16.08.10
08:03
Така, имам болка в рамото. Дори незнам откъде се появи тази болка, но мисля, че от дърпане на лат машина тесен задхват. На третата серия 17 повторение усетих лека болка в лявото рамо. Свърших серията, раздвижих го малко, на четвъртата не ме болеше, не ме болеше и при останалите упражнения. На другия ден правех гърди- пак не усещах болка. Но болката я има когато спя и когато се въртя от едната на другата страна. Един път ме боли отзад, друг път ме боли в горната част на ръката. При кръгови движения САМО НАПРЕД също се усеща болка. В четвъртък правех рамо, изобщо не ме болеше. Чудя се дали не е мускулна треска, но пък само на едното рамо... Мажа се с NeOх, но май няма голям ефект. Пуснах, темата, за да чуя вашите мнения, благодаря предварително.
Според мен е редно да го оставиш малко да почине докато болката не отшуми напълно. Възможно е от лат машината да си натоварил повече задното рамо поради умора в гръбните мускули. Затова избягвай толкова много повторения (17 и нагоре). Аз също съм привърженик на тренировки с 10-16 повторения, но нагоре няма смисъл, защото мускулната група се изморява и без да искаш се вклщючват спомагателни МГ.
НеОх няма да ти помогне, защото е слабо (ако не ме лъже паметта е на билкова основа). Опитай с фастум гел примерно.
16.08.10
12:00
Тренирай,въпреки болките и прави загрявка преди и след тренировка.
16.08.10
14:10
при мен стана почти същото, но с флайс от наклон. пропуснах следващата тренировка за рамо и след 2 дена бях ок :)
16.08.10
14:11
при мен стана почти същото, но с флайс от наклон. пропуснах следващата тренировка за рамо и след 2 дена бях ок :) Раменната става е една от най-лесно ранимите! Затова подходи с внимание.