10.08.10
10:35
Здравеите, на 21 години съм тежа 97 килограма и съм висок 175 см. Изчислих че са ми нужни 2310 калории за да отслабвам.
Проблема е че не знам как да ги разпределя между белтъци въглехидрати и мазнини.
Искам да започна НВД. Бихте ли ми казали по колко грама белтъци въглехидрати и мазнини на ден да приемам за да достигна 2310 калории.
Благодаря предварително!
10.08.10
11:21
1гр белтчини - 4 калории
1гр въглехидрати - 4 калории
1гр мазнини - 9 калории
11.08.10
07:03
90-100гр въглехидрати
200-250гр протеин
80-90гр мазнини
и какво се получи 400 калории въглехидрати
800-100 калории протеин
и 720-810 калории мазнини
Това НВД ли е?
Това съотношение 20:40:40 аз не го препоръчам, но знам, че хората които правят НВД- ВМ (Високо мазнинна диета) правят нещо подобно. Това в дългосрочен план е доста кофти оферта.
entwickler Предложи и ти нещо ,ако може ... защото всеки има свои метод ,а аз сега започвам и гледам да сабера повецхе информация
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/32063/
Прочети тази тема и ще ти стане ясно какво имат предвид.
11.08.10
10:19
entwickler Предложи и ти нещо ,ако може ... защото всеки има свои метод ,а аз сега започвам и гледам да сабера повецхе информация
ето моето мнение за НВД:
“Успешно” НВД правят само културистите. Слагам го в кавички поради следните особеност:
Културистите се хранят балансирано през основната част от тренировъчния процес:
50-55 процента калории от въглехидрати
30 процента калории от белтъчини
15-20 процента калории от мазнини
Като обикновено са някакви проценти процента над нужните калории за да качват мускулна маса.
Когато наближат състезанията И САМО ТОГАВА минават на НВД за няколко седмици (може да стигнат и до около 10+ седмици).
Тогава изчистват и намаляват мазнините до минимум, НО Те знаят, че това няма да е трайно и че после ще си върнат килограмите.
Което е и нормална реакция на тялото да не стои с много нисък процент мазнини.
Затова аз не правя НВД. Правя си балансирана диета и гледам да съм на минус 20 процента откъм калории и по някой друг ден на 0 или малко отгоре. Да не говорим, че без въглехидрати се тренира трудно и настроението е едно...
Това са моите убеждения, нямам нищо против да чуя и други гледни точки.
11.08.10
12:07
Когато наближат състезанията И САМО ТОГАВА минават на НВД за няколко седмици (може да стигнат и до около 10+ седмици).
.
Далече си от истината , на диета са месеци и то доста месеци , макар и не баш винаги на НВД .
На неговите килограми приблизително това се получава. Като се сметне точно по дадената от теб тема.
Протеина да му е 3гр/кг и Въглехидратите да са 1.5гр/кг, ако има наистина тежки тренировки и силно натоварено ежедневие. А той нищо не е писал дали въобще ще тренира. Понеже според мен това ОКБ, което си е сметнал е на човек, който почти не тренира.
И не. Това не е ВМ-НВД.
Мнението беше редактирано от velislavs на 11.08.10 12:35.
Ти хубаво си 97 кг ама какъв си на тия килограми мазен, мускулест? Колко процента телесни мазнини имаш? Ако си нов първо си дай един месец да свикнеш на режима ниските въглехидрати и ниските калории - омлет от 4 яйца с 20-30 гр масло и малко кашкавал/сирене са ти близо 1000 калории , два омлета и си готов за деня. И после?
Ако си на 30% мазнини 250 гр протеин е конска доза за теб , я погледни колко гр протеин поемаш с храната когато не си на диета, надали минават 100 гр за деня. И тия 250 гр протеин как ще си ги набавяш (това са 2 кг + хубаво/чисто/скъпо месо) ? Най- много да си прецакаш бъбреците с тая доза.
Дай нещо снимка или се премери на какви мазнини си, какви резултати искаш да постигнеш. какъв калориен дефицит си сметна, защо е такъв?
90-100гр въглехидрати
200-250гр протеин
80-90гр мазнинии какво се получи 400 калории въглехидрати
800-100 калории протеин
и 720-810 калории мазнини
Това НВД ли е?
Това съотношение 20:40:40 аз не го препоръчам, но знам, че хората които правят НВД- ВМ (Високо мазнинна диета) правят нещо подобно. Това в дългосрочен план е доста кофти оферта.
Братле, я излез и пак влез :)
Мнението беше редактирано от Egoist на 12.08.10 21:09.