Въпрос относно хранителен режим за покачване на мускулна маса

08.08.10
12:31

Висок съм 172/173 см.,на 15г. и тежа 68 кг.Та въпросът ми е:може ли да ми изготвите някаква хранителна  програма за качване на мускулна маса понеже се занимавам с фитнес и искам да качвам по-пързо мускулна маса.Ходя 3 пъти седмично на фитнес.Ще ви помоля в програмата да няма разни хранителни добавки,защото не съм им привърженик.

GO

08.08.10
14:28

Всеки иска да качва бързо мускулна маса,това става най-лесно при начинаещите,при някои става по-бързо от други..
Можем да ти изготвим програма,попринцип това удоволствие се заплаща,НО и ти самия можеш да си изготвиш,след това се връщаш при нас и ние можем да помогнем ако има нещо грешно в програмата.

08.08.10
15:38

Докато се рових в интернет срещнах тази диета и мисля ,че е добра(но все пак не съм специалист).Вижте я ,преработете я и ако може и да ми дадете някое друго съветче за спазването и (nfun)  .

Закуска:
130 грама овесени ядки (или пшеничени трици) със 100 милилитра прясно мляко; 150 грама извара
6 белтъка и 2 жълтъка, 50 грама обезмаслено сирене, 2 пълнозърнести хлебчета;
150 грама риба тон от консерва в собствен сос(ако може някакъв еквивалент), 150 грама макарони (пълнозърнести), овкусени с доматен сос
Можете да добавите чаша прясно изцеден плодов сок, 1 банан, няколко кивита или 2 ябълки.
Междинно хранене:
200 милилитра прясно мляко (ниско маслено), 2 цели яйца, 40 грама мед
1 кофичка кисело мляко (до 2% масленост), 8 обикновени бисквити, 30 грама мед
120 грама сурови ядки
Обяд:
200 грама телешко месо, 200 грама спагети със сос по избор(ако може еквивалент), 150 грама зеленчуци на пара , обезмаслено сирене или извара, плодове
200 грама бяло пилешко месо, 300 грама картофи, салата по избор , обезмаслено сирене или извара, плодове
250 грама риба по избор, 200 грама дългозърнест бял ориз, задушени зеленчуци по избор; обезмаслено сирене, плодове по избор
Междинно хранене:
150 грама месо, кисели плодове или плодов фреш или 200 грама зеленчуци по избор
120 грама сурови ядки (кашу, фъстъци, шам-фъстък или бадеми)
1 кофичка кисело мляко (до 2% масленост), 3 цели яйца, 40 грама мед
Вечеря
150 грама месо по избор, 200 грама ориз или 300 грама картофи,зеленчуци

08.08.10
16:27

казано от G-zone на 08.08.10, 15:38:

Докато се рових в интернет срещнах тази диета и мисля ,че е добра(но все пак не съм специалист).Вижте я ,преработете я и ако може и да ми дадете някое друго съветче за спазването и (nfun)  .

Закуска:
130 грама овесени ядки (или пшеничени трици) със 100 милилитра прясно мляко; 150 грама извара
150 грама риба тон от консерва в собствен сос(ако може някакъв еквивалент), 150 грама макарони (пълнозърнести), овкусени с доматен сос
Можете да добавите чаша прясно изцеден плодов сок, 1 банан, няколко кивита или 2 ябълки.
Междинно хранене:
120 грама сурови ядки
Обяд:
200 грама телешко месо, 200 грама спагети със сос по избор(ако може еквивалент), 150 грама зеленчуци на пара , обезмаслено сирене или извара, плодове
200 грама бяло пилешко месо, 300 грама картофи, салата по избор , обезмаслено сирене или извара, плодове
250 грама риба по избор, 200 грама дългозърнест бял ориз, задушени зеленчуци по избор; обезмаслено сирене, плодове по избор
Междинно хранене:
Вечеря

това не е за теб , така нестава видял си някоя тема в някой форум копирал си я и сега питаш , става ли за мен... еми нестава , измисли нещо сам което ще може да го спазваш , я си отговори сам на себе си дали ще можеш да спазиш това което по - горе си написал , немисля все пак си само на 15 :)

08.08.10
20:16

Ти ако изядеш сичкото това за 1 ден ще ти е толкова тежко , че вобще няма да ти се тренира :D

09.08.10
06:42

казано от hardrlz на 08.08.10, 20:16:

Ти ако изядеш сичкото това за 1 ден ще ти е толкова тежко , че вобще няма да ти се тренира :D

х2 :D

09.08.10
07:52

казано от hardrlz на 08.08.10, 20:16:

x3 :D
Аз и половината немога да изям :D

09.08.10
08:52

казано от G-zone на 08.08.10, 15:38:

Закуска:
Междинно хранене:
120 грама сурови ядки
Обяд:
Междинно хранене:
Вечеря

Храната не е много просто са дадени по няколко варианта. Ако имаш финансовата възможност и тренираш тежко пробвай го за 40-50 дена и ще те питат какво зобиш

09.08.10
12:21

това ако можеш да го ядеш секи ден ... след няма и 2 месеца ще си минимум 85 кила а ако и тренировката ти е хубава 90 нети мърдат ...

09.08.10
16:17

казано от a4o_a4kin на 09.08.10, 12:21:

това ако можеш да го ядеш секи ден ... след няма и 2 месеца ще си минимум 85 кила а ако и тренировката ти е хубава 90 нети мърдат ...

Ама тези 80 кила мускулна маса ли ще бъдат или ще са сланинки.

Тренировката ми е добра(за основа съм ползвал класическа програма за мускулна маса и съм я прерабодил така както ми е добре).

От всичко прочетено да разбирам ли , че диетата е добра и че ще има ефект.Яденето не е много(дадени са по няколко варианта) и мисля че ще мога да я спазвам.

Мнението беше редактирано от G-zone на 09.08.10 16:21.

09.08.10
16:24

И мускул и сланинки.

09.08.10
16:30

казано от Rikoo на 09.08.10, 16:24:

И мускул и сланинки.

Знам ,че ви става вече досадно, но ме интересува дали ще са повечето мускули,защото малко трудничко свалям сланинките.

Има 2 вида работещи диети (неработещите няма да споменавам):
- направена специално за съответния човек с оглед на инсулиновата му чувствителност, досегашното хранене, целите, прием на медикаменти, тренировъчна програма и т.н.
- направените в Невидимия университет, който се намира в Света на Диска. Там учат вълшебниците и те така преплитат вълшебствата си, че спазвайки точния грамаж в точно определеното време, всяка диета, направена от тях носи желания мегабърз ефект от рода на 50 санта бицара с вени или от 120 литрова лелка до манекенка за 3 дена преди морето. Проблемът с тези диети е, че трябва много точно да се спазват, иначе се случват лоши неща, като, например, вместо в бицарата килата да идат в дупарата...
Добре е да видиш диетата, която сисвалил от нета, дали е от Невидимия Университет. Иначе едва ли ще ти подейства ;)
Сега сериозно: едно обикновено 15 годишно момче е време да престане да вярва в магии, но още му е рано да започне да спазва диети. Особено пък за качване...

09.08.10
17:38

казано от Oranje на 09.08.10, 16:37:

Има 2 вида работещи диети (неработещите няма да споменавам):
- направена специално за съответния човек с оглед на инсулиновата му чувствителност, досегашното хранене, целите, прием на медикаменти, тренировъчна програма и т.н.
- направените в Невидимия университет, който се намира в Света на Диска. Там учат вълшебниците и те така преплитат вълшебствата си, че спазвайки точния грамаж в точно определеното време, всяка диета, направена от тях носи желания мегабърз ефект от рода на 50 санта бицара с вени или от 120 литрова лелка до манекенка за 3 дена преди морето. Проблемът с тези диети е, че трябва много точно да се спазват, иначе се случват лоши неща, като, например, вместо в бицарата килата да идат в дупарата...
Добре е да видиш диетата, която сисвалил от нета, дали е от Невидимия Университет. Иначе едва ли ще ти подейства ;)
Сега сериозно: едно обикновено 15 годишно момче е време да престане да вярва в магии, но още му е рано да започне да спазва диети. Особено пък за качване...

Разбирам те много добре.Знам,че ми е малко раничко,но рано или късно това трябва да стане ,аз предпочитам да е по-рано.Познавам хора които почнаха на 12г да пазят диети и да приемат разни “вълшебни” нещица.Вярно те са в много по-добра форма от мен но на каква цена.Кокто споменах в началото на тази тема аз не съм привърженик на тези “вълшебни” медикаменти.След много търсене намерих това и реших,че може би ще ми подейства добре,но реших преди да започна тази диета да попитам вас,по-опитните .Допитвам се до вас,защото в момента нямам възможноста да отида при специалист, но съм видял нещо което може да свърши работа и съм решил да поискам мнението на по-опитните.Целта ми е не да стана културист а да добия външен вид и оформеност малко по-бързо отколкото само с фитнес.

В такъв случай двете ти цели трябва да са:
- да започнеш да ядеш възможно по-качествена храна. Без да се съобразяваш с точен грамаж и т.н.
- да правиш тренировки, ориентирани към покачване на маса. Но не за културисти, а за обикновени 15 годишни момчета, които не са от Австралия и не се казват Лий Прийст.
Така като ти дойде времето за първата диета ще си свикнал да ядеш каквото трябва и ще ти се наложи само леко тук-там да пипнеш в грамажа и т.н.
Ако държиш да спазваш тази диета - всяка седмица променяй по едно от досегашните си хранения докато стигнеш до нея, вместо да я започнеш отведнъж.

09.08.10
18:12

казано от Oranje на 09.08.10, 17:46:

В такъв случай двете ти цели трябва да са:
- да започнеш да ядеш възможно по-качествена храна. Без да се съобразяваш с точен грамаж и т.н.
- да правиш тренировки, ориентирани към покачване на маса. Но не за културисти, а за обикновени 15 годишни момчета, които не са от Австралия и не се казват Лий Прийст.
Така като ти дойде времето за първата диета ще си свикнал да ядеш каквото трябва и ще ти се наложи само леко тук-там да пипнеш в грамажа и т.н.
Ако държиш да спазваш тази диета - всяка седмица променяй по едно от досегашните си хранения докато стигнеш до нея, вместо да я започнеш отведнъж.

ДА.До сега се храних с всичко много без мазни,пържени и тежки храни.Старая се да водя здравословен начин на живот(съобразен с годините ми разбира се),но реших,че ми е време да качвам малко по-бързо мускулна маса,но понеже в момента нямам възможност да отида на специалист реших да се допитам до вас.
Мерси за съвета.

Мнението беше редактирано от G-zone на 09.08.10 18:13.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1