Всякакви съвети и препоръки ще ми бъдат от полза!

12.08.10
10:01

Здравейте,

Тренирах 1 година, след което прекъснах 8-9 месеца, които съчетах с доста храна, алкохол и обездвижване и от скоро започнах отново. Понастоящем съм на 24, 185 см, 100 килограма /преди да спра да тренирам бях 90/, като голяма част от тях са си откровена лой. От два месеца може да се каже, че се опитвам да стартирам силови тренировки по 1-2-3 пъти седмично, постоянно сменявайки програмите, ту на 3 дневен сплит, ту кръгови, ту вариации на 5х5 и така все не мога да открия най-подходящия вариант. От миналата седмица пробвах нещо, което сам си измислих и е съчетание между кръгова, 5х5 и пирамида /така ми изглежда / и ми допада.
Ще правя три пъти седмично, през ден, следната (една и съща) тренировка:
1.  Клек – полу клек.
2.  Подобие на тяга – на гребния, хващам хвата с ръце без да ги напрягам, само като куки и дърпам само с гърба, докато легна целия на седалката /имитира изправянето при тягата/. Не знам до колко подобно упражнение се доближава като ефективност до тягата, но гърба ми го усеща доста добре и не си напрягам излишно кръста.
3.  Лег
4.  Чукчета в суперсерия със скрипец /бицепс + трицепс/.
5.  Раменна преса от стоеж с дъмбели
Всяко упражнение го правя 5 серии – 12х; 10х; 8х; 6х; 4х, с постепенно увеличаване на килограмите. Така тренирам всички групи с базови упражнения, като целта ми е не толкова плажни мускули, колкото чувствително покачване на силата.
Пример с клек: 12 х 60 кг; 10 х 80 кг; 8 х 90 кг; 6 х 100 кг; 4 х 110 кг.

Въпроса ми е, според вас какво мога да очаквам от тази тренировка? Аз я усещам добре, до сега не съм я правил 3 пъти и подозирам, че третата тренировка ще ми е малко трудна откъм умора.
Мисля да започна и 3-5 дни седмично да карам колело по час, час и малко, защото на тия 100 килограма корема и паласките ми са големички, не се харесвам.
Храненето – не ми липсва апетит, храня се 4-5 пъти дневно с качествена храна, но не се ограничавам особено откъм въглехидрати, често в менюто ми се среща хляб, ориз или картофи. Също забелязвам, че често смесвам и трите – въглехидрат, белтък и мазнини. До колкото знам не е добър вариант, но когато се храня не обичам да се ограничавам от нещо, което ми е вкусно. В случая нямам предвид junk, а нормална храна. Чипс, вафли, кроасани и всякакви подобни не ям никакви, не са ми и вкусни. Но откъм нормална храна ми е трудно да се ограничавам. Да речем снощи вечерях в 20:00 – първо хапнах парче диня, после 6 чушки с ориз и кайма, 3 чушки пълнени с извара и яйца, 2 филии хляб, 2 доматчета, 200 гр кашкавал и 2 кисели млека. Нито е особено подходящо за вечеря толко въглехидрат, нито количеството ми се вижда нормално – още повече, че насила спрях да ям, че ми стана съвестно за корема и паласките . Не ме разбирайте погрешно, не съм някой шишко – поради приличната ми генетична структура, мазнините все още не личат толкова много, но ги усещам и не ми е приятно, а се чувствам безсилен - просто много обичам да ям.

Всякакви съвети и препоръки ще ми бъдат от полза.

Благодаря!

12.08.10
22:30

С твоята вечеря  2-3 села в  Сомалия ще изкрат цяла година.
Това са ти най малко 2 отделни хранения,ако си 200 кг ок ще я усвоиш,но ти си 100,следователно поне половината се заделя като мазнини.
Искаш да отслабваш това става с намаляването на калориите,особенно вечер,освен ако не ходиш да тичаш 20на км преди лягане.

13.08.10
08:16

Mного ми е интересно как имате вечери по 1000-2000к и се чудите що сте дебели

13.08.10
16:54

Никой не се чуди защо е дебеличък, както виждаш от заглавието, просто очаквам някаква идейка за залъгване на апетита, мнение за програмата и каквото и да е, което не би могло да бъде прочетено в останалите свързани теми..това е

14.08.10
16:00

казано от balicho на 13.08.10, 16:54:

Никой не се чуди защо е дебеличък, както виждаш от заглавието, просто очаквам някаква идейка за залъгване на апетита, мнение за програмата и каквото и да е, което не би могло да бъде прочетено в останалите свързани теми..това е

Aми опитай с ревдовно балансирано хранене и тренировки...

14.08.10
16:09

Да подтиснеш апетита няма да ти послужи с нищо и вярвам, че ще разбереш защо ако прочетеш “важната” тема от *emzo, която се намира в раздела за хранене - режими за понижаване на тегло. Голям си, грамотен си, ще се оправиш, просто си направи труда да я изчетеш.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1