24 часа

05.08.10
07:28

Искам малко помощ за създаване на хранителен режим, защото режимам ми е малко по сложен.
На работа съм по 24часа и незнам как да се храня през това време. В смисъл преди гледах да не вечерям по- късно от 19ч, но сега имам нужда от храна и през ноща. Другото, което не ми е ясно, по- колко калотии трябва да поемам, за да мога да следя баланса им, според калкулаторите имам нужда от 1500, аз поемам по около 1300, но това важи ли и в този случей.
След работа имам два почивни дни, през които гледам да спортувам, но продължавам да се чудя как и колко да се храня.
Спазвам НВД, висока съм 160см на 57кг
Много ще съм Ви благодарна ако ми помогнете съм савет за режима ми!

13.08.10
12:51

Никой ли не може?

13.08.10
13:28

Неможе да си 24ч на работа.....освен ако 2 дена бачкаш 4 почиваш

20.08.10
07:33

24 работя, 48 почивам

21.08.10
05:52

За основните хапвания яж пилешко филе пържола/сварено бяло пилешко месце + ориз/варени или печени картофки/пълнозърнест хляб, а когато огладнееш м/у основните хапвай някакъв плод, ябълки например или нискомаслено кисело мляко- easy game : )

21.08.10
09:38

Човека иска да сваля...ти му казваш да яде ориз с картофи и хляб :|
Праскаш пилешко по всякакви начини приготвено,не че ориз и картофи неможе по малко...ама е по-добре без тях.Свинско,телешко,риба тон в собствен от консерва,боб в консерва и тн. може.
Ако има грешка моля да ме поправите

Тая работа свързана ли е с физичека активност или си, примерно, пазач на автокъща?
Като си 24 буден нощта ти е ден и трябва храненето да ти е като за през деня почти. Не бива да гладуваш в никакъв случай. А 1500 калории са малко и за жена. Хм, то всъщност не е писан полът...
Спортуването също е добре да кажеш в какво се отразява, както и горе-долу как се храниш, ако искаш по-насочена към теб помощ.

21.08.10
11:02

Полът е женски.  ;)

Мнението беше редактирано от Stelda на 21.08.10 11:04.

21.08.10
11:14

казано от Helper55 на 21.08.10, 09:38:

Човека иска да сваля...ти му казваш да яде ориз с картофи и хляб :|
Праскаш пилешко по всякакви начини приготвено,не че ориз и картофи неможе по малко...ама е по-добре без тях.Свинско,телешко,риба тон в собствен от консерва,боб в консерва и тн. може.
Ако има грешка моля да ме поправите

Премахването на въглехидратите напълно не е решение на проблема и ключа за отслабване, а тяхното приемане в количества, които ще са ни нужни и ще изгорим веднага с ежедневната физическа активност.Също така тези въглехидрати,които приемаме по време на диета за понижаване на теглото трябва да бъдат с нисък или среден гликемичен индекс и не случайно уточних пълнозърнест хляб, а не както си ме цитирал просто “хляб”.Картофите не са много удачни -да ,но не мисля че в малки количества ще бъдат вредни за режима.Свинско и телешко- не много добра идея. Риба тон- да,плюс това в консерва е доста практично на работа.

21.08.10
12:09

Аз смятам за нормално мъжко хранене такова с 500 калории през 4-5 часа по време на активния период.
За жена - 300-400 калории на хранене. 1300 калории са страшно малко, особено за 24-те часа без сън. За такъв период е нормално да се храниш поне 6 пъти - тоест поне 6х300, даже повече.

TheBeАsT - защо смяташ, че свинското и телешкото не са добра идея?

21.08.10
12:16

Точно свинското е перфектно по време на НВД,а и не само.

21.08.10
12:25

Свинското месо с високото съдържание на мазнини и големият процент на холестерола било перфектно по време на НВД...хах :)
Телешкото има по-умерено количество мазнини и е по-приемливо от свинското по време на диета за понижаване на теглото,но моят съвет е да се придържа към пилешко филе и бяло пилешко месо.

21.08.10
13:22

Имаш ли идея какво точно означава съкращението НВД?  Предполагам не, като чета глупостите, които пишеш.

21.08.10
13:37

казано от TheBeАsT на 21.08.10, 12:25:

Свинското месо с високото съдържание на мазнини и големият процент на холестерола било перфектно по време на НВД...хах :)

Да, перфектно е.

21.08.10
13:52

Само за протоколо....на човек му трябват по 50г (сложи го 100) въглехидрати на ден  ,за да функционира без нормално

23.08.10
05:38

Храня се предимно с пилешко, риба, ниско маслени млечни продукти и зеленчуци. Не ям друго месо никакво, плодовете съм ги изключила от менюто си, а ако много ми се ядът, то гледам да е около тренировките през почивните дни. Картофи, ориз, хляб не помня от кога не съм яла, много рядко си ги опзволявам.
Споменах ли, че съм жена :) а работата ми изисква освен да съм будна и да съм в движение постоянно, както и да работя с пари. Та за това не мога да прецня, колко калории трябва да поемам и до колко часа трябва да се храня. Обикновенно към 5 сутринтта огладнявам, но гледам да не ям, защото към 9-10 си лягам.

23.08.10
07:38

Като огладняваш - яж. Още повече, че си лягаш чак след 5 часа.

07.09.10
07:23

Искам да ви питам още нещо.
Какво и колко трябва да ям преди и след тренировка, за да чистя мазнини?

07.09.10
09:05

казано от no_scrubs на 07.09.10, 07:23:

Искам да ви питам още нещо.
Какво и колко трябва да ям преди и след тренировка, за да чистя мазнини?

Цялостен режим ти трябва, за да чистиш мазнини.

Мнението беше редактирано от Riko на 07.09.10 09:29.

07.09.10
09:08

Аз съм на НВД, много добре ми се отразява.

07.09.10
10:50

Някакви мазнини приямаш ли ? зехтин , маслини , ядки  ( аз често си купувам лешници ако много огладнея на работа а немога да изляза почивка).

07.09.10
14:47

Мазнини приемам от риба, маслини, млечни...
За ядки, предполагам говориш за сурови, но аз така не ги харесвам и не ги ям, зехтин много рядко слагам в зелена салата, но това не заради ограниченията, а защото не обичам да ми е мазно.

08.09.10
08:56

Да всичко е въпрос на вкус , аз мн обичам сурови ядки или домашно печени (в краен случай от магазина каквито има) , защо не опиташ да си ги печеш в микровълновата.

Мнението беше редактирано от nikolaeva на 08.09.10 08:59.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1