04.04.05
00:10
Днес се замислих дали би било добре сутрин след ставане да гаврътна примерно 30 гр. глюкоза ? Нали катаболните процеси били силни, малко повече инсулинче няма ли да се отрази добре ?
04.04.05
09:49
[quote author=“SGK”]Днес се замислих дали би било добре сутрин след ставане да гаврътна примерно 30 гр. глюкоза ? Нали катаболните процеси били силни, малко повече инсулинче няма ли да се отрази добре ?
по принцип е добре въглехидрати сутрин, примерно 40% от дневната доза въглехидрати да са сутрин. ако взимаш по 5гр на кг тегло, т.е. на 80кг по 400гр на ден, сутрин да вземеш 150-200 от тях. само че си мисля, че е по-добре да бъдат бавни, или евентуално комбинация от бавни и бързи, примерно мюсли с овес и стафиди (които не знам колко са бързи). глюкозата според мене е за след тренировка.
това за суроватъчния го знам, но глюкозата няма ли да подейства сходно на катаб.процеси ?
а бе направо хапни нещо сладко което обичаш директно ти спира кортизола и ти влиза в изгладнелите мускули
фруктозата-плодовете попълва запасите черния дроб и така спира кортизола,а сладкото ти попълва изчерпаните от въгл мускули
най-важните и големи хранения трябвада на закуска и след тренировка,тогава се попива както попива гъба :wink:
01.05.05
17:26
Аз мисля така: 1ябълка. След 10мин протеинеца. След 10 мин. Комплексни въглехидрати и протеин(не купен, а от храната да идва).
[quote author=“propellerheads STAINED”]Аз мисля така: 1ябълка. След 10мин протеинеца. След 10 мин. Комплексни въглехидрати и протеин(не купен, а от храната да идва).
хаха, а стига де... КАква ти 1 ябълка. Аз “Собвам” поне 2-3 ябълки, моркови, кивина. В някое междинно ядене, мисля, че е добре.
Да се буха глукоза туко-така, според мен е много грешно. Природата няма да ти го прости... :? 100 на 100 , ще има вредни последици.