Одобрявате ли диетата и ако не кажете какво и липсва или е в повече :) ??

DE

16.08.10
15:06

Здравейте всички ! На 20год съм тренирам от год.и половина . 180см съм висок на 81кг.тегло .
Бих искал да покача теглото си и се консултирах със един приятел (той се занимава със култоризъм) и поисках от него да ми направи диета за покачване на теглото . Тои ми направи следното .

Понеже сутрин ставам във 7 :30 ,закуската ми ще е в 8 : 00 .
Тя садържа : 1 кофичка кисело мляко (по обезмаслено)+200гр овесени ядки + 1пакетче спагети(от тези полу-готовите ако се сещате )+ 5 белтъка и 1 жълтък + 1 плод по избор

след това ми е 2рото хранене във 11:30 - 12:00 - ОБяд !250гр месо(пилешко .телешко . понякога може и свинско , НО да бъде печено или варено ! ) + 100 гр варен ориз + салата (домати и краставици за витамини )

след това обяд 2 (ако може така да се каже ) във 15:00 : Същото като във във 12 : 00

След това ми е храненето 40 мин преди трен. тоест във  18:00 : 60гр овесени ядки + 30 грама стафиди

След това веднага след трен . 1 банан + 30 гр стафиди + 30 грама ядки (бадеми ,лещници, и т.н)
След това 1 час след трен (около 21:00) ВЕЧЕРЯ ! : 250гр месо + 250-300гр варени картофи + салата и 4-5 маслини

И накрая храненето преди лягане : 60гр ядки (бадеми ,лещници, и т.н) + 30гр извара !

Така ...той ми каза че тази диета е за хора около 90кг и в началото може да ми се стори малко тежичко , но постепенно се свиква.
Това е всичко . Кажете ми каде е грешката ако има такава и какво трябва да се махне или да се добави . Мерси предварително :)

Диетата е горе-долу добра, но има какво да се подобри по нея. Махни спагетите от закуската си (първо, че са полу-готови, а полу-фабрикатите не са много подходящи и второ стават прекалено много въглехидрати за 1 хранене). Даже според мен можеш да направиш овеса 150гр. Яйцата ги направи поне 2-3 цели + 2-3 белтъка. Обяда и следобяда направи месото 200гр. (250 няма да ги усвоиш) и ориза да е претеглен 100гр. в сурово с-ние, защото 100гр. сварен е около 30-40гр. суров. Предтренировъчното ти хранене за мен е напълно излишно(или поне в сегашния си вид), направи го поне 1 час (най-добре 1.30-2)преди тренировка, вкарай някакъв източник на белтъчини(яйца/месо/протеин на прах) и махни стафидите. Следтренировъчното хранене... направи стафидите 50гр. и гледай банана да е от по-големичките. Ядките въобще не са подходящи, махни ги задължително. Веднага след тренировка ти трябват само бързи въглехидрати и 20-30 минути след това белтък. Вечерята - направи месото 200гр. и относно картофите. Не написа с какъв метаболизъм си(бърз,бавен). Ако си с по-бърз няма да имаш проблем с картофите, но ако си с по-бавен има вероятност да поомазниш (заради по-високия ГИ на картофите и късния час, в който ги ядеш). Преди лягане 30гр. извара са нищожно количество, дали съдържа и 4-5гр. протеин. Направи я 200гр. и намали малко грамажа на ядките - например 30-40гр. Това е от мен, успех! :)

Мнението беше редактирано от Георги Владимиров на 16.08.10 15:40.

DE

16.08.10
16:20

Еми метаболизма ми е доста бързичак,то аз и затова толкова бавно качвам килограми , и смятам че няма да имам проблем със картофите :) ,а относно др неща който написа ..мерси :) ,ще видя какво ще кажат и другите тук и ще потбера най-доброто както се казва :P . Имам и още 1 въпрос 200гр извара не са ли ми мн за преди лягане , не за друго ,но малко трудно я приемам ...доста ми е суха и трудно я преглъщам :D има ли някакъв др начин за прием по лесен да ме посъветваш щото нещо точно в момента не се сещам за нищо :)
и още нещо ...това за ориза го знам 4е като е сварен е 2-3 пъти по тежак и съм забравил да напиша , 4е ше ям по 100гр варен ориз ,а не във необработено състояние :D

На снимката са перфектните мъж и жена. Одобряваш ли ги?
Нека ти кажа как са направени - взето е от няколко от най-красивите звезди по нещо. Виждаш резултата. Тъй че не вземай от всеки по нещо, а слушай един човек само. Дори и да сгреши отначалото, той ще има вече малко повече информация кое ти действа. Освен това питането и на други не говори за уважение към изготвилия хранителния план. Ако ти не го уважаваш - защо той да се пъне да ти направи добра диета?

16.08.10
19:04

Имай предвид, че 100гр ориз или 100гр спагети в сурово състояние сготвени са нещо огромно. Аз например на 100гр ориз си слагам отгоре кисело мляко и отива 1/2 кофичка поне в доста голяма чиния и ги ям по 20тина минути. Ако го спазваш този режим, който ти е предложил твоя приятел на ден по 2 часа за ядене ще си отидат :). Подкрепям оранж едва ли на твоя приятел ще му е приятно, ако разбере, че се допитваш и по форумите. Все едно му нямаш доверие и мнението му няма значение, но това си е твоя работа.
Моят съвет е след тренировка си вземи една пудра (протеин) и примерно един банан + 40гр протеин веднага след тренировка или вместо банана има и въглехидрат на пудра пак по 30-40гр . 1-2 часа преди лягане яж по 100-150гр извара или си купи казеин (протеин, който се усвоява от тялото по-бавно) пак по 30-40гр. Във форума съм забелязал, че плодовете за нищо ги нямат, според мен вместо тия стафиди спокойно си изяж някой плод.

DE

17.08.10
00:10

Еми да ...то и вие сте прави :) . Затова ще си карам по диетата дето ми е направил и ,ще видя какви ,ще са резултатите . Мерси все пак за постнатите от вас коментари :)

17.08.10
09:14

казано от Denislav_Yordanov на 16.08.10, 15:06:

Здравейте всички ! На 20год съм тренирам от год.и половина . 180см съм висок на 81кг.тегло .
Бих искал да покача теглото си и се консултирах със един приятел (той се занимава със култоризъм) и поисках от него да ми направи диета за покачване на теглото . Тои ми направи следното .

Понеже сутрин ставам във 7 :30 ,закуската ми ще е в 8 : 00 .
Тя садържа : 1 кофичка кисело мляко (по обезмаслено НЕКА Е ПЪЛНОМАСЛЕНО)+200гр овесени ядки + 1пакетче спагети(от тези полу-готовите ако се сещате )+ 5 белтъка НЕКА СА ЦЕЛИ ЯЙЦА и 1 жълтък  + 1 плод по избор

след това ми е 2рото хранене във 11:30 - 12:00 - ОБяд !250гр месо(пилешко .телешко . понякога може и свинско , НО да бъде печено или варено ! ) + 100 гр АКО ГО МЕРИШ СУРОВ Е ОК варен ориз + салата (домати и краставици за витамини )

след това обяд 2 (ако може така да се каже ) във 15:00 : Същото като във във 12 : 00

След това ми е храненето 40 мин преди трен. тоест във  18:00 : 60гр овесени ядки + 30 грама стафиди ДОБАВИ ДОЗА ПРОЕИН

След това веднага след трен . 1 банан ПОНЕ 3 БАНАНА+ 30 гр стафиди + 30 грама ядки (бадеми ,лещници, и т.н)
След това 1 час след трен (около 21:00) ВЕЧЕРЯ ! : 250гр месо + 250-300гр варени картофи + салата и 4-5 маслини

И накрая храненето преди лягане : 60гр ядки (бадеми ,лещници, и т.н) + 30гр извара НАДЯВАМ СЕ Е ГРЕШКА 300Г!

Така ...той ми каза че тази диета е за хора около 90кг и в началото може да ми се стори малко тежичко , но постепенно се свиква.
Това е всичко . Кажете ми каде е грешката ако има такава и какво трябва да се махне или да се добави . Мерси предварително :)

Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 17.08.10 09:15.

казано от flexman_adlct на 16.08.10, 19:04:

Имай предвид, че 100гр ориз или 100гр спагети в сурово състояние сготвени са нещо огромно. Аз например на 100гр ориз си слагам отгоре кисело мляко и отива 1/2 кофичка поне в доста голяма чиния и ги ям по 20тина минути. Ако го спазваш този режим, който ти е предложил твоя приятел на ден по 2 часа за ядене ще си отидат :). Подкрепям оранж едва ли на твоя приятел ще му е приятно, ако разбере, че се допитваш и по форумите. Все едно му нямаш доверие и мнението му няма значение, но това си е твоя работа.
Моят съвет е след тренировка си вземи една пудра (протеин) и примерно един банан + 40гр протеин веднага след тренировка или вместо банана има и въглехидрат на пудра пак по 30-40гр . 1-2 часа преди лягане яж по 100-150гр извара или си купи казеин (протеин, който се усвоява от тялото по-бавно) пак по 30-40гр. Във форума съм забелязал, че плодовете за нищо ги нямат, според мен вместо тия стафиди спокойно си изяж някой плод.

100гр ориз сурово съст било огромно количество,аз ям по 150 сурово съст кафяв ориз и ми отнема не повече от 5 мин да го изям :P

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1