Дневникът на Сивия рицар - превръщане в кросфит животно.

Темата е заключена.

16.05.10
08:09

Вчера Барбара
5 рунда за време от:
20 набирания
30 лицеви
40 коремни преси
50 клека със собствено тегло
19:50 - адски слаби набирания, добри лицеви, никаква почивка при пресите и клековете. Доста тежък комплекс. Имаше умора от Khalipa’s challenge и Isabel.

Power Snatch + Pushups
12 изхвърляния - 30 кг
10 лицеви опори
Колкото се може повече рунда за 20 минути.
14 рунда - адски тежък комплекс, който е изцяло на ментална основа, тъй като раменете се одървят много рано, но тъй като щангата е с малки килограми можеш да продължиш повторенията. Никакви проблеми на лицевите.

17.05.10
12:25

Ха! Кой си направил кросфит дневник?  :coolsmile:

Следя те!  :coolgrin:

По отношение на Power Snatch и одървените рамена - ползвай повече цялото тяло. Явно вдигаш основно с рамената, затова се изморяват бързо.
Но пък резултатът е много добър - браво!

Мнението беше редактирано от Vic на 17.05.10 12:26.

След десетия рунд започнах да си ползвам тялото по-добре :)

12/40/9/30/6/20/3/10
Мъртва тяга/Тръстери
Демек 12 тяги/40 тръстера и т.н
тягата - 120кг
тръстър - 32 кг
Доста тежко нещо. Още след първите 40 тръстера потече фонтан от мен. Як комплекс, но трябва да си свеж. Имах мускулна треска от вчера от изхвърлянето на краката и раменте и предмишниците. Това ме довърши. Побягах лекичко след това и направих малко подскоци. Времето е 13:40.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 18.05.10 12:33.

18.05.10
11:29

Всеки ден ли ще тренираш ?  :lol:

Не, разбира се. Почивам около 2 дни в седмицата :)

18.05.10
14:43

Ха, ама ти си от Благоевград, къде точно тренираш? Може да се видиме някой път като идвам :)

Тренирам в интерната най-вече.

Днес:Decк of cards
Take a deck of cards, shuffle. Face cards are 10, Aces are 11, numbered cards as valued. Flip each card and perform the movement and the number of reps specified. Cycle whole deck.
* Hearts: push-ups
* Diamonds: pull-ups
* Spades: situps
* Clubs: squats
* Jokers: Run 1 mile
С едно приятелче се натоварихме добре. Това ми дойде малко като разпускане от последните 2 извращения. Раменете и трапеца са ми изключително слаби от тренировките. Утре почивка. В петък съм абитуриент и ще направя нещо лекичко сутринта. Едно Синди например.

Dips and pull-ups
10 рунда за време от:
10 набирания
10 кофи
Лелей! Смях и позор: 30 минути... Дядо ще ме убие ... Днес ми е абитуриенската, така че утре почивка, в неделя се размазвам с нещо.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 21.05.10 10:32.

Khalipa’s challenge
5 rounds Cindy
10 Clean and Jerk 60 kg
5 rounds Cindy
10 Clean and Jerk 60 kg
5 rounds Cindy
Много тежък комплекс. Времето е 22:20. Доста добри Синдиата и бавни джъркове.

Не го ли правиш прекалено на често този комплекс? Май скоро пак го прави?

Преди го направих на 50 кг :). Само че този път почти не накъсвах Синдитата, но джърковете бяха бавни :)

Днес ето това:
Daniel
* 50 Pull-ups
  * 400 meter run
  * 95 pound Thruster, 21 reps
  * 800 meter run
  * 95 pound Thruster, 21 reps
  * 400 meter run
  * 50 Pull-ups

31 минути. Лелей, майко, доста тежък комплекс. Много са ми тежки такива набирания много наведнъж, а и не разчетох силите на набиранията. Давай на макс яко и приключих със силите за набиранията рано, рано. Бяганията бяха добре. Уморих се накрая доста.

Deadlift+Burpees
5 рунда за време от:
5 тяги 120 кг
10 бърпита
8:13 - първи опит. Трудни бърпети, никакви проблеми на тягата.

Утре заминавам за Турция - екскурзия. Ще направя поне една тренировка там, преди плажа разбира се, за да се НАПОМПИМ! :D :D :D

Ill, weak, badly nutritioned - but the still the beast withing rages on! Вчера се прибрах полу-мъртъв от Турция. Системно недоспиване, недохранене, болен. Днес правя Фран и почвам пак да влизам в ритъм.

Fran - 21 thrusters/21 push-ups/15 thrusters/15 pull-ups/9 thrusters/9 pull-ups. 5:36 - за малко да повърна... много тежко, стана ми лошо. Почти не накъсвах тръстърите този път, набиранията бяха по-технички от преди.

Определено недоспиването и недохранването ме развалиха за тази тренировка. Дано се възстановя скоро ....

А да - да се изфукам. 6:00 на матурата по английски :)

04.06.10
05:02

казано от GreyKnight на 03.06.10, 09:46:

Fran - 21 thrusters/21 push-ups/15 thrusters/15 pull-ups/9 thrusters/9 pull-ups. 5:36 - за малко да повърна... много тежко, стана ми лошо. Почти не накъсвах тръстърите този път, набиранията бяха по-технички от преди.

Първо - браво за матурата! Фран-а ще си го подобряваш, най-вече в набиранията.

21-18-15-12-9-6-3
* Набирания с подскок, надхват (Jumping pull-ups)
* Лицеви опори (Push ups)
* Планк - пружиниране (Plank up & down) - ако някой има идея това какво може да, ако не пружиниране в планк, да сподели
* Бърпети ( Burpees)
* Помпички на пейка (Bench dips)
* Клекове (Air Squats)
* Ходещи напади (Ляв + десен = 1) (Lunges)
* Коремни преси (Sit-ups)
40:52 - hardest thing in my life. По-тежък от Калипа’с Челиндж, отвратително ми беше. За малко да повърна и да се откажа... Най-трудни ми бяха бърпетите и набиранията. Очаквах да разпусна с този комплекс, но уви - размазах се напълно! МАСИВНА ГРЕДА! След това 20 минути си лежах със затворени очи, мислейки как да изненадам любимия човек.

04.06.10
11:44

казано от GreyKnight на 04.06.10, 11:33:

... Очаквах да разпусна с този комплекс, но уви - размазах се напълно!...

Няма комплекси за разпускане  :coolgrin:

Време е да започна да описвам храната
Вчера
9:00 - Суроватка на прах+витамини Адам
9:30 - 150 грама овесени ядки + 100 грама сирене
11:00 - Тренировка
12:30 - Суроватка на прах + банан
13:30 - Обяд - доста слаба работа... Боб+пълнозърнест хляб+кебапчета.....................................
16:00 - 50 грама кашу+сирене+2 филий пълнозърнест хляб
18:00 - стречинг, бягане и пъргавина
19:30 - 200 грама пилешко месо+салата
23:30 - Извара и сън

Днес тотална греда с храненто
10:30 - Суроватка, овес
11:30 -телешко с картофи
13:00 - мач
16:00 - суроватка, шоколад
17:00 - сирене
19:00 - телешко с картофи

21-15-9
Клек 100 кг
Кофи на успоредка
Бицепсово сгъване 35 кг
17:33
Днес имах тежък ден и бях леко депресиран. А бицепсовото сгъване винаги ми е действало анти-депресиращо, а и исках да вкарам допълнително упражнение тъй като нямам халки smile
П.П. - Вики е виновен за бавното време. Той бе направил 21 клека в една серия и аз исках като него и ги направих и след това блокаж на краката и греда smile. Но съм доволен - 21х100 кг клек :)
Храна - зареждаш ден
Сутрин -
10:30 - суроватка, шоколад 80 % какао
11:30 - спагети, кашкавал, салата
14:00 - мач
17:30 - хляб+кебабпчета
18:30 - тренировка
20:30 - суроватка+спагети

Днес слабичък тренировъчен ден, утре ще се размажа с Хелън
10:30 - суроватка
11:00 - овесче+сиренце
13:00 - телешко, ориз, кашу+извара
16:00 - три яйца на тиган+сирене
20:30 - суроватка
21:00 - пилешко със сиренце
23:30 - извара+лягане
Писна ми да ставам късно, утре 8:30 на крак!

Helen
400 метра бягане
21 суинга с пудовка 32 кг
12 набирания
3 рунда за време
11:56 - първият ми Advanced комплекс smile Суинговете със двупудовка. За пръв комплекс с бягане и силова работа - бързо вдигане на пулса и забавяне на бягането. След комплекса пулса бързо падна и малко набирания с тежест по предложение на дядо.

Храната:
8:30 - суроватка
9:00 - овес+сиренце
11:00 - тренировка
12:30 - суроватка
13:00 - пиле с ориз
15:00 - кашу
17:00 - пъргавина, бързина и стречинг
19:30 - суроватка
20:30 - пиленце, салатка+сиренце+чаша винце
Все още тонусът ми е малко по-нисък след екскурзията в Турция. Вчера се изпокарахме малко с приятелчетата къде ще ходим на море, но вече всичко е точно. Вчера изведнъж ме налегна умората към 23:00 и нямах възможност да пиша. Днес ще се постарая да доизмисля малкия “сюжет”. Поне пак имам някаква муза и писането върви.

Малко лирически отклонения :) (прозаически де)
Последната хроника на бялата”
  Всичко замря  и се гмурна ненадейно в отвратителния нощен мрак. Изчезнаха мечтите, изчезнаха любовта, изчезна почти и животът. Само едно същество изплува от безкрайното море на чернотата. Едва ли тя имаше име. Но пък притежаваше красота, чужда на този свят, дори забравена. Бяла беше тя. И като стъпваше върху пода от мрак, черните плочки светеха и искряха, а под тях лицата на онези в мрака, овяхнали, болни, мъртвешки. Гледаха със сивите си празни очи в захлас, а след това мигаха и пак застиваха. Продължаваше тя по пътя си безспирно и устремено. Не гледаше надолу, може би я беше страх да зърне какви бяха хората. Нямаше край черният и път. Но тя щеше да го извърви. Защото беше влюбена. Единствена останала да помни що е любов. Това я крепеше.
  Мислеше за него, докато осветяваше, дори и за миг, катрана, в който се бе превърнал света. Не знаеше какво я чака накрая на този път, но сърцето и пееше песен на любовта на щастието, която светът отдавна бе забравил. Онези със бледите лица се заслушваха в нея и лицата им порозовяваха.  Тя знаеше, че ще извърви този път докрая, беше влюбена. А каква по-велика сила от тази на любовта, онова велико чувство, което могло да изтръгне завинаги злобата и покварата от човешката душа?
  Минаваха дни, но тя не спираше. Тя засияваше все повече, красивото и лице имаше уморена усмивка, умора от дългия и труден път, но усмивка от любов. Нейният любим я чакаше някъде там. Ухаеното и го долови Черният, завистливият господар на злото.
  ─Защо се осмеляваш да бродиш из царството ми?
─Защото обичам моя любим, повече отколкото майката обича детето си.
─Не вярвам, та виж този свят около теб. В него вече не съществува обич! Само студ, мрак и омраза!
─Не е вярно. Душата ми е бяла, сам виждаш това. Обичам, обичам, обичам. Докрай ще обичам, докато сърцето ми спре, докато тялото ми изчезне, докато костите ми станат на прах!
─Ха, само говориш. Не вярвам, че обичаш!
─Черен си ти, сляп си за бялата Любов. Ето, тук съм. Вземи душата ми, но ми позволи да говоря с моя любим! Давам ти я, на мен не ми трябва без него!
Черният протегна ноктите си напред и извади душата и. Тялото и се свлече на земята, но продължи свети. Той бръкна с ръка в мрака, като в торба и оттам измъкна мъртвешко тяло.
─Ето го твоя любим. Говори колкото си щеш.
Тя не промълви и дума. Взе сухата му и прогнила ръка и го целуна по мъртвото лице, а тялото и продължаваше да сияе, а онези в мрака, вече не мигаха, гледаха непрестанно целувката им. Черният не посмя да проговори. За миг всичко бе бяло.

Мнението беше редактирано от Тедо Димитров на 09.06.10 08:09.

Е, върнах се от състезанието от Хърватска и днес започваме дневничето отново. :) Днес - Грейс, 30 пъти обръщане и тласкане 60 кг за време. Срам и позор - 7:40 ;(. Не знам защо толкова бавно...

24.06.10
14:51

казано от GreyKnight на 06.06.10, 18:49:

Бицепсово сгъване

WTFK?!?!  Правиш бицепс?  (nfun)  (nlick)  (nmuchfun)  (nhappy)

На какво състезание си ходил?

Мнението беше редактирано от radostin radev на 24.06.10 14:51.

“Днес имах тежък ден и бях леко депресиран. А бицепсовото сгъване винаги ми е действало анти-депресиращо”. Затова го правих. Бях на ето това състезание http://competition.baseballeurope.com/2010/karlovac/schedule.php

След доста тежка седмица с непрестанни ужасни комплекси се довърших с едно яко 20х110 кг дихателно клекче. На последните повторения щях да си изплюя сърцето. Утре сутрин почивка, а в неделя ще атакувам времето на Вик на комплекса “Мъртва тяга и лицеви опори”.
Храната днес:
Закуска - овесени ядки+извара
Обяд - яйца, сирене, малко пилешки бутчета и салата домати и краставици
Следобедна закуска 1 - праскови+сурови орехчета
Следобедна закуска 2 - яйца и сирене
Вечеря - мазна риба+салатка

Вчера беше мързелив ден, малко гъвкавост, пъргавина, нищо специално. Време беше за ден почивка след тежките комплекси. Днес следобяд - Линда... Време е да се срещна лице в лице с демона ми. :)
Храната вчера:
Бюрек и извара
Омлет от яйца, сирене и извара
3 праскови
Лешници и сирене
Риба и една бира.

Linda
(aka “3 bars of death”)

* Deadlift 1 1/2 BW (мъртва тяга 1.5 х Личното Тегло)
* Bench BW (Бенч преса 1 х ЛТ)
* Clean 3/4 BW (Обръщане с клек 0.75 х ЛТ)

10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 rep rounds for time
Доста отвратително нещо, кръстта ми се откачи тотално... Дядо беше прав, че прехода между тяга и обръщане е доста мъчителен. Мислех, че лежанката ще ме смачка най-много, тя пък се оказа най-лесна. Това няма да го правя в близката година, нямам достатъчно сила, за да направя яко време, трябва ми поне 200 тяга.
Утре намислям един метаболитен комплекс - Барбара може би.
Храната - зареждащ ден
Овес+извара
50 грама млечен шоколад
Спагети с кайма
Праскови, малко лешници
След Линдата 3 яйца, спагети и сирене. Стана ми тежко и сега ми е гадно.

09.08.10
08:15

казано от GreyKnight на 08.08.10, 21:31:

Linda
(aka “3 bars of death”)
...
Доста отвратително нещо, кръстта ми се откачи тотално... Дядо беше прав, че прехода между тяга и обръщане е доста мъчителен. Мислех, че лежанката ще ме смачка най-много, тя пък се оказа най-лесна. Това няма да го правя в близката година, нямам достатъчно сила, за да направя яко време, трябва ми поне 200 тяга.
...

Е? Кое е по-по-най? Linda или Kalsu?  ;)

Kalsu, защото там мога да поддържам по-висока интензивност на натоварването, а и нямаш време за почивка :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1