06.08.10
15:23
Здравейте,
първо искам да благодаря на всички хора, които малко или много взимат участие в създаването/поддържането на сайта. От доста време го следя, но едва сега реших да се регистрирам, за да попитам нещо...
Както и да е... Тренирам сериозно от две години, но въпреки това се смятам за аматьор, защото до преди няколко месеца нямах почти никакъв резултат... Причината - бях вегетарианец. Ама не от тия, които се хранят правилно (балансирано с протеини от други източници), а от ония, които се тъпчат само с въглехидрати и мазнини. И така, шест години спасявах животните, накрая ми писна и реших да поставя тренировките си на първо място.
За два месеца откакто започнах да ям предимно пилешки филета, сирене, мляко и яйца, останах шокиран каква промяна имам в организма - свалих рязко процента си на телесни мазнини и в същото време качих мускули само с основни упражнения, които правя.
Но както и да е... стигнах до момент, в който не ми идваше сила и реших да си взема хранителна добавка някаква, за да ми помогне в качването на мускули и орелефяването. До момента не съм взимал нищо странично, освен на определени периоди два вида L-Carnitine. От магазина ми препоръчаха ето това: http://www.yeee.bg/product.php?id=372 - Propak на Ironmaxx.
Всичко добре, вече цяла седмица си го пия, но забелязвам, че съня ми намаля (не ми се спи както преди сутрин), доста повече говоря отколкото преди и кипя от енергия и добро настроение... доста съмнително за депресантската ми натура :) В определени моменти се чувствам като надрусан... А при самите тренировки не забелязвам прилив на още сила, за да кача килограмите в тежестите.
Следвам класическата програма за покачване на маса: http://www.bb-team.org/workout/1358/#axzz0vdMHuYGB
Та искам да питам... нормално ли е да имам чак такава разлика в настроението и енергията и има ли някакви странични реакции от тия 1000 неща, които се съдържат в тоя Propak (можете да видите съдържанието в линка по-горе).
Паралелно с приема спрях и цигарите, но се съмнявам това да е повлияло...
Благодаря предварително!
06.08.10
15:39
Първо да те поздравя за начина на пускане на темата - чак ми идва да я дам за пример!
Странични реакции от съдържанието на добавката - едва ли. Това е т.нар. продукт “всичко в едно”. Разгледани по отделно, а и заедно за странични ефекти забрави. Виж за настроението нямам идея, но предполагам, че тук играе роля и отказването на цигарите. Аз лично като съм спирал цигарите първите дни съм имал това състояние “като надрусан”. Приповдигнатото настроение и т.н. при мен дойде на втората седмица след спирането.
п.п. Аз също не ям месо, но не ме вълнуват животните - просто не обичам ;)
Мнението беше редактирано от head_hunter на 06.08.10 15:41.