Хранителен Режим

11.08.10
20:05

Добър вечер. На 16 години съм, 184-5 висок, тежа 73-74кг. Имам един малко по-специфичен въпрос. Преди малко повече от година бях 104кг и за едно лято (юни-септември) отслабнах с близо 30кг, като в последствие разбрах, че да отслабнеш толкова рязко за толкова кратко време е вредно и неправилно. Преди 2 месеца започнах да тренирам, 1во вкъщи с най-прости гирички, тъй като при свалянето на килгорамите бях свалил и голямо количество мускулна маса и ръцете ми бяха като на момиченце, в последствие започнах да ходя и на фитнес и да преминавам към по-сериозни упражнения. След месец и половина започнах виждам ясен резултат. Големият ми проблем обаче е храненето. След като отслабнах предимно със гладуване привикнах да ям много малко и то предимно на обяд. Отскоро започнах да тренирам бокс + ето тази програма - http://www.bb-team.org/workout/1283/#axzz0uRPMEPSO , която ми я препоръчаха много познати. Засега нямам проблеми с нея, но имам чувството че храненето не ми е като хората. В момента режима ми е такъв :

8:30 - 300гр кисело мляко с плодове и мюсли.
10:30-12:00 - тренировка
12:30 - 200гр ориз с пиле / 3 яйца (варени или на омлет) / 200-250гр тележко / 1риба (пъстърва, лаврак, ципура).
13:00 - 300гр кисело мляко
След което следва една дупка чак до 21:00-21:30 в която не ям нищо и в повечето случай съм навън.
21:00-21:30 - 200гр ориз с пиле / 3 яйца (варени или на омлет) / 200-250гр тележко / 1риба (пъстърва, лаврак, ципура).

Та въпроса ми е какво мога да вмъкна в тази дупка, която ми се получава между обяда и вечерята, тъй като не съм свикнал да ям следобед и наистина си нямам идея. Също така, не съм сигурен че закуската ми е достатачна, но избягвам да ям много преди тренировка, затова засега минавам само с мляко. От другите теми във форума виждам, че някои хора правят режими с по 5-6 хранения на ден, но мен ме е малко страх да експериментирам, тъй като не искам да качвам излишни мазнини и сланина. Другия ми въпрос е дали вреди това, че в някои случаи следобед след тренировка играя футбол, тъй като се изпотявам и изморявам много и да не би това да пречи на образуването на мускулна маса.

12.08.10
08:15

5-6 хранения не е експеримент, а най-правилния начин за хранене. През 3 часа трябва да ядеш и понеже си от мъжки пол това прави 6 хранения на ден.
Затова си загубил мускулна маса, защото като няма храна на всеки 3 часа се “самоизяждаш” казват му още “канибализъм”. Обикновено целта при използването на такива думи е да те накарат да се храниш често :). Така, че започвай. Ако искаш пак си яж по малко.
Ето ти пример:
1.Закуска (ако можеш в 7 или веднага след като си станал)
2.  Втора закуска (тук някои ядат плодове, аз не съм чак такъв спец и ям кисело мляко)
3. Обяд
4. Следобедна закуска кисело мляко
5. Вечеря
6. Втора вечеря.
Това е горе долу моята схема, не бих казал, че я спазвам стриктно, но поне се старая.
Надявам, се това да ти е било полезно.
Успех!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1