06.08.10
18:16
Наложи се да почна работа и се развали хранителния режим,както отчасти и тренировките.Като се върна вечер съм прекалено изморен и изобщо нямам сила да стигна до залата,а ми се тренира.
Дайте някакви идеи към какво да се ориентирам за да мога да изкарам организма от стресовата ситуация.Целта ми е да запазя максимално постигнатите резултати понеже както съм тръгнал смятам,че без предишното хранене на ниво и почивка няма да се получат нещата.
Темата беше редактирана от mantodeus на 08.08.10 14:51.
Никой нищо не казва как възстановява,а съм сигурен че има доста хора из форума които се поиморяват през деня :) Както и да е, явно ще се залага на изпитаните протеин,амино,глутамин и може би енергетик.
07.08.10
13:50
Доста хора работят, много от тях доста над 8 часа на ден.
Просто здрава храна дълбок сън и почивка почивните дни, хубаво е някакъв протеин да си вземеш.
07.08.10
19:25
Към автора.
Защо си мислиш, че хората имат някакво тайно оръжие и се крият да не го кажат.:))
Нещата са прости, а и винаги са били такива. Пример: отговора на колегата Шишманов.
Това, към което си се ориентирал е напълно достатъчно.
Спирулина или друга ‘’зелена супер храна’’ ще ти свършат чудесна работа.
Също ти препоръчвам течно рибено масло, в дози поне 10 гр на ден.
Не съм много добър в изказването и може би това поражда грешно впечатление - не очаквам някой да каже “вземи това,това и това и всичко се нарежда”. Когато всеки се сблъска с някакъв проблем (и по-конректно този с доброто възстановяване) се предполага, че намира най-добрия начин да подържа организма си,било то с добавки,някои трикове откъм хранене или почивка.
Иначе от опит глава не боли - ще се пробва и ще се мисли.Досега не се бях замислял за ползите от рибеното масло и зелената супер храна, но ще поразуча и може да ги вкарам в диетата.
Протеина си е неизменна част,но вероятно от суроватъчен ще се премине и към казеин, и може би изолат.
Чудя се само дали има смисъл от глутамина,ако се увеличат дозите на аминокиселините с разклонена верига.
Мнението беше редактирано от mantodeus на 08.08.10 14:52.
08.08.10
19:11
Глутамина според мене е една от трите най-големи заблуди в този спорт, другите две са креатин етил-естера и аргинина (по отношение на NO).
Според някой изследвания глутамина има по-скоро ефект върху имунната система отколкото върху мускулната хипертрофия или възстановяването.
За мене тая добавка за тази цел е безмислена. Има толкова много продукти, които пряко подпомагат възстановяването на базата на аминокиселини...