Въпрос - хранене след тренировка?

19.08.10
09:58

Здравейте,незнам дали правилно съм се ориентирала къде да публикувам въпроса си,ако съм сгрешила-извинявам се.Имам много питанки относно храненето преди и след силова тренировка и след кардио,тренирам сутрин,ако правя кардио е на гладно ако е силова час преди тренировка ям 3 лъжици овесени трици,1 лъжица ленено семе смесени с 3 лъжици кис мляко.Колко време след тренировката и какво се яде ако  целта е чистене? Благодаря!

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 19.08.10 11:43.

19.08.10
11:48

1 банан веднага след и после белтъци като цяло. Вместо банан може мед примерно..целта е да е бърз въглихидрат с висок ГИ. :)

19.08.10
12:54

Въглехидрати или плод.

19.08.10
18:55

Винаги съм си мислела че въглехидратите след тренировка за за качване а не за чистене,но пък напоследък чета точно обратното...благодаря за отговорите :)

20.08.10
07:37

казано от N’ataly на 19.08.10, 18:55:

Винаги съм си мислела че въглехидратите след тренировка за за качване а не за чистене,но пък напоследък чета точно обратното...благодаря за отговорите :)

Kолкото хора, толкова различни мнения по въпроса. Иначе общоприето е минимум мазнини бърз протеин+бавен въглехидрат-за чистене
П.П. ако това на снимката си ти в моментната си форма за какво чистене говорим?

Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 20.08.10 07:38.

20.08.10
11:05

Аз съм,да,но имам нужда да поизчистя още  краката и дупето и гледам да се запозная по-подробно с правилното хранене,понеже общо взето до сега всичко си го правя “по усещане” на организма :D

АВ

20.08.10
16:38

По принцип три са моментите на ден в които можеш да приемаш нещо по калорично и богато на хранителни елементи, те са сутрин, преди и след тренировка, това са моментите в които организма ти ще усвои почти всичко което му дадеш. Трябва да внимаваш за преди и след тренировка тъй като отстоянието е час час и половина и все пак не бива да прекаляваш с храната. Иначе бавноусвояващи се въглехидрати два пъти на ден - сутрин и 30мин до 1час преди тренировка, след тренировка е хубаво да доставиш необходимия протеин на мускулите.

21.08.10
05:48

Триците обаче не са от най-хранителните неща. Вземи си цели овесени ядки.

21.08.10
08:42

казано от N’ataly на 20.08.10, 11:05:

Аз съм,да,но имам нужда да поизчистя още  краката и дупето и гледам да се запозная по-подробно с правилното хранене,понеже общо взето до сега всичко си го правя “по усещане” на организма :D

Aми ако имаш достатъчно опит това е най-добрия вариант

16.03.11
22:42

Може ли въпрос по темата: Черния шоколад подходящ ли е за след тренировка, или мазнините са му повечко?

17.03.11
06:26

По принцип не е подходящ след тренировка.

казано от N’ataly на 19.08.10, 09:58:

Здравейте,незнам дали правилно съм се ориентирала къде да публикувам въпроса си,ако съм сгрешила-извинявам се.Имам много питанки относно храненето преди и след силова тренировка и след кардио,тренирам сутрин,ако правя кардио е на гладно ако е силова час преди тренировка ям 3 лъжици овесени трици,1 лъжица ленено семе смесени с 3 лъжици кис мляко.Колко време след тренировката и какво се яде ако  целта е чистене? Благодаря!

Когато целта е “чистене” най-добрият вариант е след силовата тренировка веднага да поемеш протеинов шейк (20-30гр. протеин). Това ще обезпечи нуждите на мускулите от аминокиселини и няма да позволи на организма да прибягва до мускулния протеин. Така ще пазиш мускулите си доколкото е възможно. Въглехидратите ги хапни 1 час след тренировката. През този 1 час горенето на мазнини ще продължи поради изчерпания гликоген, а протеиновия шейк ще пази мускулатурата. Въглехидратите нека бъдат възможно най-комплексни. Преди тренировка и аз бих ти препоръчал овесени ядки вместо триците. Не съм сигурен точно защо, но така се е запечатало в съзнанието ми, че ядките са по-добрия вариант от триците. Овесените ядки се получават след обелването на триците от овесени зърна. Овесените трици са обвивката на овесените зърна. Btw…както стана дума в по-горен пост, имаш прекрасно тяло и аз също не мисля, че имаш какво да “чистиш”. Ти си знаеш най-добре ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1