13.08.10
14:19
как се постигат тези вкусове,които меко казано /при по-скъпите марки/ са по-ванилови от ванилията,по-ягодови от ягодите и т.н.
с два три грама захар в доза стават мед и масло както се казва,а в същото време в инфото се обяснява,че са без това - без онова ...
какви са неотбелязаните овкусители и оцветители и евентуално подсладители и техните дози,които с финес се пропускат ?
е,хубава работа
никой ли няма отношение по темата
Мнението беше редактирано от fcbs на 15.08.10 10:48.
15.08.10
11:46
Честно да ти кажа и аз доста съм мислил за това.В повечето от протеините са добавили подсладители /в повечето случаи аспартам/ и някакъв консерватор /прословутите Е- та/.Аз за това гледам да си купувам неовкусен.По - гаден е на вкус /по точно няма вкус/ но е по - полезен /предполагам/.Но все пак сме хора и от време на време няма лошо да пиеш след труден работен ден и още по тежка тренировка едно протеинче капучино вкус примерно!
15.08.10
12:09
казано от fcbs на 13.08.10, 14:19:
как се постигат тези вкусове,които меко казано /при по-скъпите марки/ са по-ванилови от ванилията,по-ягодови от ягодите и т.н.
с два три грама захар в доза стават мед и масло както се казва,а в същото време в инфото се обяснява,че са без това - без онова ...
какви са неотбелязаните овкусители и оцветители и евентуално подсладители и техните дози,които с финес се пропускат ?
Предполагам не очакваш някоя от фирмите да ти каже всичките си компоненти които влага, по колко и от коя фирма ги купува. По-горе съм посочил някои от фирмите които внасят основните суровини за хранително-вкусовата и фармацевтичната промишленост. За аромати Givaudan (http://en.wikipedia.org/wiki/Givaudan) е доста добра, не само като европейска фирма.
Не бързайте да се “пените” като видите “Е...”, все пак вит.С е Е300, група съединения с вит.А-активност са Е160, вит.В2 е Е101, холина е Е1001, токоферолите (вит.Е) са Е306-309, лецтина е Е322.
Мнението беше редактирано от Krasimir Yolov на 15.08.10 12:11.
Използват се подсладители - ацесулфам К, аспартам, сукралоза. Те са многократно по-сладки от захарта.
Мнението беше редактирано от Стоянчо на 15.08.10 12:44.
интересно защо толкова малко неовкусени продукти има на пазара
чак да се зачуди човек каква е причината масата от фирми да не предлагат и “първична” суровина - прескочила производствения цикъл с добавянето на глупостите
Мнението беше редактирано от fcbs на 20.08.10 17:29.
20.08.10
17:51
казано от fcbs на 20.08.10, 17:27:
интересно защо толкова малко неовкусени продукти има на пазара
чак да се зачуди човек каква е причината масата от фирми да не предлагат и “първична” суровина - прескочила производствения цикъл с добавянето на глупостите
Няма какво да го мислиш, просто 99% от хората са пълни лигли и не могат да изпият 250мл безвкусна течност. Като няма търсене - няма предлагане. Иначе да.. и аз често се замислям за всичките лайна дето бутат за вкусове, затова гледам да избягвам продукти на прах, освен протеина естествено, просто защото, ако пия по 50 хапа комплексни амино на ден... ще си давам по 300+ лева на месец ^^
Мнението беше редактирано от Камен Каменов на 20.08.10 17:54.
мисля Наполеон е казал ” Не търсете конспирация там, където може да намерите некадърност ”
но аз си оставам леко скептичен...
20.08.10
20:50
Майната му на вкуса.Аминопрофила е важен ;)