Въпрос за съня

08.08.10
15:22

Здравейте, от месец някъде имам проблем със съня - будя се по 5-6 пъти през ноща, за да ходя по малка нужда, на сутринта понякога не се чувствам бодър и през деня ми се спи. Обикновено се въртя 15-20 минути преди да заспя, лягам си към 1-2 и ставам към 11ч. Начинаещ съм в тренировките, имам няколко месеца стаж. Въпросът ми е лошо ли е това при моите 3 пъти на седмица тренировки и разтежа ми, влияет ли тези повече от 5 пъти ставане до тоалетната и има ли начин да подобря качеството на съня?

Темата беше редактирана от Don-Toni на 08.08.10 15:23.

АВ

08.08.10
16:57

Трябва да динамизираш живота си. След като не можеш да спиш значи не изразходваш достатъчно енергия, повиши броя на тренировките като даваш приоритет на кардиоаеробната дейност пред вдигането на големи тежести. Сутрин трябва да ставаш доста по рано - около 8.00часа, съответно вечер ще си лягаш по рано, закуската трябва да е богата на бавноусвояеми въглехидрати и белтъчини, зеленчуци с фибри. Трябва да пиеш доста повече вода 4-5 литра, по този начин и ще изхвърляш много повече вода, това ще пречисти организма от токсините и ще подобри общата функционалност на вътрешните органи.
Приемането на хранителни добавки които спомагат за изграждането на мускулна тъкан ще предизвика по-голяма активност на хормона на растежа, който пък от своя страна ще повиши времето и качеството ти на сън тъй като той е най-активен именно докато спиш. Аминокиселини, обикновен протеин през деня и казеин протеин преди сън.

08.08.10
18:13

Аз мисля ,че това ,че неможеш да спиш е заради лятото и горещините поне при мен е така , а относно тази малка нужда по 5-6 пъти незнам това май е много , аз изобщо не ставам .

08.08.10
20:04

Бих казал, че определено изразходвам енергия, правя 20 минути кардио преди тренировка, бих определил самата ми тренировка като пълноценна, пускам си един студен душ и се потапям в креватни ласки хх , а и доста често ми се случва през деня да обиколя София на кръст, тоест не е като да не изразходвам енергия. За закуска ям сандвичи с пълнозърнест хляб и с телешко/пилешко месо ИЛИ овесени ядки и яйца, пия аминокиселини, пия протеин след тренировка, а преди лягане ям 150/200гр. извара. Изглежда като всичко да ми е наред, но знам ли, някой идея?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1