13.08.10
19:56
Здравейте, преди два дена започна да ме боли адски много между гърдите. Ходя само на лостове правя кофички и след като направя една серия по 10 и направо немога да гледам, а преди около 1 седмица ми се схвана врата и не бях ходил от 1-2 седмици и дали е от това че не бях ходил и сега съм се натоварил много?
13.08.10
20:11
Схемата е следната. Преди кофите прави лицеви в няколко серии (2-макс3) до отказ като всяка серия с различен хват. Отнема 8-9 мин, прави го като загрявка, можеш да комбинираш с бягане и стречинг. Никога не скачай на кофички като първо упражнение без загрявка.
Болката държи 2 седмици като постепенно отшумява.
Айде със здраве!
Това е болка на слънчевия сплит просто разтегни ръцете максимално назад като изпъчваш гърдите минава за ден два спокоино. Получава се като ходиш на лостове
14.08.10
07:46
Както ти казаха прави лицевите преди кофите и разгревай хубаво.
Добре, благодаря ви за съветите, но да продължавам ли да ходя, да не чакам да ми мине?
Има ли болка - не тренираш. Много просто.И аз правя кофи почти всяка тренировка за гърди, а не ме боли нищо... Тичай, прави набирания, прави лицеви, ако не те боли от тях. Дай си почивка няколко дни от кофичките. Болката само при натоварване ли е или е постоянна ?
И все пак е по-добре да си починеш за известно време от кофите. ;)
Болката не е постоянна, но когато наваля с ръцете на “болното” място ме боли, сега натиснах и дясната гърда, и тя ме боли, малко под зърното :D, правих сега и лицеви но не ме боли, но най-вероятно ще почина малко.
Мнението беше редактирано от Evkata на 14.08.10 14:10.
14.08.10
14:24
Почакай да ти мине.
Еми направо махни кофичките. А това, че те боли под зърното може да значи гинекомастия.
Виш като загрееш хубаво с лицевите упори при кофите ще имаш ли тая болка, ако е по-малко би трябвало да отмине до 2-3 седмици, но пак си прави 1-2 серии, при доста хора е има тая болка докато свикнат с натоварването ;)
казано от Rikoo на 14.08.10, 15:32:
Виш като загрееш хубаво с лицевите упори при кофите ще имаш ли тая болка, ако е по-малко би трябвало да отмине до 2-3 седмици, но пак си прави 1-2 серии, при доста хора е има тая болка докато свикнат с натоварването ;)
Точно за това мисля че е, защото както казах ми се беше схванал врата и не съм ходил към 1-2 седмици и сега тия дена трябваше по-по малко да си ги правя, ще видя какво ще стане, мерси за съветите.