Какво? Кога?

12.08.10
14:28

Разгледах из форумите над 100 хранителни режими за ММ,но неможа да ми стане ясно само кога какво трябва да се приема (въглехидрати,белтъчини и т.н).Какво трябва да ядем преди тренировка и след,преди лягане,на закуска?Ако може някои да ми разясни с 2-3 думи ще му бъда много благодарен.

примерно:
1хранене - белтъчини
2хранене - въглехидрари,......,....,........
3.
4.
тренировка
5.
6.
7.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.08.10 18:11.

12.08.10
15:33

Добре е веднага след тренировка да консумураш въглехидрати,а преди тренировката-аз си взимам една протеинова вафла!

AZ

12.08.10
16:53

Брей,за над 100 прегледани хранителни режими,толкова пък да не си попаднал на тема,която да ти разясни всичко,но както и да е.Тая протеинова вафла според мен не е добър вариант за преди трен,а за след тренировка,защото е пълна с прости въглехидрати(повечето).Иначе:
Закуска:бърз въглехидрат веднага след ставане+бавен+протеин
2 закуска:въглехидрат+протеин
обяд:същото
преди трен:същото
след трен:протеин+бърз въглехидрат
вечеря(до1.5 часа след тренировката да кажем)-протеин+въглехидрат
преди лягане-бавен протеин+мазнини
Схемата най-общо е това,но може да добавяш казеин и по друго време на деня,да заменяш някой въглехидрат с мазнини и т.н.

12.08.10
18:45

казано от az100yan на 12.08.10, 16:53:

Брей,за над 100 прегледани хранителни режими,толкова пък да не си попаднал на тема,която да ти разясни всичко,но както и да е.Тая протеинова вафла според мен не е добър вариант за преди трен,а за след тренировка,защото е пълна с прости въглехидрати(повечето).Иначе:
Закуска:бърз въглехидрат веднага след ставане+бавен+протеин
2 закуска:въглехидрат+протеин
обяд:същото
преди трен:същото
след трен:протеин+бърз въглехидрат
вечеря(до1.5 часа след тренировката да кажем)-протеин+въглехидрат
преди лягане-бавен протеин+мазнини
Схемата най-общо е това,но може да добавяш казеин и по друго време на деня,да заменяш някой въглехидрат с мазнини и т.н.

Бърз-Бавен неможах да го разбера това?

AZ

12.08.10
19:04

Бърз-най-общо захарите(плодове,мед,вафли ...и  всичко подобно;изключение от зеленчуците е морковът-и в него има захар,но това теб не те касае).
бавен-овес,пълн.хляб,кафяв ориз...
Прочети темата в сайта за ГИ(гликемичен индекс) ;)
п.п.не е лошо да хвърлиш око и на тази и специално цитата на тралала относно мнението на Чкундур и Владимир Николов в линка.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46890/

Мнението беше редактирано от az100yan на 12.08.10 19:10.

12.08.10
19:38

казано от az100yan на 12.08.10, 19:04:

Бърз-най-общо захарите(плодове,мед,вафли ...и  всичко подобно;изключение от зеленчуците е морковът-и в него има захар,но това теб не те касае).
бавен-овес,пълн.хляб,кафяв ориз...
Прочети темата в сайта за ГИ(гликемичен индекс) ;)
п.п.не е лошо да хвърлиш око и на тази и специално цитата на тралала относно мнението на Чкундур и Владимир Николов в линка.
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/46890/

Безкрайно благодарен!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1