05.08.10
07:28
Искам малко помощ за създаване на хранителен режим, защото режимам ми е малко по сложен.
На работа съм по 24часа и незнам как да се храня през това време. В смисъл преди гледах да не вечерям по- късно от 19ч, но сега имам нужда от храна и през ноща. Другото, което не ми е ясно, по- колко калотии трябва да поемам, за да мога да следя баланса им, според калкулаторите имам нужда от 1500, аз поемам по около 1300, но това важи ли и в този случей.
След работа имам два почивни дни, през които гледам да спортувам, но продължавам да се чудя как и колко да се храня.
Спазвам НВД, висока съм 160см на 57кг
Много ще съм Ви благодарна ако ми помогнете съм савет за режима ми!
За основните хапвания яж пилешко филе пържола/сварено бяло пилешко месце + ориз/варени или печени картофки/пълнозърнест хляб, а когато огладнееш м/у основните хапвай някакъв плод, ябълки например или нискомаслено кисело мляко- easy game : )
Човека иска да сваля...ти му казваш да яде ориз с картофи и хляб :|
Праскаш пилешко по всякакви начини приготвено,не че ориз и картофи неможе по малко...ама е по-добре без тях.Свинско,телешко,риба тон в собствен от консерва,боб в консерва и тн. може.
Ако има грешка моля да ме поправите
21.08.10
09:45
Тая работа свързана ли е с физичека активност или си, примерно, пазач на автокъща?
Като си 24 буден нощта ти е ден и трябва храненето да ти е като за през деня почти. Не бива да гладуваш в никакъв случай. А 1500 калории са малко и за жена. Хм, то всъщност не е писан полът...
Спортуването също е добре да кажеш в какво се отразява, както и горе-долу как се храниш, ако искаш по-насочена към теб помощ.
казано от Helper55 на 21.08.10, 09:38:
Човека иска да сваля...ти му казваш да яде ориз с картофи и хляб :|
Праскаш пилешко по всякакви начини приготвено,не че ориз и картофи неможе по малко...ама е по-добре без тях.Свинско,телешко,риба тон в собствен от консерва,боб в консерва и тн. може.
Ако има грешка моля да ме поправите
Премахването на въглехидратите напълно не е решение на проблема и ключа за отслабване, а тяхното приемане в количества, които ще са ни нужни и ще изгорим веднага с ежедневната физическа активност.Също така тези въглехидрати,които приемаме по време на диета за понижаване на теглото трябва да бъдат с нисък или среден гликемичен индекс и не случайно уточних пълнозърнест хляб, а не както си ме цитирал просто “хляб”.Картофите не са много удачни -да ,но не мисля че в малки количества ще бъдат вредни за режима.Свинско и телешко- не много добра идея. Риба тон- да,плюс това в консерва е доста практично на работа.
Аз смятам за нормално мъжко хранене такова с 500 калории през 4-5 часа по време на активния период.
За жена - 300-400 калории на хранене. 1300 калории са страшно малко, особено за 24-те часа без сън. За такъв период е нормално да се храниш поне 6 пъти - тоест поне 6х300, даже повече.
TheBeАsT - защо смяташ, че свинското и телешкото не са добра идея?
Свинското месо с високото съдържание на мазнини и големият процент на холестерола било перфектно по време на НВД...хах :)
Телешкото има по-умерено количество мазнини и е по-приемливо от свинското по време на диета за понижаване на теглото,но моят съвет е да се придържа към пилешко филе и бяло пилешко месо.
Имаш ли идея какво точно означава съкращението НВД? Предполагам не, като чета глупостите, които пишеш.
казано от TheBeАsT на 21.08.10, 12:25:
Свинското месо с високото съдържание на мазнини и големият процент на холестерола било перфектно по време на НВД...хах :)
Да, перфектно е.
Само за протоколо....на човек му трябват по 50г (сложи го 100) въглехидрати на ден ,за да функционира без нормално
Храня се предимно с пилешко, риба, ниско маслени млечни продукти и зеленчуци. Не ям друго месо никакво, плодовете съм ги изключила от менюто си, а ако много ми се ядът, то гледам да е около тренировките през почивните дни. Картофи, ориз, хляб не помня от кога не съм яла, много рядко си ги опзволявам.
Споменах ли, че съм жена :) а работата ми изисква освен да съм будна и да съм в движение постоянно, както и да работя с пари. Та за това не мога да прецня, колко калории трябва да поемам и до колко часа трябва да се храня. Обикновенно към 5 сутринтта огладнявам, но гледам да не ям, защото към 9-10 си лягам.
Искам да ви питам още нещо.
Какво и колко трябва да ям преди и след тренировка, за да чистя мазнини?
казано от no_scrubs на 07.09.10, 07:23:
Искам да ви питам още нещо.
Какво и колко трябва да ям преди и след тренировка, за да чистя мазнини?
Цялостен режим ти трябва, за да чистиш мазнини.
Мнението беше редактирано от Riko на 07.09.10 09:29.
Някакви мазнини приямаш ли ? зехтин , маслини , ядки ( аз често си купувам лешници ако много огладнея на работа а немога да изляза почивка).
Мазнини приемам от риба, маслини, млечни...
За ядки, предполагам говориш за сурови, но аз така не ги харесвам и не ги ям, зехтин много рядко слагам в зелена салата, но това не заради ограниченията, а защото не обичам да ми е мазно.