НВД (сметки за приема на въглехидрати/белтъчини/мазнини)

29.03.05
23:58

Години: 16
Височина: 171 см.
Тегло: 67 кг.

Въглехидрати 0.8 до 1.1 гр. за килограм телесно тегло.
0.8*67=53.6 гр. минумум 214.4 ккал.
1.1*67=73.7 гр. максимум 294.8 ккал.

Белтъчини 2.5 до 3.0 гр. за килограм телесно тегло.
2.5*67=167.5 гр. минумум 670 ккал.
3.0*67=201 гр. максимум 804 ккал.

Мазнини 1 гр. за килограм телесно тегло.(тука сам си го определих защото не успях да намеря инфо)
1*67=67 гр. 603 ккал.

максимум 294.8+804+603=1701.8 ккал.
минимум 214.4+670+603=1487.4 ккал.

От този калколатор изчислих от колко калории се нуждая дневно.
спокойно ниво 1761 ккал.
средно ниво 1833 ккал.
натоварено ниво 1953 ккал.

1 грам белтъчини=17 KJ (4 KCal); 1 грам мазнини=38 KJ (9 KCal); 1 грам въглехидрати=17 KJ (4 KCal)

В седмицата ходя 4 пъти на фитнес (понеделник, вторник, четвъртък, петък). Деня ми минава в даскало в фитнес залата и унас пред компа. Често събота и неделя съм на село там бачкам (копам, хвърлям тор и др. кото ми кажат бачакам после ми дават кинти). Така че освен фитнеса и работата насело нямам друга активност в ежедневието.

Сега искам да ми кажете дали съм разделил добре въглехидратите/белтъчините/мазнините ако има нещо което не е както трябва казвайте.(трябва да увелича някое от трите или и от трите по малко защото при максималния прием получавам 1701.8 ккал а калориите от които се нуждая дневно при спокойно ниво са 1761 ккал. и се увеличават нагоре с нарастването на активноста в ежедневието така че явно има нещо за оправяне, дайте съвети как ще е най добре)
От колко калории ще се нуждая така че да не испитвам глад. (тези които изчислих за моето тегло и ръст достатъчни ли ще са ми като имате напредвид активноста ми в ежедневието)

Утре вечер ще си подбирам продуктите които трябва да ям и колко хранения да правя на ден, а и даскалото ще ми обърка сметките такаче за сега това ме интересува.

30.03.05
09:36

На мен ми се вижда добре. Ако не сваляш намалявай по малко за сметка на мазнините и протеина.
Успех!

30.03.05
10:57

Според мен тази диета е доста добре изчислена. Но не знам как ще успяваш да работиш на село и да тренираш тежко с тези въглехидрати. А иначе най-големия проблем си остава психическия и ако издържиш значи си ОК. Но според мен е хубаво да имаш и зарждащ ден с повечко въглехидрати (бих казал задължително). Това ще те предпази от претрениране и дори ще свалиш повече като съответно запазиш макс. мускулна маса. А кога и колко ще зареждаш е доста индивудуално и точно там е тънкостта на въртенето на въглехидратите. И другото нещо е вече след като си си сметнал калориите не е нужно повече да ги смяташ, а да се съобразяваш от какви източници са, като посочениото съотношение и грамаж на въгл.,прот.,мазн., се запази). Успех

PE

01.04.05
17:33

Приятелю, какво ще сваляш от себе си, та ти си по-слаб отколкото трябва. По-добре увеличи храната и я изчисти като качество, вдигай тежко, прави по-малко аеробика и ако ти се взиамт добавки, взимай и дерзай. Недей да изчезваш от планетете Земя. :)

RA

02.04.05
18:33

ами успех ама не мога да разбера какво искаш да сваляш

03.04.05
22:05

16.7 % мазнина имам по себе си искам да ги намаля

линк към сайта от който си изчислих телесните мазнини по тялото

04.04.05
00:00

ВАРИАНТ 1
между 7:00 и 7:15 [се събуждам]
между 7:00 и 7:30 [преди закуска]
в 7:45 [утивам на училище]
между 9:30 и 10:00 [закуска]
в 12:45 [врущам се от училище]
между 13:00 и 13:20 [обяд]
между 13:30 и 15:30 [фитнес]
между 16:00 и 16:30 [след обяд]
между 19:30 и 20:00 [вчеря]
между 22:30 и 23:00 [си лягам]
от 23:00 до 7:00 [спа]

ВАРИАНТ 2
между 7:00 и 7:15 [се събуждам]
между 7:00 и 7:30 [преди закуска]
в 7:45 [утивам на училище]
между 9:30 и 10:00 [закуска]
в 12:45 [врущам се от училище]
между 13:00 и 13:30 [обяд]
между 14:00 и 16:00 [фитнес]
между 16:30 и 17:00 [след обяд]
между 20:00 и 20:30 [вчеря]
между 22:30 и 23:00 [си лягам]
от 23:00 до 7:00 [спа]

1701.8/4=425.25 ккал. (калориите коитo трябва да съдържа всяко хранене)

[преди закуска]
малка порция кисели плодове (на тях няма да смятам нищо)
[закуска]
максимум
въглехидрати 74 гр.  296 ккал.
белтъчини 32 гр. 128 ккал.
мазнини 0 гр.
общо=424 ккал.
[обяд]
въглехидрати 0 гр.
белтъчини 57 гр. 228 ккал.
мазнини 22 гр. 198 ккал.
общо=426 ккал.
[след обяд]
въглехидрати 0 гр.
мазнини 22 гр. 198 ккал.
общо=426 ккал.
[вчеря]
въглехидрати 0 гр.
мазнини 22 гр. 198 ккал.
общо=426 ккал.

всичко общо=1702 ккал. (общо калории от четерите хранения)

Отначало ще се храня така след 1 седмица ще видя дали има ефект ако няма ще намаля приема на калориите на 1487 ккал..

Кой вариант да избера?  Ако има нещо което не е както трябва в приема на въглехидрати/белтъчини/мазнини казвайте за да го поправя.

04.04.05
10:08

[quote author=“wizard_m”]16.7 % мазнина имам по себе си искам да ги намаля

Браво на теб, че си се потрудил като искаш съвет да го искаш като пич, точни инфота и т.н. Браво!

Искам да ти кажа няколко неща:
1) Възможно ли е да си сметнал грешно мазнините си - %? Според мен това е доста възможно, или калколатора да не бачка ... незнам, помисли си, защото ме съмнява да имаш такъв процент.
2)  Да чистиш е едно да сваляш килограми и мускулна маса друго. Според мен с такива въглехидратни нива, ще се скапеш. /така ми се струва/ Трябва да чистиш с тренировки и РАЗДЕЛНО ХРАНЕНЕ в режим. С недохранване, както май си подходил може да имаш проблем.
3) Замисли се за някой леки хран. добавки, които да ти помогнат да не се стигне до стапяне на мускули и деградация, а точно обратното да градиш.
4) Тези 0-въглехидрати, които си ги дал на обедното си хранене какви са??? :) Нещо не е наред...
5) Тези 2 часа фитнес, които си ги слижил... само в залата ли са ти или общи. 2 часа в залата е неподходящо според мен. Опитай час-час и половина, но концентрирана и качествена тренировка.

Айде успех и помисли над това което написах, за да не стане някой фал. :)

Чао

PE

04.04.05
11:48

Според спортните учени и опитни атлети ,за хора които не взимат стероиди повече 50 мин. тренировка не е добре ,Късата и интензивна тренировка подпомага отделянето на тестостерона (естесвения).

Моя тренировъчен опит също го доказва (тренирал съм по всякакви методики и накрая разбрах че трябва да слушаш гласа на тялото си,научиш ли се да го правиш с малки усилия ще постигнеш много ,за съжаление за това трябват години ...)

Похвално че имаш такъв ентусиазъм ,но моя съвет е по-кротко прекалено си млад за да гладуваш и да правиш такива “модерни” диети .Хвани се здраво да тренираш и вкарай бягане и постоянство резултата ще дойде .Успех !!!

ВН

04.04.05
13:08

Висчко изглежда ОК, но белтъците са множко за 1 хранене. Пристеснявам се, че може да не успееш да усвоиш докрай всичко. Мислил ли си за протеиново зареждане или да си добавиш още 1 хранене?

05.04.05
16:24

[quote author=“wizard_m”]16.7 % мазнина имам по себе си искам да ги намаля

Искам да ти кажа няколко неща:
1) Възможно ли е да си сметнал грешно мазнините си - %? Според мен това е доста възможно, или калколатора да не бачка ... незнам, помисли си, защото ме съмнява да имаш такъв процент.

Години: 16
Тегло: 67
Височина: 171
ханш: 94
бедра: 56
талия: 82

Проблизителен % на мазнините в тялото 12.7

(незнам какво е станало сега като го измерих ми излезе 12.7)

ВН

05.04.05
16:45

Нормалният % подкожни мазнини при зрял мъж с активен начин на живот са между 13% и 18%. Няма нищо странно в мерките, но нека друг ги измери - по-точно е!

05.04.05
17:13

Реших да не правя теакава диета. Ще карам велоергометър 20 30 минути преди или след тренировка (може и л-карнитин или фет бърнар да си взема). Ще си ям нормално (може и високо белтъчен протеин да си купа). Ще ям до 7 8 часа след което няма да приемам никаква храна само вода (чувал съм че е добре да не се приема нищо вечер). Ще правя упражненията с по леки тежести повече повторения и серии (примерно 4,5 серии с по 12 15 повторения. Между сериите ще правя малки почивки (ще гледам да не почивам 1 минута макс).

Така ако имате нещо да добавите към това или нещо което не както трябва кажете.

Тренировките са ми около 2 часа защото тренирам с още едно момче и като правим гърди доста се бавим защото той вдига с по малко килограми и неможем да се редуваме тряба да се изчакваме (става въпрос за лежанката като правим хоризонтална лежанка и от наклон единия вдига другия седи до него и го пази). А доста често и уредите са заети и трябва да чакам да го освободят ил ида правя друго упраженние и така става много гадно.

ВН

05.04.05
17:47

[quote author=“wizard_m”]Реших да не правя теакава диета. Ще карам велоергометър 20 30 минути преди или след тренировка (може и л-карнитин или фет бърнар да си взема). Ще си ям нормално (може и високо белтъчен протеин да си купа). Ще ям до 7 8 часа след което няма да приемам никаква храна само вода (чувал съм че е добре да не се приема нищо вечер). Ще правя упражненията с по леки тежести повече повторения и серии (примерно 4,5 серии с по 12 15 повторения. Между сериите ще правя малки почивки (ще гледам да не почивам 1 минута макс).

Така ако имате нещо да добавите към това или нещо което не както трябва кажете.

Тренировките са ми около 2 часа защото тренирам с още едно момче и като правим гърди доста се бавим защото той вдига с по малко килограми и неможем да се редуваме тряба да се изчакваме (става въпрос за лежанката като правим хоризонтална лежанка и от наклон единия вдига другия седи до него и го пази). А доста често и уредите са заети и трябва да чакам да го освободят ил ида правя друго упраженние и така става много гадно.

Ако си вземеш протеинов концентрат пии 1 доза от него към 21-22 часа, за да пазиш мускулна татъкан.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1