19.08.10
13:15
Здравейте преди няколко дена заплатих за изготвянето на персонална тренировъчна програма и хранителен режим за покачване на тегло, но имам няколко въпроса към тях. Ще се консултирам с инструктора, но реших да пиша и във форума. На 16 години съм, ръст 178см, 67кг, основната ми цел е постигане на релеф, но преди това смятам че трябва да кача поне малко мускулна маса. Ще напиша също тренировъчната програма тук, за да не правя 2 отделни теми.
Тренировъчна програма:
1 ден
Гръб
-Гребане с щанга 1х12;1х10;2х8
-Гребане на машина с 2 ръце 1х12;1х10;2х8
-Гребане с дъмбел 3х10
-Скрипец пред гърди с широк хват 1х12;3х10
Трапец
-Повдигане на раменете с щанга 1х10;3х8
Задно рамо
-Обратен пек дек 3х10
2 ден
Гърди
-Избутване от лег с щанга 1х12;1х10;2х8
-Избутване от полулег с дъмбели 1х12;1х10;2х8
-Избутване на обратна лежанка с щанга 1х12;1х10;2х8
-Пек дек машина 1х12;2х10
Рамо
-Раменни преси с дъмбели 1х12;1х10;2х8
-Разтваряне встрани с дъмбели 1х12;3х10
Коремни преси
3 ден
Трицепс:
-Разгъване на скрипец с права ръкохватка 1x15, 1x12, 2x10
-Френско разгъване с щанга 1х12;1х10;2х8
-Разгъване с дъмбел над глава с 2 ръце 1х12;2х10
Бицепс
-Сгъване от стоеж с щанга 1х12;1х10;2х8
-Скотово сгъване с щанга 1х10;2х8
-Последователно чуково сгъване от седеж 3х10
4 ден
Четириглав бедрен мускул
-Екстензии 1х15;3х12
-Клек с щанга 1х12;1х10;2х8
-Лег преса 1х15;1х12;2х10
Задно бедро
-Сгъване от лег 1х15;1х12;2х10
Прасец
-Повдигане на пръсти от калф машина 1х15;3х12
Коремни преси
Хранителен режим:
7:30 закуска
150гр макарони\овесени ядки
4бр белтък + 1 жълтък
30гр сирене
10:00 преди обяд
2 филии пълнозърнест хляб
100гр пуешко филе
1плод
13:00 обяд
150гр месо по избор (пилешко, телешко или свинско)
2 филии бял хляб
100гр извара
14:00 тренировка
15:30 след тренировката
30гр суроватъчен протеин
30гр декстроза
16:00 след обяд
50гр бял ориз
салата по избор
20:00 вечеря
150гр пилешко филе
200гр картофи
1земел
23:00
1кисело мляко
30гр овесени ядки
Както споменах целта ми е покачване на мускулна маса. Искам да попитам подходящ ли е според вас хранителния режим? Мога ли да преместя всички хранения с около час по-късно, понеже ми е трудно да ставам всяка сутрин в 6:30 за да си готвя яйца и макарони. Мога ли да заменя с нещо и с какво протеина и декстрозата след тренировка, понеже нашите са убедени, че това са химии и анаболи и колкото и да се опитвам не мога да ги убедя в противното, а не мога да отделям всеки месец 50лв (предполагам толкова ще излязат протеина и декстрозата). Приблизително колко време трябва да спазвам хранителния режим преди да премина към друг за изгаряне на мазнините и оформяне? Откъде мога да разбера с какво мога да заменя някои от храните, понеже ще ми е трудно да спазвам режима дълго без да разнообразявам храненията?
Темата беше редактирана от Think Big на 19.08.10 13:16.
До колкото разбирам нямаш голям стаж в зала така ли е?
Ако е така кажи на интруктора да попромени малко програмата, защото не е за начинаещи.
Но нека може да е доста известен и не искам да му се бъркам в работите. Все пак си платил за тази програма.
казано от korpusito на 19.08.10, 13:19:
Колко пари ти взеха за тая “програма” ?
Само един човек дере за програми и всички го знаем кой е това .... :) Програмата ще струва от порядъка на 40-50 лв. ако не се лъжа
19.08.10
16:22
Не го знам кой е. Подскажи.
19.08.10
17:44
Изготвилият ти програмата и хранителния режим би трябвало да знае по-добре от нас как изглеждаш, как си се хранил, как си тренирал, съобразил е програмата със залата, в която ще ходиш и т.н. Ние нямаме тази информация, нито можем да знаем каква е била целта му, какво е имал впредвид и какво ще промени по програмата ти с течение на времето.
Декстрозата е около 2лв за килограм и може да заведеш родителите ти в магазин за здравословно хранене, откъдето да ти я купят.
Врачка може да ти отговори колко време да спазваш хранителния режим. Лишен от гадателски способности, но надарен с разум пък ще ти каже: храни се за маса докато качиш масата. Или редувай цикли за маса и за чистене докато постигнеш целта си :)
казано от Think Big на 19.08.10, 13:15:
Както споменах целта ми е покачване на мускулна маса. Искам да попитам подходящ ли е според вас хранителния режим? Мога ли да преместя всички хранения с около час по-късно, понеже ми е трудно да ставам всяка сутрин в 6:30 за да си готвя яйца и макарони. Мога ли да заменя с нещо и с какво протеина и декстрозата след тренировка, понеже нашите са убедени, че това са химии и анаболи и колкото и да се опитвам не мога да ги убедя в противното, а не мога да отделям всеки месец 50лв (предполагам толкова ще излязат протеина и декстрозата). Приблизително колко време трябва да спазвам хранителния режим преди да премина към друг за изгаряне на мазнините и оформяне? Откъде мога да разбера с какво мога да заменя някои от храните, понеже ще ми е трудно да спазвам режима дълго без да разнообразявам храненията?
Странно, би трябвало инструктора ти да отговори на тези въпроси, все пак той ти е изготвил персонален режим, но нека позная...... ще иска пари за консултация или ще ти прати празна бланка да попълнеш въпросите и чак тогава ако намери време ще ти отговори. ;) Много, много познат стил :)
И ще ви каза защо ми е познат, защото по принцип когато отиваш в залата която тренираш режима се изготвя БЕЗПЛАТНО, а не им пълниш гушите - така или иначе им върви заплатата.
Аз лично съм много против да пълня гушите на някакви си там.
Един съвет - седни и прочети малко, информирай се за диети, храни, тренировки, упражнения и т.н. и по този начин сам ще намериш правилния режим за тебе - не си давай парите на вятъра. Тези хора които си дават парите за такива неща ги мързи да четат.
Мнението беше редактирано от Blahzay на 19.08.10 19:25.
19.08.10
19:41
В различните зали е различно и инструкторите се договарят за това със собственика. Както, например, има и ресторанти, където бакшишът е включен в сметката, на други си пише колко % да е от нея, в трети разчитат на клиентите да определят и дадат...
казано от Oranje на 19.08.10, 19:41:
В различните зали е различно и инструкторите се договарят за това със собственика. Както, например, има и ресторанти, където бакшишът е включен в сметката, на други си пише колко % да е от нея, в трети разчитат на клиентите да определят и дадат...
Сериозно ли е така??? Шокиран съм, защото аз не съм в България и тука и в която зала да отидеш ти предлагат безплатна програма, това е работата на иснтрукторите. Още когато се записах ми предлагат тренировъчен режим и хранителен в зависимост какво искам. Дори още когато се запишеш на фитнес ти измерват кръвното, проверяват сърцето и чак тогава ако си наистина здрав те допускат в залата. Иначе рискуват да допуснат инцидент.
А вече е друг въпрос, че има персонален инструктор, но той не се отделя от тебе през цялто време - но не се заплаща за съставяне на хранителен и тренировъчен режим. Този инструктор прави заедно с теб упражненията и те са само с пудовки
За програмата платих 30лв и по принцип в града има само 3 по свестни зали, а и в 3те се заплаща за програма. Наистина е най-добре аз сам да си изготвя хранителния режим, но просто ми се струва, че има цяло море от информация, а и доста неща имам неясни в някои от темите.
20.08.10
07:13
казано от Think Big на 19.08.10, 13:15:
Здравейте преди няколко дена заплатих за изготвянето на персонална тренировъчна програма и хранителен режим за покачване на тегло, но имам няколко въпроса към тях. Ще се консултирам с инструктора, но реших да пиша и във форума. На 16 години съм, ръст 178см, 67кг, основната ми цел е постигане на релеф, но преди това смятам че трябва да кача поне малко мускулна маса. Ще напиша също тренировъчната програма тук, за да не правя 2 отделни теми.
Тренировъчна програма:
1 ден
Гръб
-Гребане с щанга 1х12;1х10;2х8
-Гребане на машина с 2 ръце 1х12;1х10;2х8
-Гребане с дъмбел 3х10
-Скрипец пред гърди с широк хват 1х12;3х10Трапец
-Повдигане на раменете с щанга 1х10;3х8Задно рамо
-Обратен пек дек 3х102 ден
Гърди
-Избутване от лег с щанга 1х12;1х10;2х8
-Избутване от полулег с дъмбели 1х12;1х10;2х8
-Избутване на обратна лежанка с щанга 1х12;1х10;2х8
-Пек дек машина 1х12;2х10Рамо
-Раменни преси с дъмбели 1х12;1х10;2х8
-Разтваряне встрани с дъмбели 1х12;3х10Коремни преси
3 ден
Трицепс:
-Разгъване на скрипец с права ръкохватка 1x15, 1x12, 2x10
-Френско разгъване с щанга 1х12;1х10;2х8
-Разгъване с дъмбел над глава с 2 ръце 1х12;2х10Бицепс
-Сгъване от стоеж с щанга 1х12;1х10;2х8
-Скотово сгъване с щанга 1х10;2х8
-Последователно чуково сгъване от седеж 3х104 ден
Четириглав бедрен мускул
-Екстензии 1х15;3х12
-Клек с щанга 1х12;1х10;2х8
-Лег преса 1х15;1х12;2х10Задно бедро
-Сгъване от лег 1х15;1х12;2х10Прасец
-Повдигане на пръсти от калф машина 1х15;3х12Коремни преси
Хранителен режим:
7:30 закуска
150гр макарони\овесени ядки
4бр белтък + 1 жълтък
30гр сирене10:00 преди обяд
2 филии пълнозърнест хляб
100гр пуешко филе
1плод13:00 обяд
150гр месо по избор (пилешко, телешко или свинско)
2 филии бял хляб
100гр извара14:00 тренировка
15:30 след тренировката
30гр суроватъчен протеин
30гр декстроза16:00 след обяд
50гр бял ориз
салата по избор20:00 вечеря
150гр пилешко филе
200гр картофи
1земел23:00
1кисело мляко
30гр овесени ядкиКакто споменах целта ми е покачване на мускулна маса. Искам да попитам подходящ ли е според вас хранителния режим? Мога ли да преместя всички хранения с около час по-късно, понеже ми е трудно да ставам всяка сутрин в 6:30 за да си готвя яйца и макарони. Мога ли да заменя с нещо и с какво протеина и декстрозата след тренировка, понеже нашите са убедени, че това са химии и анаболи и колкото и да се опитвам не мога да ги убедя в противното, а не мога да отделям всеки месец 50лв (предполагам толкова ще излязат протеина и декстрозата). Приблизително колко време трябва да спазвам хранителния режим преди да премина към друг за изгаряне на мазнините и оформяне? Откъде мога да разбера с какво мога да заменя някои от храните, понеже ще ми е трудно да спазвам режима дълго без да разнообразявам храненията?
Според мен е малко храната
Мнението беше редактирано от Miro Gi4ev на 20.08.10 07:14.
20.08.10
07:20
казано от Blahzay на 19.08.10, 20:30:
казано от Oranje на 19.08.10, 19:41:
Сериозно ли е така??? Шокиран съм, защото аз не съм в България и тука и в която зала да отидеш ти предлагат безплатна програма, това е работата на иснтрукторите. Още когато се записах ми предлагат тренировъчен режим и хранителен в зависимост какво искам. Дори още когато се запишеш на фитнес ти измерват кръвното, проверяват сърцето и чак тогава ако си наистина здрав те допускат в залата. Иначе рискуват да допуснат инцидент.
А вече е друг въпрос, че има персонален инструктор, но той не се отделя от тебе през цялто време - но не се заплаща за съставяне на хранителен и тренировъчен режим. Този инструктор прави заедно с теб упражненията и те са само с пудовки
Ами в България се предлага безплатна програма но дотам, вече за персонализарани хранителен и тренировъчен режим се плаща
Така и така си платил, спазвай си режима за няколко месеца и виж какви са резултатите.
21.08.10
08:51
казано от korpusito на 20.08.10, 07:30:
Така и така си платил, спазвай си режима за няколко месеца и виж какви са резултатите.
x2