10.08.10
11:51
Привет!
Лятото отново възникнаха някои проблеми относно цялостния ми режим посредством спането.Нямам проблеми със съня като времетраене , но режимът ми е изцяло преобърнат наопаки - спя през деня и будувам през нощта.Искам да ми дадете някакви съвети как мога да си променя биологичния часовник ,тъй като вечер преди 4 трудно да ми се приспи ,а съответно ,ако стана по-рано ,уж за да си възстановя режима , съм като парцал и просто не мога да изкарам пълноценно деня ,затова се наспивам.
Благодаря предварително!
казано от Kennel на 10.08.10, 11:51:
Привет!
Лятото отново възникнаха някои проблеми относно цялостния ми режим посредством спането.Нямам проблеми със съня като времетраене , но режимът ми е изцяло преобърнат наопаки - спя през деня и будувам през нощта.Искам да ми дадете някакви съвети как мога да си променя биологичния часовник ,тъй като вечер преди 4 трудно да ми се приспи ,а съответно ,ако стана по-рано ,уж за да си възстановя режима , съм като парцал и просто не мога да изкарам пълноценно деня ,затова се наспивам.
Благодаря предварително!
Има статия за съня в сайта и ти я препоръчвам.
Според мен през деня навлизаш в дълбокия сън и затова вечер заспиваш трудно. Пробвай на обед да спиш до към 15 часа, от 13-15 максимум,след това недей да пиеш кафе или други тонизиращи напитки.
Опитай се да заспиваш към 23:00-00:00 и да ставаш към 8 сутринта. Това че спиш много сутрин не значи, че този сън е пълноценен, отделно тогава няма кой знае какво въстановяване от прекалено много спане.
Да поясня ,че не консумирам изобщо никакви тонизиращи напитки ,като в това число включвам кола ,кафе и т.н.
Благодаря много за съвета , ще прегледам и темата в сайта.Проблемът е ,че понякога се налага да остана до по-късно вечер (всъщност ваканцията това е г/д поне веднъж седмично) и след това ми е изключително трудно да въстановя режима си.
Моя съвет е пробвай да ставаш с 30 мин по рано,така няма да се чувстваш като парцал.След като свикнеш с този режим отново промени часа си за ставане с 30 мин докато достигнеш това ,което желаеш като режим.
Иначе наистина ако станеш 2-3 часа по рано след обед ти се доспива и си наваксваш и пак сме в начално положение.
За това малко по-малко.