01.08.10
15:50
Значи от отдавна се чудя дали като съм на 12 ще мога да тренирам и дали може да ми стане нещо???
И ако може да ходя имам само 2 дни и каква фитнес програма да използвам???
Аз пък предполагам, че щом иска да започне фитнес, тези спортове, които ти си предложил не са най-удачния вариант.За фитнеса и според мен си малък, да ти стане нещо не вярвам, но лично аз ти препоръчвам борба, джудо, бойни спортове като за начало, пък може и да те гледаме по телевизията някой ден :)
Джудото и борбата са уникални спортове, аз тренирам първото, но наистина може да те потрошат на него и да ти допринесе дълга травма. Според мен най-удачно е да се запише на плуване или волейбол много готини спортове. Защо не и футбол, всеки го е минал ;))
01.08.10
19:01
казано от Rikoo на 01.08.10, 17:41:
Джудото и борбата са уникални спортове, аз тренирам първото, но наистина може да те потрошат на него и да ти допринесе дълга травма. Според мен най-удачно е да се запише на плуване или волейбол много готини спортове. Защо не и футбол, всеки го е минал ;))
На 15-16 септември започвам баскетбол, но главната ми цел е да отслабна до тогава, защото съм пълничък :Д
Ми аз започнах на 12.Просто трябва да се ориентираш към уредите и задължително да си намериш трениор,който да ти обръща много внимание,ама не некой приятел който “разбира” а баш трениор.И да не тренираш по сплит.Ако спазваш тези условия,ще ти се отрази добре и няма да имаш травми.
Аз пък ти предлагам да ходиш някъде на лостове и успоредки.Няма как да не се намира такова място в твоя град .Правиш едно кардио 10-15 минутки тичане колкото да загрееш и отиваш да се кълчеш на лостовете :) Аз като малък така правех , макар че не бях от най-сериозните . Много малка вероятност има от травми и контузии,тъй като използваш само собственното си тегло за тежест.
Успех ;]
06.08.10
11:11
На тази възраст спокойно можеш да правиш всякакви упражнения без тежести - набирания, кофички, преси, лицеви, трицепсово разгъване на пейка.
Тези упражнения изграждат много качественна мускулатура и са много полезни за растежа.
07.08.10
16:05
Благодаря ви за информацията!!!
07.08.10
16:08
А може ли да ми препоръчате някаква програма за отслабване у дома?
Че съм много пълничък???
Благодаля предварително!!!
Мнението беше редактирано от Seihan Akmanov на 07.08.10 16:09.
Тичай 3-4 пъти в седмицата 10-15-20 минути, колкото можеш. Прави няколко серии лицеви опори,коремни преси, набирания и кофички ако намериш лостове, клекове със собствено тегло, кофички на пейка,гръбни извивки и.т.н.
Спазвай и някакъв хранителен режим, щом си пълен. Както каза Рико, отивай да бягаш по 15-20 мин, колкото можеш. Прибирай са коремни преси лицеви опори. След това намираш някъде лост и успоредка и там са разбиваш тотално. Прави това по 4 пъти в седмицата и ще има резултат. Гарантирам ти го. Но спазвай някаква диета задължително. Например НВД.
Поздрави !
08.08.10
15:14
казано от R.Mitev на 08.08.10, 11:52:
Спазвай и някакъв хранителен режим, щом си пълен. Както каза Рико, отивай да бягаш по 15-20 мин, колкото можеш. Прибирай са коремни преси лицеви опори. След това намираш някъде лост и успоредка и там са разбиваш тотално. Прави това по 4 пъти в седмицата и ще има резултат. Гарантирам ти го. Но спазвай някаква диета задължително. Например НВД.
Поздрави !
А някой може ли да ми даде линк за таблица със стойноста на въглехидратите, белтъчините и мазнините в определени храни?
Ще съм много благодарен!
Аз съм си пълен начинаещ и ако може, ще задам още няколко въпроса? Как да спазвам диетата(знам, че е тъп въпроса)?
И колко време да спазвам НВД и за колко време ще има ефект?
Благодаря Предварително!!!
Мнението беше редактирано от Seihan Akmanov на 08.08.10 15:23.
08.08.10
16:51
http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/#axzz0w28811Fg -> таблицата :)
Диета се спазва като се яде това, което трябва, когато трябва и в количеството, което трябва.
Няма математическа формула за НВД. Има препоръчителен максимален срок, в който да я спазваш. Т.е. правиш НВД, гледаш се в огледалото, харесваш резултатите - спираш НВД-то. За колко време ще има ефект зависи колко я спазваш, доколко е направена спрямо индивидуалните ти особености, как тренираш по времето на нея, дали я започваш след гладуване, период за маса... Т.е. отново няма еднозначен отговор на въпроса ти.
Моят съвет е на 12 да не правиш глупости с храненето, особено пък да се лишаваш за дълго време от необходимата за растежа на тялото ти храна. Плочките, които би направил днес, ще ти струват много утре. Дай си време, тренирай и се храни правилно и те ще се появат ;)
08.08.10
17:03
казано от Oranje на 08.08.10, 16:51:
http://www.bb-team.org/values/nutrition_facts/#axzz0w28811Fg -> таблицата :)
Диета се спазва като се яде това, което трябва, когато трябва и в количеството, което трябва.
Няма математическа формула за НВД. Има препоръчителен максимален срок, в който да я спазваш. Т.е. правиш НВД, гледаш се в огледалото, харесваш резултатите - спираш НВД-то. За колко време ще има ефект зависи колко я спазваш, доколко е направена спрямо индивидуалните ти особености, как тренираш по времето на нея, дали я започваш след гладуване, период за маса... Т.е. отново няма еднозначен отговор на въпроса ти.
Моят съвет е на 12 да не правиш глупости с храненето, особено пък да се лишаваш за дълго време от необходимата за растежа на тялото ти храна. Плочките, които би направил днес, ще ти струват много утре. Дай си време, тренирай и се храни правилно и те ще се появат ;)
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ИНФОРМАЦИЯТА!!! ;D