04.05.04
23:05
kajete nai dobrite uprajneniq za grub i perki
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 14.04.11 17:32.
05.05.04
08:50
Най-доброто е доста относително понятие и 100%, че ще има поне 2-3 упражнения, определени като най-добрите, ако питаш мен гребането със щанга и чуковете са може би най-комплексните упражнения за гръб.
05.05.04
09:23
На мен пък точно те не ми деистват!Ето защо всичко е индивидуално!
На мен ми деистват набиране и тяга!
05.05.04
09:43
Момчетга да ви кажа и сега и винаги набиранията на лост са били НАЙ-ДОБРОТО упражнение за гръб!!!!! Било то за разширяване на гърба или за маса. За всичко!! Това е най-важното упражнение и мисля, че всеки уважаващ себе си билдер трябва да го има в програмата за гръб!
Успех !!! ;)
05.05.04
13:03
Za men li4no nai-dobro e tiagata i grebaneto. No i nabiraneto ne biva da se podtzeniava.
05.05.04
13:17
Според мене, както за всички мускулни групи, така и за гръб най-добри са базовите упражнения. За гръб това са например набирания и тяга, но както и другите момчета споменаха гребане и чукчета са добри. А ако на някой не му действа някое от тези упражнения или не изпълнява правилно упражнението, или не го прави с адекватни килограми :wink:
Специално за гьрба има толкова упр.които могат да го разпукат,но това зависи и от генетиката.За мене най-добри си остават гребане с щанга или дьмбели,набиране и придьрпване на скрипец пред гьрди.Тези упр. работят почти за всички.Вярно има хора които от набиране и гребане могат да направят страхотен грьб,адруги могат да правят всички известни упр. и пак да нямат резултат.Всичко е индивидуално и за това трябва да се пробва всичко за да се разбере кое работи най-добре :wink:
Аз съм най-доволен от тягата и чукчетата с дъмбел! Не на последно място набирания или скрипец зад врат! Най-вървежната ми мускулна група е гърбът!
Тяга, набирания, чукчета (щанга, дъмбел), гребане Т щанга или мечка му казват :) С тия упражнения ще напраиш гръб по-голем от на Рони :D
05.05.04
16:11
T shtangata e mnogo qko ama sum go vijdal samo v akademik :(
az pravq murtva tqga posle skripec pred gurdi,sled koeto zad vrat i posle chukove sus shtanga
ima efekt
problema mi e che kogato pravq visoko intenzivna trenirovka i nakraq pri chukovete sus shtanga zashtoto mi e posledno uprajnenie i sum se izmoril mnogo i ne moga da se naveda kakto trqbva
daite mi nqkakva ideq kakvo da pravq
da go pravq li v nachaloto ili predi skripeca?
ili da izkliucha durpane na skripec pred gardi?
mersi predvaritelno
Мечка може да се прави навсякъде просто пъхаш лоста в някои ъгъл, от другата страна редиш дисковете, хващаш лоста до дисковете и дърпаш :)
Атари, прави чукчетата, после тягата и накрая скрипеца :)
nabiraneto i lodkata ... ama s 6irok hvat za raz6irqvane na garba….
za po golqm i masiven grab>>>4uk4eta,tqga i me4kata
success!!!!!!!