Дневникът на The_Stone

Темата е заключена.
TH

02.08.10
12:42

Така най-накрая и аз се реших да си направя дневник , с който ще мога да следа своя прогрес. Ето и малко информация и за мене. 17 (почти18 ) годишно момче което се стреми да изглежда и да се чувства разбира се добре. В началото до 14 години се занимавах с футбул но се наложи да прекъсна поради родителския фактор, който ме накара да уча , за да мога да влеза в елитно училище (няма разбира се нищо лошо). Но тък започнаха и моите проблеми защото качих колограми , но със диета и тренировки и разбира се много усилия успях да си върна предишната форма , но има какво да се желае

Информация за мене :
Височина: 1.71
Килограми:67
Години: 17 (почто 18)
За момента това са ми замерванията ще предложа и другите малко по-късно

Цели: да се изчистя и постигане наи-накрая на добро тяло (Здрав дух ,здраво тяло)

TH

02.08.10
12:52

Ето малко информация за начина ми на хранене след това и на тренировките ми :

Хранене за загуба на мазнини :
Ако ядете само въглехидрати, по-добре да правите някаква високоенергична активност, за да изгорите ненужните калории. Иначе, те ще се превърнат в нови мастни клетики! По-голямата част от тази захар идва от препработени въглехидрати като бял хляб или паста. Тези храни имат много малко фибри. Когато ядете сложни въглехидрати, ще имате по-нисък “инсулинов отговор”, защото обикновено те са богати на фибри. Фибрите забавят храносмилането и в тази връзка сложните въглехидрати са въглехидратите, които трябва да ядете.

Яденето на само прости въглехидрати обаче, няма да реши проблема. За да държите инсулиновите нива ниски трябва да комбинирате бавноусвояващ се протеин със сложни въглехидрати – на всяко хранене! Това е много важно. Ако искате да се загубите мазнини, яжте протеини и по малко въглехидрати на всяко хранене.

Хормони “горящи” мазнините
Инсулинът също така спира производството на хормон, наречен глюкагон, който е познат със свойството си да освобождава тялото от натрупаните мазнини. Глюкагонът позволява на тялото да използва мазнините за енергия. За да повишите нивата на своя глюкагон трябва:

Да ядете адекватни количества протеини на всяко хранене
Да контролирате количеството въглехидрати
Какво да ядем?
Тази фаза на диетата ви е много стриктна. Трябва да внимавате с какво храните тялото си. Първо, трябва да сведете до минимум приема на прости въглехидрати (бонбони, сиропи, захар, алкохол, млечни продукти, преранботени храни от бяло брашно). Вместо това, консумирайте въглехидрати със скорбяла – кафяв ориз, пълнозърнесит продукти, бобови култури, картофи.

http://www.belchohristov.com/wp-content/uploads/belchohristov.com_2394.jpg

Избирайте източници на протеини с ниско съдържание на мазнини. Не се опитвайте да ограничите мазнините. Мазнините не ви правят „мазни”. По-голямата част трябва да са есенциални мастни киелини. Трябва нивата на протеини и есенциално мастни киселини в диетата ви да са високи, за да се избегне загубата на мускулна тъкан

http://www.belchohristov.com/wp-content/uploads/belchohristov.com_2396.jpg

Ненаситен апетит за лоша храна
Ако продължите диетата за загуба на мазнини повече от 4 седмици, вероятно ще започнете да имате апетит за други храни. Това е нормално. Когато бях на диета, много ми се ядяха неща като макарони или пици, а за шоколадов мус откачах. По принцип мразя тези неща. Но ако гледах някоя реклама за храна, исках тази храна. Но аз или правя нещо професионално, или не го почвам.

Научих се да се справям с тези желания като им давам воля веднъж ведмично.

Начина ми на хранене е взаимстван от тази статия и върши работа
Материалът е използван от http://www.belchohristov.com/6808.html

TH

03.08.10
10:46

02.08.2010

овесени ядки + мляко 0.1 % масленост
кафе
4 яйца + задушени картофи
таратор
пилешко + салата (използвам зехтин)
3/4 литра вода
няма тренировка заради контузия до средата на месеца после почвам с леко кардио + силови

TH

04.08.10
08:25

03.08.2010

овесени ядки + мляко (0.1% масленост)
риба + катофи
таратор
месо + салата
3/4 литра вода

TH

05.08.10
08:22

[size=5]04.08.2010

овесени ядки + мляко
кафе
пилешко + салата
таратор
пилешко + салата
3 литра вода

TH

07.08.10
11:26

не съм писал 2 дена но режима ми е почти като предишните
сега
66 килограма

TH

08.08.10
09:17

08.08.2010

Претегляне : 66

Днес е така наречения ден, в който ще мога да си позволя да хапна малко шоколад, но това е само днес

Овесени ядки + мляко (1/2от кофичката 0.1% масленост)
кафе
Пилешко бутче + салатка (от домати) + 1 филия от ВИТА
десерт: ШОКОЛАД
Пилешко + салата
преди сън : мисля да вземам извара
от понеделник започвам леки тренировки , по-късно ще опиша как съм решил да започна и с треноровките

TH

10.08.10
11:17

10.08.2010

овесени ядки + мляко о.1%
кафе
омлет + картофи
пилешко + салата

TH

12.08.10
10:17

12.08.2010

1.Овесени ядки + мляко 0.1
- кафе
2.извара + филия пълнозърнест
3.омлет + салта
4.малко извара
5.пилешко + салта
6. извара преди лягане
3. 1/2 вода

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1