23.07.10
06:08
Ясно ми е,че при силовите тренировки трябва да има поне 24/48ч. почивка за да се възстановим.Въпроса е ,че сяка сутрин и почти всяка вечер правя по 30 мин. кардио.Освен че ме болят ходилата и малко пръсците може ли да възникнат някакви други по-сериозни проблеми или да си скачам и тва е :D
23.07.10
06:41
Аз пролетта се бях надъхал да бягам на стадиона всеки ден между 4 и 8 километра и така 11 дена, ан 12тия ден колената така ме боляха че едва ходих и ми минаха за около 2 седмици :D
по-добре го прави през ден по-интензивно, че да не стане фал, трябва си почивка!
23.07.10
10:13
казано от Vask0 на 23.07.10, 06:41:
Аз пролетта се бях надъхал да бягам на стадиона всеки ден между 4 и 8 километра и така 11 дена, ан 12тия ден колената така ме боляха че едва ходих и ми минаха за около 2 седмици :D
по-добре го прави през ден по-интензивно, че да не стане фал, трябва си почивка!
не че нещо ама според мен си претренирал,а ако е имало и силови тренировки,но комент...
казано от Helper55 на 23.07.10, 08:10:
аааааа обърках раздела,ако може някой да ме махне от дамските неща :X
Xa-xa :D
15.08.10
12:00
Здравейте!
И аз мислех да пускам тема за кардиото, но ще използвам тази - така и така е с хубаво заглавие :)
Въпроса ми е - колко много е твърде много? :)
Чета всякаква информация в нета и вече почнах да се обърквам. От една страна - след 20-та минута кардио започвало изгарянето на мазнините, така че ако се цели отслабване - трябва да се прави по-дълго време. От друга - ако правиш продължително кардио сваляш мускул... А пък за пулса изобщо не искам да споменавам, като почна да го смятам и него и кашата става пълна.
Аз искам да свалям и реших част от дните, когато тренирам, да правя само кардио. И така примерно днес - крос-тренажор, колело, пътечка и ми се събра час и половина...това добре ли е или напротив, прекалих? Или всичко е индивидуално в крайна сметка...?
15.08.10
15:29
казано от Giggerotta на 15.08.10, 12:00:
Здравейте!
И аз мислех да пускам тема за кардиото, но ще използвам тази - така и така е с хубаво заглавие :)
Въпроса ми е - колко много е твърде много? :)
Чета всякаква информация в нета и вече почнах да се обърквам. От една страна - след 20-та минута кардио започвало изгарянето на мазнините, така че ако се цели отслабване - трябва да се прави по-дълго време. От друга - ако правиш продължително кардио сваляш мускул... А пък за пулса изобщо не искам да споменавам, като почна да го смятам и него и кашата става пълна.
Аз искам да свалям и реших част от дните, когато тренирам, да правя само кардио. И така примерно днес - крос-тренажор, колело, пътечка и ми се събра час и половина...това добре ли е или напротив, прекалих? Или всичко е индивидуално в крайна сметка...?
Тия неща ги забрави , когато няма глюкоза в мускула си сваля директно мазнини.Пулса не е нужно да го смяташ тичай така че да усешащ натоварването и якото задъхване от физическото натоварване .
Щом имаш болки - почини, докато отминат и тогава продължавай, че така много бързо след болките идват и контузиите. И аз така се престарах с кардиото и вече 3-та седмица ми минава крака и съм го намалил по-малко бягане, без кросове и основно колело.
Когато се почустваш на 100% готов действай с натоварването.