15.08.10
15:37
Културист ли си?
казано от Ангел Василев Тодоров на 15.08.10, 15:03:
Жълтъка е много концентрирано хранително вещество и в по голямо количество е опасен, за белтъка няма проблем, освен това не разбирам какво очаквате да ви донесат повече жълтъци - енергия ли.
Хубаво е да поднесеш с това твърдение, факти защото на този етап само си дъвчете езика.
Аз съм бил и от двете страни на спора - в дългосрочен план разбира се, пазя си изследванията - нямаше никаква разлика. И ако наистина продължаваш да си твърдиш тези неща бих се разровил да ти покажа някоя друга статия.
15.08.10
17:10
Пак питам какво очаквате да ви донесат повече жълтъци, о.к. да приемем че не са вредни, какво ще ви донесат.
Примерно витамин А, Е и Д. И разбира се, холестерол, който е прекурсор на тестостерона и има още сума ти полезни функции в организма.
Айде да не обяснявам за 1000000 път едно и също нещо, форума си има търсачка.
Маги,извйнявам се за спама.
От 6 месеца ям по 10-15 цели яйца на ден.Правих си иследвания януари месец и преди 1 седмица.Холестерола ми е намалял с 0.2 сравнено с януари месец.Моля те,обясни ми го това господин професор.
казано от Ангел Василев Тодоров на 15.08.10, 17:10:
Пак питам какво очаквате да ви донесат повече жълтъци, о.к. да приемем че не са вредни, какво ще ви донесат.
В жълтъка са концентрирани 99% от хранителните вещества на яйцето. Ето ти и четиво по въпроса:
http://www.examiner.com/diet-and-exercise-in-san-diego/the-truth-about-eggs-are-they-good-or-bad
Голяма дискусия е имало :) Спамете си на воля,против нямам.
Аз от жълтъците няма да се откажа,от години закуската ми е била яйца и проблеми съм нямала...
Невярвам на митовете за холестерола и съм си в отлично здраве.Моите яйца са домашни и ужасно вкусни и полезни.
В интерес на истината белтъците не ми харесват и без жълтъци няма как да ги ям.
Закуска:омлет от 2 яйца,бекон,гъби и малко кашкавал
Обяд:Св.ребра към 200г,ужасно вкусни
Вечеря:Пилешко и свинско месо с лук и гъби,задушено в бяло вино и подправки и поръсено с кашкавал
Вода над 4л
Тренировка смислена няма,бяхме на плаж...плуване,смях,приятни емоции,живота е хубав......
15.08.10
22:04
Именно поради това процентно съдържание на хранителни вещества в жълтъка не бива да се злоупотребява с консумацията му, на хора с повишен холестерол в кръвта им е забранено да употребяват повеце от 1 яйце на ден, аз не съм против жълтъците, аз съм против прекомерната им консумация.
Културистите имат нужда от храни с високо съдържание на белтъчини, затова и яйцата са толкова популярна храна за тях, само че тук идва предимството на белтъка, той е това от което се интересуват билдърите, заради него се употребяват яйца и то в големи количества, когато трябва да ядеш 20 яйца на ден няма как да го правиш с жълтъка, проста защото е много калоричен, с високо съдържание на мазнини и холестерол, а културистите предпочитат да извличат мазнините и холестерола от месата, тъй като са богати на белтъчини.
Виждам че сти добре осведомени, благодарение на богатството на интернет теорията ви е солидна, но не позволявайте тя да надделее над чисто практичното приложение.
Тя понеже не е билдер, може спокойно да си яде жълтъците, още повече, че нейните не са много (2-3 яйца на ден).
Мнението беше редактирано от Петко К на 15.08.10 22:42.
казано от Ангел Василев Тодоров на 15.08.10, 22:04:
Виждам че сти добре осведомени, благодарение на богатството на интернет теорията ви е солидна, но не позволявайте тя да надделее над чисто практичното приложение.
Практически погледнато имам периоди от месеци наред по 7-8 яйца на ден + бекон, свински вратни пържоли и масло. И се чувствам много добре. По твоята логика трябваше да съм мъртва от повече от година насам. Сега кой говори от практически опит и кой от прочетено от нета?
Към Маги - извинявай за спама в дневника ти. Идеята ми да се намеся беше точно да не се страхуваш да се храниш така. Особено щом пък яйцата са домашни :) Виждам, че си го установила вече, така че спирам :)
16.08.10
08:56
Петко стискаме си ръцете, не повече от три жълтъка на ден, относно превъзбудената дама, има всякакви случаи на злоупотреба с храна при които хората се чувстват добре, всъщност повечето хора с наднормено тегло при които процентното съдържание на мазнини е преобладаващо се чувстват добре в кожата си, има хора които ядат и стъкло и също се чувстват прекрасно, това не означава че трябва и ние да го правим, така че хора и случаи всякакви, но те не бива да са пример за правилна методика.
Днес пак без тренировка само ходене пеша около 4-5км ми се събраха.
Храна:
Закуска:2 яйца,бекон,масло
Обяд:2св.шишчета,салата
Сл.Обяд:извара около 100г със замразени плодове (боровинки и къпини)
Вечеря:кьопоолу и св.врат на скара
Вода над 2л
Извинявам се за спама, но как издържаш без сезонни плодове - диня, пъпеш, праскови и грозде? Аз какво ли не правя, е не мога без плодове /за това сигурно си имам доста излишни сантиметри в талията - хаххаха/.
Мнението беше редактирано от Stelda на 17.08.10 14:12.
казано от Stelda на 17.08.10, 14:11:
Извинявам се за спама, но как издържаш без сезонни плодове - диня, пъпеш, праскови и грозде? Аз какво ли не правя, е не мога без плодове /за това сигурно си имам доста излишни сантиметри в талията - хаххаха/.
Тук може да се вметне, че колкото повече хапваш въглехидрати толкова повече се засилва апетита към тях. /това може да е един от проблемите, да кажем хапваш малко грозде, след което се засилва апетита към него хапваш отново вече средно количество и така може да се залъгваш :P /
Друг проблем може да бъде ако дълго време държиш прекалено ниски калории в един мил момент тялото ти започва да изпитва все повече глад към бърз източник на енергия - плодовете :)
Поздрави.
казано от Stelda на 17.08.10, 14:11:
Ами честно казано не ми прави впечатление,неизпитвам нужда да ям плодове.Дори зеленчуците не ги ям с удоволствие и спокойно мога да си карам и без тях....
Храната днес:
Закуска:2 яйца,масло,бекон
Обяд:1 пилешко бутче на фурна с масло и броколи
Сл.Обяд:1 яйце и малко крема сирене
Вечеря:1 пил.бутче с масло на фурна
Вода на 2л
Мнението беше редактирано от -MagikKa- на 17.08.10 22:09.
казано от -MagikKa- на 17.08.10, 21:47:
Вода на 2л
Вдигай водата ;) 2л са мъничко.
казано от tonu на 17.08.10, 21:55:
Вдигай водата ;) 2л са мъничко.
Като пия над 3л и честно казано много ме надува и се чувствам тежка.
2-2,5л са ми ок или поне аз така го чувствам.Все пак ще се опитам да я увелича
постепено....
18.08.10
11:23
Този спорт не е за да се чувстваш ок, а за да изглеждаш ок.
(нямам предвид не ок от гледище на здравословен план)
казано от Ангел Василев Тодоров на 18.08.10, 11:23:
Този спорт не е за да се чувстваш ок, а за да изглеждаш ок.
(нямам предвид не ок от гледище на здравословен план)
Нима?!? Едно от най-важните неща в този спорт е именно да се чувстваш добре. Ако не се чувстваш добре, мотивацията не е на ниво и никакви други цели не могат да бъдат залагани и постигнати.
казано от Петко К на 18.08.10, 13:16:
За кой спорт си говорите? Не всички се занимаваме с бодибилдинг :)
Бодибилдинг, фитнес, аеробика, шахмат или стрелба по капачки - няма значение кой е спортът. :) Ако не си професионален състезател и не спортуваш заради победата, винаги е по-добре спортът да ти носи удоволствие и да се чувстваш добре, докато го практикуваш, отколкото да се насилваш и да ти е неприятно. Това ще се отрази и на резултатите.
Здравейте!
Тренировката днес:
10 мин вело
2х10х10кг плие
3х10 кофички
2х10 лицеви на колене
2х5 метроном
15 мин вело
Много се уморих и вече усещам мускулната треска.. :)
Храна:
Закуска:2 яйца,масло,1 домат
Обяд:броколи с яйца(2бр.) и масло
Вечеря:св.врат 150г
Вода 2,5л
Днес 30 мин вело на ниска степен,много пот,много нещо....ужас.
Храна:
Закуска:кафе(никакъв апетит тази сутрин)
Обяд:2 яйца,масло,гъби
Вечеря:150г пилешко филе на скара и шопска салата
Вода над 3л
19.08.10
21:17
казано от -MagikKa- на 19.08.10, 21:07:
Днес 30 мин вело на ниска степен,много пот,много нещо....ужас.
Мамка му ето за това говоря, браво.
Другото е добре само да беше вкарала една италианска паста за закуска с пуешко филе и си отличник.
И защо е това 30-минутно кардио с постоянно натоварване? Ето една статия за размисъл:
http://www.enhancedfp.com/training/final-nail-cardio-coffin-rachel-cosgrove
20.08.10
15:17
Братле отново издишаш, тук не става въпрос за натоварване, а за силно интензивна кардиоаеробна дейност при която мускулните тъкани не хипертрофират, а работят за изразходване на мастните депа като ги включват в енергоразходните процеси на организма, чрез ускоряване на обмяната на веществата.
Мнението беше редактирано от Ангел Василев Тодоров на 20.08.10 15:23.
казано от Ангел Василев Тодоров на 20.08.10, 15:17:
Братле отново издишаш...
Ангел,
Ти наистина ли прочете статията? Или просто избърза да отговориш с нещо дежурно?
Мисля, че това, което Боби имаше предвид е, че високоинтензивна интервална тренировка, било с тежести или със собствено тегло, е за предпочитане пред равномерното кардио. За повече информация - в статията.
20.08.10
15:53
Вик извинявай ама като погледна теб и 110см талия на Боби едва ли сте най добрия пример, че да давате съвети за кардио тренировки за изгаряне на мазнини, така че давайте си съвети за клек, лег и тяга, там сте по силни от мен.
Освен това достатъчно подробно съм обяснявал за предимствата на велоергометъра пред другите методи за да го правя отново и то пред хора които имат съвсем други интереси, пред тези пред които трябва съм го направил.
казано от Ангел Василев Тодоров на 20.08.10, 15:53:
Вик извинявай ама като погледна теб и 110см талия на Боби едва ли сте най добрия пример, че да давате съвети ...
Ангел,
Въобще не си длъжен да ми вярваш. Виж, Алън и Рейчъл Косгроув не са случайни имена. Но те съветвам и на тях да не вярваш сляпо, а да пробваш нещата за които пишат.
Поздрави!
20.08.10
16:09
Не е нужно да чета всичко и от всеки поради простата причина че всичко за което пиша аз съм го изпробвал на собствения си гръб.
Свалил съм 11см от талията си за 27дни като съм пиел на ден над 6л вода и съм правил сутрин на гладно по 30-40 мин само велоергометър.
Храната днес:
Закуска:яйца,бекон,масло и 1домат
Обяд:св.филе на скара и задушени броколи с масло
Вечеря:шопска салата и св.филе на скара
Водата към 3л.
Днес беше един ужасен ден,а на всичкото отгоре и умирах от главоболие.
Тренировка няма ,за това ще впиша само храната.
Закуска:яйца,бекон,масло и гъби
Обяд:телешки език с масло към 200г
Вечеря:тел.език с масло към 150г
Вода около 3л
Днес ходих страшно много пеша,направо не си чувствам краката....
Закуска:малини 300г и извара около 100г
Обяд:200г св ребра на скара
Вечеря:омлет от 2 яйца и извара
Днес майка ми ми донесе 2кг домашна извара,ужасно вкусна мммм...Никой друг в къщи не яде и май
ще трябва да се насилвам да я ям,а и аз не съм много по млечните,но няма да се хвърля :)
22.08.10
22:06
Нарочно ли не ядеш въглехидрати и повече плодове и з-ци или просто не ги обичаш?
И двете.Мога да не ям плодове с месеци и дори няма да се сетя за тях.Зеленчуци ям,но немога да кажа,че ги обичам.
Млечните също не са ми страст.Аз съм по месото,яйцата,рибата и шоколада ;) въпреки,че незнам от колко време
вече не съм яла шоколад.