05.04.05
14:21
Еми интересно ми е и за други упражнения ама нека за сега да е само това! Аз лично правя 2 наи-много . Ама вчера правихме на една лежанка с един пич дето маи за него няма серии които не са до отказ. Направи 6 серии до отказ, като естествено аз го пазих и последните му 2 серии повече приличаха на тяга от моя страна ,от колкото на лежанка от негова. След последната му серия беше ужасно доволен ... а аз гледах тъпо :shock: та ми интересно вие как го правите и по колко го правите.... хаха :wink:
05.04.05
14:30
Не правя до отказ. И по принцип много трябва да се внимава с това “до отказ”. Поради незнанието ми и “компетентността” на някои мои приятели, като абсолютно начинаещ правех тежки серии до отказ, “за да има ефект” . И ефекта беше, че ходех веднъж седмично, за да може да ми премине ужасната мускулна треска. Сега вече съм по-наясно и не правя такива работи..:)
Рядко правя повече от 2 - 3 до отказ, за което и да е упражнение. Само за гърба правя повече серии, понякога. Навремето и аз правех по 4 - 5 - 6, ама видях, че няма смисъл. След първата серия, ако наистина е до отказ, във втората ще направя по - малко повторения, или ще трябва да използвам по - малка тежест, така че повече от 2 - 3 са излишни.
[quote author=“Martin”]Според мен повече от една серия до отказ е самоубийство.
Абсолютно подкрепям Мартин.Мисля че въпроса не е много добре зададен
05.04.05
17:21
Общо зето колкото мога ...... а обикновено тва са 2-3 4 мах :twisted:
—————————————->offtopic<————————————————-
Ами все пак като гледам другите са го разбрали и ти също ,а и нали това е целта да го разберете ама ми прати едно лично съобщение или тука напиши кое не съм го написъл правилно да го оправя .........
аз па нещо не схващам за кво иде реч как така до отказ изтъпял съм на последък (ша намала зоба :lol: )ма верно не разбирам въпроса :roll:
до отказ ще рече сериите в които някои ти помага да направиш още няколко повторения след като ти вече неможеш! т.е. седи и ти вдига щангата след като ти неможеш да направиш самичак повторение. та колко такива серии правиш в посоченото упражнение (само не питаи кое е то) в една тренировка ? <————това се пита в задачата :roll:
Това не е до отказ! До отказ е, когато си вдигаш, и не можеш да завършиш САМ дадено повторение. Примено, те затисне щангата на лег, или не можеш да се вдигнеш до горе на лоста при набирането, или почнеш да изпълняваш нечисто движението. Това е отказ - мускулите не могат да работят повече с дадената тежест, в зададената амплитуда на движение.
Това, дето описваш е тренировка СВРЪХ отказа, и не я препоръчвам, особенно на начинаещите, още по - малко пък в няколко серии или упражнения.
Тия повторения, дето ти помагат, изобщо не ги брой за твои, т.е., ако някой ти помага да вдигнеш 100 кг за 6 повторения, но ти помогне за 3 повторения, а иначе щангата те затиска на 3 - тото, значи силата ти стига само за 3 повторения, не за 6, т.е., отказа настъпва на третото повторение.
То не зависи ли от тежеста бе колеги ? :) Щот аз с 50тачка доста ще ги навъртя :lol: Инак не трябва да се правят без поддръжка. Аз не правя до отказ, щот тренирам вкъщи и вече съм изтървал въпросния 50так върху себе си. Въздуха ти излиза и нямаш сили да я избуташ, нито да дишаш. Кофти е малко :) С кви движения се измъкнах не помня. Тъй, че умната :!:
За начинаещи не са подходящи сериите до отказ. Правете си примерно 3 серии по 8 повторения, като третата успявате да направите 4-5 повторения сами а останалите ви помагат. Силата на мускулите и масата им точно тогава се изгражда, този момент е най-подходящия. Но както казах вече, за начинаещи не се препоръчва, още не сте усвоили упражнението правилно и др.
Петко май имаше предвид, че сериите с помощ са далеч по-тежки от серия до отказ..... и аз съм склонен да се съглася...... :wink:
08.04.05
15:05
И с далеч по различен смисъл..........
Всъщност те май повече мязат на дроп - сериите.
А дроп кой прави?
аз правя 1 но тя е заключваща тоест с нея си приктючвам тренировката за даден мускул и тъй го изцеждам напълно преди да спра
[quote author=“Martin”]
Петко май имаше предвид, че сериите с помощ са далеч по-тежки от серия до отказ..... и аз съм склонен да се съглася...... :wink:
ами не излиза ли така че сериите до отказ са един вид пак с помощ щото отказа не идва в края на повторението а в наи трудната част на движението?!? и кво излиза че ще трябва пак някои да помага или да се затисне човек :D ?!?
иначе форсираните повторения наистина нямат нищо общо със сериите до отказ де и аз за тва съм съгласен
08.04.05
18:59
аз правя една серия до отказ и това е последната ми серия.понеже се мъча да покачвам кг-те на лежанката серията ми до отказ е максималните кг ,които мога да вдигна + още 5кг.хубаво е за да свикваш с тежестта.