Какви добавки за покачване на маса да продължа да вземам?

14.01.10
18:03

Здравейте,

Първо ще дам малко информация за мен:
Възраст - 18 години
Ръст - 187см
Тегло - 67кг.
Ектоморф, доста трудно качвам килограми. Почти 4 години седях на едни и същи килограми в диапазона 60-65.

В момента тренирам 3 пъти седмично в залата. Като съм разделил тренировките на: 1 ден - гърди/бицепс/корем; 2 ден - гръб/трицепс; 3ден - крака/рамо/корем.

Като добавки приемам Dymatize High Protein Mega Gainer - стандартната доза от 152 грама. За тези, които не знаят в една доза от 152 грама се съдържат 600kcal, fat 3gr, carbohydrate 81gr, protein 60gr, creatine matrix 5gr, glutamine 2gr. Приемам го 12 ден (остават ми още 18 и съм качил 4 кг от него, като в същото време си похапвам и обилно :). Целта ми е да кача 75кг до началото на лятото. Въпросът ми е да продължа ли гейнера? Да го заменя ли с някой по-калориен? Също така какви аминокиселини бихте ми препоръчали?

Благодаря предварително.

Темата беше редактирана от SPetrov на 15.01.10 05:45.

15.01.10
01:49

Теази кг едвали са от гейнъра,ако го пиеше в по-големи дози да но ти пиеш по 1 на ден,всичко е в храненето.Продължи да се храниш по същия начин и продължи след това,само със суроватъчен протеин или БЦАА на правх или и двете.

Основно зависи от това с какви пари разполагаш.
Иначе важно е храненето и тренирането, добавките се добавят към тях. Ако нямаш добрата основа колкото и да добавяш все тая.

15.01.10
05:48

Благодаря за отговорите. Естествено стремя се да се храня и тренирам както трябва. Аз си мислех да си взема още една опаковка гейнер, обаче с по-голяма доза и повече калории и след като го свърша да си взема протеин + BCAA. Бихте ли ми препоръчали някакъв добър протеин и BCAA? С финансите намирам начин да се оправям :-)

Повечето калории почити винаги са свързани с повече килограми, но не винаги под формата на повече мускулна маса, а предполагам ти точно това целиш.
Лично аз също бих препоръчал един протеин и ...може би креатин, аминокиселини ...но отново се спираме на това с какви средства разполагаш ежемесечно за добавки.
Ако кажеш бюджетното ограничение, на колегите билдери би им било много по лесно да те упътят кой продукт е оптимален за цената си.

15.01.10
06:02

казано от Иван Шишманов на 15.01.10, 05:51:

Повечето калории почити винаги са свързани с повече килограми, но не винаги под формата на повече мускулна маса, а предполагам ти точно това целиш.
Лично аз също бих препоръчал един протеин и ...може би креатин, аминокиселини ...но отново се спираме на това с какви средства разполагаш ежемесечно за добавки.
Ако кажеш бюджетното ограничение, на колегите билдери би им било много по лесно да те упътят кой продукт е оптимален за цената си.

Аз целя каквото и да е напълняване, тъй като качвам адски трудно. Четири години съм седял на едни и същи килограми. След това с усилени тренировки ще го преобразувам в мускулна маса. А за финансите - от значение са, но винаги намирам начин да си набавя необходимите. Така че, нека да предположим, че няма бюджетно ограничение.

15.01.10
07:39

Не можеш да го преобразуваш в мускулна маса.

15.01.10
14:22

Засега съм се спрял на следните продукти:
ON Instantized BCAA + Creatine 738gr
MHP Glutamine-SR 1kg
Dymatize Mega Gainer - 2x3.63kg

Очаквам коментари. Благодаря :-)

16.01.10
09:04

А да попитам Dymatize Xpand по-добре ли е от ON Instantized BCAA + Creatine?

20.08.10
15:54

Здравейте и от мен,

Тъй като въпросът ми ще е подобен сметнах, че не е нужно да отварям нова тема.
Възраст: 23 г.
Ръст: 164 см
Тегло: 68 кг
Стаж в залата: около 4 години
Взимал съм разни добавки, но нищо сериозно (под сериозно разбирам Universal, BSN, и други по-скъпи марки). Но до момента опитът ми говори, че много трудно качвам мускулна маса. Искам да взема евентуално N.O. Explode или Syntha 6, може би малко BCAA. Имам в наличност известно количество Scitec CREA-BOMB и взимам по 10 грама на ден от него. Сила не ми липсва, качих доста тежестите. Въпросът е как да кача ММ??? Какъв е най-сигурният начин това да се случи?
Бюджета ми е 100 лв (невключвайки разходите за храна, нея също гледам да я съобразявам).
Посъветвайте ме моля ви какво да взема.

Благодаря!

20.08.10
16:01

Най-сигурният начин е да се храниш правилно и да тренираш сериозно ;) Опиши тея две неща. Иначе за тея пари си вземи един хубав протеин + витамини.

20.08.10
16:13

тоест в този гейнер има 60 гр. протеин на прием????!!!
продполагм знаеш че ако не взимаш стероиди прагът ти на усвояване на протеин на прием е не повече от 30-40 гр?
останалите просто ги изсираш и изпикаваш....

20.08.10
16:20

Знам, да.
ти за кой гейнър говориш?

20.08.10
16:22

за гореспоменатия на даматайз

20.08.10
21:03

Вариантите съм си ги разпределил на три:
1) N.O. Xplode + Scitec CREA-BOMB + суроватъчън протеин (на Primary Nutrition) + казеинов протеин (на същата фирма) + BCAA (NITRO-X 600
2) Cellmass + Scitec CREA-BOMB + суроватъчън протеин (на Primary Nutrition) + казеинов протеин (на същата фирма)+ BCAA (NITRO-X 600)
3) Syntha-6 + Scitec CREA-BOMB + казеинов протеин (на същата фирма)+ BCAA (NITRO-X 600)
Кой вариант ще е най-удачен? Горе-долу на едни и същи пари са нещата. Много трудно качвам ММ.
N.O. Xplode + Syntha-6 би бил най-добрият вариант вероятно, знам, но ми идват малко в повече парите.
Храната.. предимно въглихидратна е, гледам колкото се може повече белтъци да има, но не са много - просто финансите не ми го позволяват.
Сутрин - кисело мляко с извара.
Преди тренировка - бавен въглихидрат + бавен белтък (месо, извара).
След тренировка (1-во бърз въглихидрат - глюкоза веднага след тренировка) винаги си правя поне 5-6 варени яйца + някакъв зеленчук или ориз. Вечер преди лягане - кисело мляко + извара. За съжаление и плодове си хапвам вечер, но това не е проблем, ще го спра.
Мазнините са в умерени количества - предимно ненаситени лесно усвояеми.
Дали да увелича още повече въглихидратите?

Мнението беше редактирано от emz на 21.08.10 06:39.

20.08.10
21:16

Primary Nutrition - тва е нещо ново
даи линк на видим

20.08.10
22:00

Ами, въобще не е ново. Българска фирма е, но от доста време се занимават с добавки.
http://yeee.bg/product.php?id=428

21.08.10
12:39

Мани ги тия сухи млека праймари нутришън ..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1