04.08.10
18:03
Здравейте,тренирам футбол - от 5-6 месеца с прекъсване и фитнес... въпроса ми е ако кача 5-6 кг но ако съм много силен в краката ще се изгуби ли бързината ми и повратливоста ми,сега сам 183/4 и 71кг... последния месец тренирах уж за сила (бавно пускане,бързо дърпане - пример:лежанката бавно спускам към гърдите и изведнъж изтласквам нагоре... мисля че е правилно... благодаря предварително Smile
Ако качиш мускул,няма да си по-бавен.Ако качиш мазно ще станеш по-тромав.Аз за една зима качих 5КГ и смъкнах 5 стотни на 50 метра :).Това е без да съм бягал.Само с лег преса и клякания,бедрено разгъване и сгъване :).
Мнението беше редактирано от D3Co на 04.08.10 18:23.
04.08.10
22:19
Ако тренираш фитнес и футбол, няма как да изгубиш бързината си. Ще качваш изключително бавно и чисто, защото футбола е много тежко кардио.
По-добре избери едно от двете. Не е невъзможно да ги комбинираш, но е трудно.
Мнението беше редактирано от Анонимен на 04.08.10 22:20.
Има как да качиш и 10кг.,но определено при 5-6 кг ще ти спадне бързината и издръжливостта,ако са качени в кратак период от време.Заложи на експлозивната сила-това ти трябва.
Не е никак трудно и фитнесът може да му е от голяма полза!!!
Мнението беше редактирано от camael на 05.08.10 15:32.
5кг за 1-2 месеца примерно ще му попречат на бързината и експлозивността.Ако са за 4-5 да ще са мн добре,но за кратак период едвали...аз като тренирах футбол 2 кг ги усещах.