12.08.10
15:56
Здравейте,
От скоро започнах да посещавам фитнеса, на 20г съм...основната причина е покачване на мускулна маса. Мисля, че се водя така наречения “ectomorph” ...от както започнах да се храня и по-качествено кантарът показва значително(за мен :D) покачване...от 53кг на 58кг, но усещам, че само с храна няма да стане. Та основният ми въпрос е: Има ли смисъл от каквито и да е добавки на този етап? Мисля да си взема някакъв протеин, а също така чувам, че и креатин няма да ми навреди.
Хранителният ми режим не е кой знае какъв връх, но го подобрявам постепенно...за това ми се ще да взема и някакъв протеин, иначе няма смисъл до колкото знам.
И ако ДА - какъв да бъде? Само със ON съм “запознат”...
Благодаря предварително.
ПС: извинявам се ако темата не е в правилния раздел.
Темата беше редактирана от Mu6a4 на 12.08.10 16:02.
Насочи се към оправяне на хранителния режим.
Трябва да ядеш МНОГО ;)
Добавките винаги са в плюс, но са само добавки към храната, тренировката, почивката.
Вземи някой гейнър, може да ти помогне да качиш някой килограм ;)
А иначе, ако добрият хранителен режим е на лице, има ли файда от добавки на този ранен етап? Защото според някои е хубаво да си тренираш без нищо няколко месеца и чак след това...Общо взето искам да знам принципно какво би ми помогнало на този етап...
Мнението беше редактирано от Mu6a4 на 12.08.10 16:06.
12.08.10
16:31
Стига с тез добавки. Вземи прочети малко информация за тях. Състави си ВВД и качвай.
Да,58 кила си. Ама зависи и ръстът колко е.Според него може да си слаб или обратното,доста пълен.Нещата са относителни.
казано от Миро на 12.08.10, 19:26:
Да,58 кила си. Ама зависи и ръстът колко е.Според него може да си слаб или обратното,доста пълен.Нещата са относителни.
1.75м.
С добавките съм запознат най-общо, но поради леко финансово ограничение ми се ще да се насоча основно към това, което ПРИНЦИПНО би трябвало да приемам в моя случай...нямам възможност да пробвам от всичко в момента, а и не знам дали трябва изобщо.
Остави добавките за по-късно. Имаш да изграждаш двигателната си култура и да изпипваш менюто си няколко месеца поне.