чийтинг

02.04.05
17:58

за или против сте,и защо,при кои мускулни групи

02.04.05
18:02

За, единствено когато няма друг начин да се изпълни повторението! При лежнката да не правиш Бруклинския мост като вдигаш - умерено! По добре с тренировъчен партньор който да помага, а не чийтинг! Трудно ми е лично на мен да определя кг при гръб, за да няма чиитинг!

02.04.05
18:24

аз като правя бицепс с кривата щанга слагам 55 кила  :cry:  и се клатя мноо яко,и се чудя има ли смисъл така

02.04.05
18:32

[quote author=“freakster”]аз като правя бицепс с кривата щанга слагам 55 кила  :cry:  и се клатя мноо яко,и се чудя има ли смисъл така

Пич по-добре с по-малко, ама по-качествено !

разбира се че съм против чиитинга.наи важно е правилното изпълнение...какъв бицепс си мислиш че правиш ако правиш чиитинг-никакъв,просто си напрягаш и кръста,по малки кг и правилно изпълнение.

02.04.05
19:43

Читинга е много добра техника, стига да си направил поне 8 чисти повторения преди това и да няма опасност от контузия.

02.04.05
20:27

няма нищо по-хубаво от форсирани повторения и чийтинг за довършване на упражнението :). аз правя или едното или другото на 2-те последни повторения (след като съм стигнал до отказ) в последните 1-2 серии от упражнение (но не на всички естествено). а аз до колкото знам моста на лег не се брой толкова за чийтинг колкото за неправилно изпълнение, а запъването с крака е чийтинга там:)

GE

02.04.05
20:51

А някой ше ми обясни ли какво е “мост” на лвжанката и как по точно “запор на краката”?

WO

03.04.05
11:55

да бе, вярно...вие как си застопорявате краката на лежанката, за да не се повдигат....?
а мост означава да си повдигнеш кръста, така че да се оформи дъга...аз наскоро четох, че в по-малка степен на извиване(полегата дъга) го препоръчват като подходящо за по-точен акцент.....

GE

03.04.05
12:31

Малииииии........ :? аз кат дигам тежко от лег гърба ми се свива на 2 бе! :?
ама не го правя съзнателно просто иначе не мога да удържа лоста! :!:

03.04.05
12:36

Краката са плътно на земята и не се местят! Не знам как ви се движат или повдигат краката, но не трябва. Намествате ги в едно положение, отстрани на лежанката, за стабилност и опора, и това е, не ги местите повече.

WO

03.04.05
12:39

ми тежеста на тялото ми е изцяло на гърба, леко повдигам кръста и краката “литват” след него....ако се опитам да ги държа насила натиснати в земята, не мога да се концентрирам в/у лоста.... :roll:

03.04.05
16:59

дали проблема с местенето по време на лег не е в слабите рамена?

03.04.05
20:57

мост до клолкото знам е да ти се отдели ТАЗА а не кръста от лежанката! :)

03.04.05
22:06

При мен чийтинга е за предпочитане, особено за бицепса, т.к. брахиалиса ми е по-дълъг. Така че съм напълно ЗА, просто при някой е задължителен за да има ефект :wink:

03.04.05
23:16

[quote author=“noolo6”]мост до клолкото знам е да ти се отдели ТАЗА а не кръста от лежанката! :)

Точно :) Кръста трябва да е леко извит в дъга.

04.04.05
17:43

Аз съм ЗА чийтинга!

X_

04.04.05
19:07

мисля ,че трябва да се направи разлика от упражнение с чийтинг и неправилно изпълнение на дадено у-е :D според мен ако не можеш да направиш с дадената тежест 5-6 чисти повторения  и започнеш с чийтинг след 1,2 повторения или от самото начало,то това вече отива към неправилно изпълнение и не трябва да очакваш голям ефект.
Чийтинга си има своето място и значение,дава резултат,но като всичко друго трябва да се прилага с акъл  :lol:

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1