Въпроса ми е : -има ли някъде в интернет списък на одобрените и законно работещи фирми за хранителни добавки.

16.08.10
11:49

Днес по телевизията говориха за една известна фирма за хранителни добавки която е продавала без разрешение и непроверени продукти. Въпроса ми е : -има ли някъде в интернет списък на одобрените и законно работещи фирми за хранителни добавки.Такива, които са сертифицирани от държавата и предлагат такива продукти където подлежат на контрол от РИОКОЗ и други такива организации. Също има ли такъв сайт ,или нещо подобно за обикновенните храни-където да има мнения на потребители, на специалисти. Хубаво е да е иницирано от държавата,-за по-голямо доверие. Благодаря на всички взели присърце този голям за мен проблем.

16.08.10
12:08

Коя е тази известна фирма?

HE

16.08.10
13:15

Принципно всички подлежат на проверка в РИОКОЗ и всички продукти трябва да минават от там, но на практика въпроса не седи така. РИОКОЗ не контролира дори родните ни производители. Това дето се шуми сега /вече заглъхва де/ е от преди няколко години. Иначе почти всяка фирма може да ти предостави сертификат от производителя. За храните ли - няма оправия с тия диванета. Пишат на етикетите каквото им изнася, а слагат квото дойде. Какво значи според теб законно работещи фирми? Регистрира ли се веднъж фирма от съда - тя е законно работеща. Не са като аптеките на лицензи - ако за това става въпрос. Изобщо не разбирам въпроса ти.

п.п. Видях благодарание на друга тема, че става въпрос за Хербалайф  :D
Просто почети повече по темата и разгледай раздела на вносителите.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 16.08.10 13:35.

KY

16.08.10
13:54

казано от princo на 16.08.10, 12:08:

Коя е тази известна фирма?

Herbalife. По БТВ го даваха. Сбирката която даваха е все едно сбирка на евангелистите, само дето стимула (мечтите) е по-реален - пари, вместо божията (разбирай пасторската и на околните идиоти) любов. С две думи трябва да намериш някой идиот и да го смаяш със знания за тези “перфектни” продукти. Помня от същата фирма преди повече от 10 години предлагаха 750грама протеин за 52лв, и най-интересното е, че някаква бабичка дойде да го офертира и използваше такива фрази, че човек може да си помисли, че извънземни са го правили.
Навремето имаше и други мултилевъл компании, свързани с хранителни добавки. Спомням си за “California Fitness” дето им продаваха фирмена чанта с химикалка за 33лв, за да се включиш.

16.08.10
14:04

Да, за същото е. Вижте, всички тук тренираме.Ценим здравето си. Това че си купуваме добавки от интернет или от някакви магазинчета не означева че сме тъпи и може да ни пробутват какво ли не.Затова питам.Ние самите трябва да си помогнем,като коментираме.Като си даваме съвети.Като не търпим ментаците! Сигурен съм, понеже знам за “обрулеността” както се изказа един политик, на нашия народ.Та някой ще ми каже като ме е страх-да не пия добавки.—-Аз го питам-виждал ли е той чист натурален мед??, мляко и т.н. Ако тренираш по 4 часа на ден като мен, без добавки ще изям цял магазин.И пак без ефект. Или пък-пишат ми, -прочети там,прочети еди къде си,...Та всички фирми където се рекламират тук са изрядни?? Дон’т би фуллиш! Та те така.....

16.08.10
14:07

Herbalife - не знаех, че някой изобщо взима такъв тип фирми на сериозно. Ако има такива тук във форума това говори колко наивни са те. В кой сериозен онлайн магазин сте видели да се предлагат добавки на Herbalife?

16.08.10
14:20

Нее,не съм взимал на тая фирма. Просто мисля че не са само те ментета. И се чудя дали има и други.Кой са те? Не е лошо компроментираните да ги знаем. Ето например тук може да коментираме за качеството на отделните фирми и продукти. Няма нищо лошо да се пише когато някой не е доволен . И без това тук бъка от хора които рекламират техни продукти , а са с профили на обикновенни бодибилдъри. Нима не откривате такива уж наивни постове?

HE

16.08.10
14:24

казано от abracadabraabrac на 16.08.10, 14:04:

Да, за същото е. Вижте, всички тук тренираме.Ценим здравето си. Това че си купуваме добавки от интернет или от някакви магазинчета не означева че сме тъпи и може да ни пробутват какво ли не.Затова питам.Ние самите трябва да си помогнем,като коментираме.Като си даваме съвети.Като не търпим ментаците! Сигурен съм, понеже знам за “обрулеността” както се изказа един политик, на нашия народ.Та някой ще ми каже като ме е страх-да не пия добавки.—-Аз го питам-виждал ли е той чист натурален мед??, мляко и т.н. Ако тренираш по 4 часа на ден като мен, без добавки ще изям цял магазин.И пак без ефект. Или пък-пишат ми, -прочети там,прочети еди къде си,...Та всички фирми където се рекламират тук са изрядни?? Дон’т би фуллиш! Та те така.....

Опитвам се да кажа, че в шибаната татковина така погледнато не трябва да имаш доверие и на средния си пръст. Това означава, че не трябва да сипваме бензин в бензиностанциите, да пазаруваме от магазините и т.н., но в такъв случай всички трябва да напуснем работа и да се превърнем в производители. Едва ли на пазара могат да ти предоставят сертификат за доматите - най-много тояга по неприятно място  :D Патова ситуация, но няма какво да се направи във случая. Институциите следящи за всичко това са пас, прехвърлят си топката един на друг, а обикновенния потребител да прави “като вятъра”  ;)

п.п. Гледам, че сме писали по едно и също време, но си ме изпреварил с малко. Да определено във форума има разни ботове дето знаят 3-4 фирми и още толкова продукти и при въпрос “препоръчайте ми ...” се дават предложения именно горните фирми и продуктите им, но спокойно ще се научиш да ги разпознаваш и съответно да ги игнорираш.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 16.08.10 14:27.

16.08.10
14:26

казано от princo на 16.08.10, 14:07:

Herbalife - не знаех, че някой изобщо взима такъв тип фирми на сериозно. Ако има такива тук във форума това говори колко наивни са те. В кой сериозен онлайн магазин сте видели да се предлагат добавки на Herbalife?

Herbalife САЩ са огромна фирма с приходи колкото БВП-то на дребна африканска държава и продават чрез т.нар. independent distributors, а не чрез сайтове. Просто за инфо

16.08.10
14:47

Хед Хънтър, приятелю. Пишеш:”Патова ситуация, но няма какво да се направи във случая. Институциите следящи за всичко това са пас, прехвърлят си топката един на друг, а обикновенния потребител да прави “като вятъра” ” . Да, прав си,-но не трябва да се предаваме, По-добре е да се борим. Да не търпим да ни цакат. Аз съм за борбата, смятам че е по-достойно. И ще си отстоявам правата, навсякъде и пред всеки...........Тук едно Халелуя и Амин трябва да кажа. Ама си е ДА!

HE

16.08.10
14:51

Ентусиаст си - признавам ти го. Правил съм го преди време, но нищо не стана освен, че се набих с пари и време. Беше се стигнало почти до съд и т. н., но просто няма шанс в шибаната татковина. Ще ти мине след време  ;)

16.08.10
15:09

До достойнството се стига само чрез решителна всекидневна битка със собственото малодушие...
:)

HE

16.08.10
15:15

казано от abracadabraabrac на 16.08.10, 15:09:

До достойнството се стига само чрез решителна всекидневна битка със собственото малодушие...

Абе на думи е лесно - тръгни малко да се разправяш с ХЕИ, РИОКОЗ, “родната полиция”, изсипи една торба пари, изгуби време и ще видиме колко ще ти е ентусиазма и какво ще постигнеш от цялата тая работа  ;)
Е все пак успех.  :)

16.08.10
15:23

казано от head_hunter на 16.08.10, 15:15:

казано от abracadabraabrac на 16.08.10, 15:09:

Абе на думи е лесно - тръгни малко да се разправяш с ХЕИ, РИОКОЗ, “родната полиция”, изсипи една торба пари, изгуби време и ще видиме колко ще ти е ентусиазма и какво ще постигнеш от цялата тая работа  ;)
Е все пак успех.  :)

Ще успея! :)

АН

16.08.10
17:48

казано от princo на 16.08.10, 14:07:

Има хора за всичко. Не всички са на твоя акъл.

17.08.10
07:00

Хербалайф-живот от билките,се води за една от най-стабилните компании в САЩ.Спонсор на Л.А-Галакси,а от тази година и на Барселона.
Придобиват широка известност най-вече с билковите си продукти за отслабване и витамини.Сега продават тъй наречените заместители на храна.От личен опит мога да кажа,че имах една позната,която пиеше техен продукт за отслабване и имаше някакъв ефект,но след като го спря,качи повече от преди.Лично аз не я препоръчвам като фирма....Все пак трябва да се има предвид,че Хербалайф комбиниран с една добра хранителна и тренировъчна програма,вероятно ще има траен ефект.А и да не забравяме,че американците не се славят като най-интелигентната нация,лично аз на това отдавам големите продажби на Хербалайф.Иначе ето тук  http://addictedfitness.blogspot.com/2010/08/blog-post_05.html   преди време писах за добавките,които се използват по залите в Америка.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1