Защо правим всичко това?

Прескочи до:
X_

10.01.05
21:56

Какво ще кажете всеки да напише какво го е накарало да отиде в залата и да се хване за железата?Да изглежда по-добре, за да се харесва на...,да стане по-силен,за да ....да стане по-здрав,закален ...да избие комплекси и т.н.Хайде да видим какво ще излезне в крайна сметка!

10.01.05
22:06

Аз започнах , защото отнасях много подигравки , а и физиката ми беше на 0, за да стана по-силен - главно;да се харесам на жените!!!

10.01.05
22:11

http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=2870 вече има поставена такава тема. Там съм писал защо съм започнал да се занимавам и т.н. . И не ми се пише пак та ако ви интересува прочетете там.
по-здрави и успех

13.01.05
22:45

Аз ако трябва да съм честен, родителите ми са хората, които ме накараха да почна да тренирам. След това, разбира се, дойдоха и всички останали причини от сорта на хубаво тяло, да съм силен, да ме харесват жените...  :D

14.01.05
15:07

Там където Емо МЛО каза писах и аз, ама забравих нещо. Винаги съм бил най-дребния (като размер и като години) и лесно се ебаваха с мене :evil:  След това обаче започнах с бойни изкуства да се занимавам, (бях 60 кг), след това ми се сториха лекички и започнах да дигам. Сега съм 90 кг (при ръст 177 см), което не е за пренебрегване и вече не се ебават толкова, след като качих размер  :twisted:  :twisted:  :twisted:  Май прозвуча комплексарско, но ме мотивира, пък и като видях плаката на Дориан в залата...

значи :
1во момичетата
2ро тафиха ми gsm-a и реших да ми е за 1в и последен път
3то баща ми също тренира и ме мотивира
4то да мога да смачкам тия на моите години на “face to face”
(ах,че комлексарски причини,ама съм искрен  :D )

JI

14.01.05
15:41

Незнам кат малък се кефех на кутуристите много малък към 7 годишен
(и осще им се кефя ) към 14 година влязох в залата за 2 -3 тренирофки и ме изпълниха тотално ( много ме запали ) и вече на 15 и нещо почнах сериозно да се занимавам. Кратко казано искам хубаво тяло и да съм як . А жените също не са за пренебрегване  :twisted:  :twisted:  :wink:

14.01.05
16:04

Аз лично се запалих от по големите от спортното училище и досега продължавам да тренирам със същото желание както тогава когато започнах аиде живи и  здрави  :wink:

Имаше и по - стара тема. Анкета. От мен. Със заглавие - “Защо сте във фитнеса”, ако и да беше с малко по - друга насоченост.
Ами... За да се чувствам добре :) За да не залежавам много и да постигам янкакви резултати, които да ме мотивират.
:)

14.01.05
17:58

мен ме запалиха приятелите. после се осъзнах и колко гърчав съм бил направо анорексик :) и после доиде удоволствието и мерака за хубаво тяло :)

AR

15.01.05
05:39

Първо на 11 години почнах с кик бокс защото бях там с приятелите ми и беше трудно но весело.После когато бях на 14-15 почнах само да вдигам за мен културистите бяха идоли исках да съм като тях,тренирах като луд и започна да ми харесва да тренирам.Спорта стана като наркотик за мен,ако нетренирах направо бях болен.Този студентски живот ме поразвали малко но какво да правя купони,пиене....да не пропусна нещо много важно жени!!!!

15.01.05
16:31

Аз винаги съм бил роден за това.И сега да ми кажат трябва от начало да почнеш всичко почвам веднага

15.01.05
16:56

И аз от комплекси,лошото е че още си ги имам :cry:

15.01.05
20:42

И аз се присъединявам към групичката на комплексарите. :lol: Който е казал, че спорта не те прави друг човек(в добрия смисъл де), бърка. :D

03.04.05
19:29

СЕга забелязах темичката... рекох да се пиша и аз барабар Петко... :)

Здраве! Това ми е цел номер едно, човек не го осъзнава докато не го загуби и със спорт се опитвам да се поддържам. Но откакто започнах да се занимавам с това-онова... Целите ми почнаха да се множат, апетита идва с яденето... Чесно казано тренирам за прилична визия, кога я постигам, кога не... ама важното е да се старае човек... :)

И също като много от вас, не мога без физически упражнения- “Здрав дух в здраво тяло”, ей това е идеята. :)

03.04.05
19:53

Аз отидих във фитнеса , за да се отличавам от другите които само се друсат и пият не че това е лошо  :wink: а бе важното е да се ходи редовно и понякога прекалено като себереш повече агресия на фитнес :lol: Аре

EZ

03.04.05
20:13

Миналата година се разхождам по плажа и се чудя защо повечето хора ме гледат странно и като се прибрах у дома си дадох сметка в какво състояние съм(просто досега не ми пукаше,че съм доста висок и много слаб).Казах си че тая година няма да допусна това и от около 1 месец тренировки имам доста голям напредък.До юни има още 3 месеца и не смятам да спирам.Все пак едно е да видиш 60 килограмов висок 183 см скелет,а съсвсем друго момче 183 см 75-80 кг с мускули
:D
И аз избивам комплекси. :)

03.04.05
23:51

[quote author=“ezrolit”]Миналата година се разхождам по плажа и се чудя защо повечето хора ме гледат странно и като се прибрах у дома си дадох сметка в какво състояние съм(просто досега не ми пукаше,че съм доста висок и много слаб).Казах си че тая година няма да допусна това и от около 1 месец тренировки имам доста голям напредък.До юни има още 3 месеца и не смятам да спирам.Все пак едно е да видиш 60 килограмов висок 183 см скелет,а съсвсем друго момче 183 см 75-80 кг с мускули

Офтипика:): Давай в същия дух:lol: , обаче да те успокоя, после ще те гледат не за слаботия, ами за мускулите/не гледат, ми направо зялат и цъкат, пото к’во ли си мислят, че вземаш и т.н.... тъпи хора има всякакви. Особено ако направиш култористична визия/кръст много по-малък от гърди/...

EZ

04.04.05
08:16

[quote author=“tpd”][quote author=“ezrolit”]Миналата година се разхождам по плажа и се чудя защо повечето хора ме гледат странно и като се прибрах у дома си дадох сметка в какво състояние съм(просто досега не ми пукаше,че съм доста висок и много слаб).Казах си че тая година няма да допусна това и от около 1 месец тренировки имам доста голям напредък.До юни има още 3 месеца и не смятам да спирам.Все пак едно е да видиш 60 килограмов висок 183 см скелет,а съсвсем друго момче 183 см 75-80 кг с мускули

Офтипика:): Давай в същия дух:lol: , обаче да те успокоя, после ще те гледат не за слаботия, ами за мускулите/не гледат, ми направо зялат и цъкат, пото к’во ли си мислят, че вземаш и т.н.... тъпи хора има всякакви. Особено ако направиш култористична визия/кръст много по-малък от гърди/...

предпочитам да ме гледат с възхищение и да си мислят че използвам някаква химия отколкото да ме гледат със съжаление.А пък и не мисля да ограничавам тренировките само за лятото.След това ще продължа да тренирам,защото направо в дните за почивка се побърквам и ми се ходи страшно много.Това е направо наркотик :D

За удоволствие, за разтоварване от тежкия физически и психически ден, за подобряване на крвъообръщението, за покачване на метаболизма, за здраве.Това са причините за мен.

04.04.05
09:27

освен а себе си,здраве,красота,и т.н(всичко дето изброихте откъм естетическа гледна точка) тренирам и за да докажа че не всеки който се занимава с компютри е гърбав пъпчив тинейджър,и много хора доста се почесват като им кажа че се занимавам с компютри и програмиране  :P :P

04.04.05
13:55

Някаква необяснима агресия ме е напрала в последно време.Не обичам да се бия и агресията я руша със фитнес и резултати имам.Като си пусна и агресивна музика,докато блъскам и ставам Рони Колман.Мотивацията е на 6.
Агресията ме прави идиот!  :shock:

04.04.05
14:05

Това го пуснах преди време в един друг форум, но ми се струва доста подходящо за темата, макар и малко отвлечено:

Аз лично тренирам от едва година и затова постиженията ми не са много големи нито като тежести, нито като сантиметри, но все пак ще споделя какво мисля за мотивацията.
Мотивацията (не само тази, която ни кара да тренираме или да се храним рационално) се състои от две сили, противоположни по знак, но тласкащи ни в едно и също направление. Нека условно ги наречем положителна и отрицателна мотивация. Положителната е тази, която ни кара да вършим нещо заради добрия резултат. “Ще тренирам, защото така ще изглеждам по-добре” или “Ще спазвам някоя си диета, защото ще си реша проблемите със здравето чрез нея”. Отрицателната пък е тази, която ни кара да действаме, за да избегнем негативен резултат - тя ни води чрез съждения от рода на “Ще тренирам, защото ако не го направя, ще заприличам на парцал” или “Ще се ограничавам в яденето, защото съм станал 100 кила и ще надебелея и още, ако не го направя”. Лошите последствия от вършенето или невършенето на нещо са това, което ни движи при този тип мотивация, чувството за вина е определящ фактор на поведението.
Всяко наше действие се ръководи от някаква смес между тези два типа мотивация. До голяма степен характерът ни е това, което определя съотношението между двете. Има хора, които попадат в едната крайност - разкъсват се от чувство за вина и правят всичко с едичката мисъл да не стане нещо лошо. Тези хора като цяло са нещастни и трудно постигат целите си. В другата крайност попадат непоравимите оптимисти, за които всичко има положителни тонове, а розовите очила никога не слизат от главата им. Повечето от нас не могат да се причислят към нито една от тези две групи, а се намират някъде по средата, като обикновено натрупаният житейски опит (т. е. възрастта) ни “изместват” бавно и неусетно в групата на песимистите - рядко явление е дърт оптимист.
Ако трябва да кажа лично за себе си, струва ми се, че негативната част от мотивацията ми надделява. Тренирам по-скоро защото не искам пак да стана онова тлъсто нещо, в което се бях превърнал, отколкото защото искам да изглеждам добре. Но аз съм от малкото хора, които са в състояние да вложат всичките си сили в нещо, в чиито успех не вярват, иначе никога нямаше да стигна дотук. Не с всеки е така, даже напротив - преобладаващата част от хората имат нужда от положителни стимули, за да се движат напред. И това не е лошо, даже напротив, добре е - никак нямаше да е хубаво, ако всички бяхме с мазохистични наклонности.
:lol:
Е, много се разфилософствах нещо. Стига толкова.

Лично аз тренирам, ЩОТО ЩЕ СТАНЕ МНОГО ГАДНО, ако спра.  :lol:
Има и елемент на положителна мотивация, свързана с по-добрия външен вид, но не е чак толкова много - с повече от 10 години брак зад гърба ми някак не ми дреме чак толкова какво мислят за външния ми вид гаджетата.  :lol:

04.04.05
14:12

аз преди години,когато живях в Бургас и се мотаех по цял ден по улиците имах много проблеми с всякакви селяни,боя беше всекидневие
и наи-вече имаше по-големи от нас които всекидневно ни преряваха джобовете,беше много гадно но така и не се организирахме да ги начупим веднъж за винаги,щот бяха по-големи от нас и много брутални отделно бяхме в война със скинарите и беше ясно ясно че нещо трябва да се тренира за да оцелееш
че и приятелите ми викаха “сухата паста” 184см към 60кг и тръгнах на зала за да стана по-силен,ама постепенно се увлякох и така 5 години и мисля че цял живот ще си остана луд маниак
помня че първата ми цел беше 34-35 ръка да направя,защото ръцете винаги ми изостават
преди това само пиех пушех и някой друг наркотик от време на време(хапчета,кале)
не казвам трева щот тя не е наркотик,от време на време още се понапушвам-не ми вреди с нищо
е това е от мен! :)  :oops:  8)

04.04.05
17:17

Аз опитах,изкефи ме и продължих. :D

Комплекси, че съм “дебел” .. аз още си го имам, ама вече му викам “неизчистен”  :D

03.05.05
00:14

ЖЕНИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!!!!!!!!

03.05.05
11:23

имах 2-ма приятели дето все се набираха и правиха кофички на листовете пред блока а аз бях супер хилав(за сила) и дебел и само се цъклех пред тяк и гледах как момичетата им се кефят затова и аз почнах но упражненията за кеф не ми стигаха и яко се зарибих по фитнеса

03.05.05
18:02

Започнах, защото осъзнах, че живота е истинска джунгла и сто на сто ще ти трябва поне прилична сила за да оцелееш. Също се кефя да виждам как прогресирам и как тялото ми се оформя.

NI

03.05.05
18:55

ми аз започнах щот ма беше супер срам.Не можех да се саблека по тениска щот знаех че ще ми се подиграват,не можех да ида на плаж щот като видех другите и ме досрамяваше и общо взето това е.

_M

03.05.05
20:28

правя всичко това ,защото така се чувствам пълноценно.обичам адреналина в залата;мускулите ми да се помпат,да усещам как раста и повишавам силата си.за мен тренировките са начин на живот.иначе не отричам и ,че жените са допълнителен стимул :P

08.05.05
17:23

Eдин прекрасен ден нямаше кво да правя и отидох с едни приятели във фитнеса и от тогава яко се запалих :)

08.05.05
19:02

Защото за това съм родени сега да се върна от началото пак почвам

X_

11.06.05
17:51

остана накрая и аз да кажа защо правя всичко това....
ами,когато започнах.. никога не съм мислил ,че спорта ще ми даде тяло,ще ме харесват момичетата и т.н. :lol:

DA

11.06.05
19:25

1во заради здравето
2ро по секси изглеждаш
3то заради мацките
и 4то заради парите:щ

WO

12.06.05
12:36

[quote author=“danila”]

кви пари бе, пич ....почти сички само наливаме в тоя спорт...ефектът, който се постига не се измерва финансово, а чрез първите ти три точки...прав ли съм ? :wink:

12.06.05
12:44

[quote author=“wow”][quote author=“danila”]

кви пари бе, пич ....почти сички само наливаме в тоя спорт...ефектът, който се постига не се измерва финансово, а чрез първите ти три точки...прав ли съм ? :wink:

Те първите 3 са си и пари. :)

За здравето-даваш и ти носи пари, да си секси също ти струва и ти носи пари... Не е ли така?  :D

12.06.05
14:01

за самодисциплина , за здраве ,за да мога се покажа по бански без да ме е срам :oops:

12.06.05
14:09

По редица причини.Заради мацките , заради комплекси от лошата ми физика , за хоби и защото ме кефи да се занимавам.Но твърдо се реших да започна поради така да се каже здравословни проблеми.Личната лекарка ми откри малко по-високо кръвно от нормалното и ми препоръча да сваля някой килограм и да започна да тренирам.А фитнеса е идеалният спорт за мен.А сега вече тренирам защото като спра за една седмица и започва да ме хваща яд че съм се отпуснал и съм се размекнал  :wink:

VA

12.06.05
15:03

Хм...ами за да се чувствам нормално,пълноценно и добре в кожата си.Против мнението съм, че това е спорт за комплексари,но честно да си кажа като почнах бях 1,90 м при 61 кг тегло...Определено имах негативно мнение относно външния  си. Моята цел беше да изглеждам “нормално”..и го постигнах за 2 години благодарение натози чудесен спорт!

12.06.05
15:31

запо4нах за да може един ден да има Мр.Олимпия по народност Българин :lol:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1