем ми предложи някакав .Мерси за отговора.
Myofusion, Matriх, Syntha 6, който и да вземеш е ок, избери си най-изгодния :) За изолат- Сайтек е най-далавера.
08.08.10
23:02
Мерси много ! Но все пак мисля да си остана на Serious Mass-a.