Това вярно ли е ?

18.08.10
14:53

Здравейте.Въпросът ми е за набиранията.Казаха ми начин, с който могат да се увеличат броят на набиранията.А той е:
  Да речем, че мога да правя 6 повторения в 1 серия.Деля тези повторения на 2 и се получава 3.И ми казаха да правя по 10 серии по 3 повторения.И всяка следваща тренировка да добавям по едно повторение докато не стигна до 10 серии по 6 повторения.
Та мисълта ми е това вярно ли е ?

18.08.10
18:25

Това е един от начините по които МОЖЕ да увеличиш броиката на последователни набирания. Колко ще проработи за тебе, само ти можеш да кажеш като пробваш.

18.08.10
18:28

казано от quadzo на 18.08.10, 18:25:

Това е един от начините по които МОЖЕ да увеличиш броиката на последователни набирания. Колко ще проработи за тебе, само ти можеш да кажеш като пробваш.

А може ли да споделиш някой друг начин?

18.08.10
19:51

Най-бързият начин, който съм тествал върху себе си и върху всичките ми приятели, занимаващи се с набирания ( над 50 ) е подобен, но с доста по-увеличена плътност. Да речем, че си избираш число, което е кратно на 6. Нека вземем 24 в твоя случай. Целта ти е 24 набирания.

В момента можеш шест максимално, но целта на програмата е да не се правят повторения до отказ. За това си избираш да речем 5 набирания. Това означава, че трябва да направиш 5 серии по 5 набирания ( 4 в последната ). Но си поставяш време за което трябва да ги направиш. Да речем 7 минути.
Започваш да правиш 5 серии по 5 набирания за 7 минути. Когато усетиш, че ти е лесно. Минаваш на 4 серии по 6 набирания за 5 минути. Когато това стане лесно, минаваш на 3 серии по 7 набирания за 4 минути. Когато това стане лесно минаваш на 3 серии по 8 набирания за 3 минути и след това 2 серии по 9-10 набирания за 2 минути. И накрая една серия набирания до отказ.

Това е лично тестван най-бързият начин за вдигане на бройката на набиранията. Но при всеки човек отне различно време. Колко ще отнеме при теб - пробвай, ако не те мързи и ще разбереш сам.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1