22.08.10
14:28
Накратко за мен: на 20 години, стаж в залата 2 години, основен проблем ми е трудното качване на маса, като за това и повдигам темата.
Искам да направя цикъл от 2 месеца и в зависимост от постигнатите резултати да го продължа или съответно да променя нещо. По време на цикъла ще спазвам хранителен режим така, че тук ще коментираме само добавките към него.
1. Първото и основно нещо разбира се - протеина ориентирал съм се към марката Scivation, като приемът ще бъде по 3 дози на ден.
2. Kre-Alkalyn EFX на All American EFX - доколкото разбрах приема се на 2 пъти с храненето преди и след тренировка, явно не на гладно (тук не коментирам матриците, къй като съм пил на Controlled Labs, Gaspari, BSN и искам да опитам нещо по-различно)
3. IntrAbolic - 1 доза повреме на тренировка.
Тъй като първоначално се бях насочил и към гейнер за след тренировка сега ви питам има ли смисал да инвестирам пари в него при положение, че в дозата която се приема средно има по 50-60гр. протеин, а огранизма неможе да усвой повече от 30-40гр. на един прием?
IntrAbolic ясно е, че възстановява, но това достатъчно ли е? Има ли нужда от прием на аминокиселини, bcaa, глутамин през останалово време и в дните в които не се тренира?
Изцяло съм отворен към всякакви предложения и корекции. Очаквам мнението ви!
Темата беше редактирана от mazdaFan на 22.08.10 14:29.
В гейнерите протеините не са само бързи, така че се предполага, че и 50-60 гр ще се усвоят, но пък е по-добре финансово да си вземеш отделно протеин + въглехидрати за след трен.А бцаа и глутамин в големи дози разделени през деня мисля, че ще са от полза, стига да имаш финансова възможност.
казано от korpusito на 22.08.10, 16:15:
Не ти трябва гейнър, вземи един Jack3d и спортни витамини и си готов :)
Jack3d съм приемал преди около 2 месеца и не бих казал, че го усетих като повечето във форума, преди това и SuperPump и за сега съм решил без бустър да опитам. Витамини си имам от преди и ще продължа да ги приемам.
Понеже финансово най-вероятно няма да мога да си позволя и глутамин и BCAA кое бихте ми препоръчали?
Тъй като глутамина няма много голямо значение на коя фирма ще е мога да си го намеря за 50-60лв на месец като ще се приема по 20гр. на ден разделен на 4 приемам. BCAA на Scivation ще ми дойдат скъпи, а по-евтини заслужават ли си пред глутамина?
Кой протеин бихте ми препоръчали:
1. fitneshrani.com/proteini/produkti/hranitelni-dobavki-protein-surovatachen-whey-scivation-whey-10lbs
2. fitneshrani.com/proteini/produkti/whey-isolate-4kg-surovatachen-izolat-nay-visokiyat-klas-protein
3. fitneshrani.com/proteini/produkti/whey-protein-proffesional-5lb-100-surovatachen-protein
23.08.10
07:20
Протеин Изолат е винаги по-добре пред Концетрат. Пил съм и трите протеина, които си посочил - разлика във възстановяването,разтворимостта или вкусът няма да намериш.
Мнението беше редактирано от Aleksandar Marinov на 23.08.10 07:21.