Какво да правя

22.08.10
19:12

Един познат(на 47г.) ме помоли да му помогна със съставянето на някаква диета, за да отслабне малко, той тежи около 95кг., цялостно е слаб, но има проблем с корема, през пъпа е 114см. На времето е боледувал от нещо и се е докарал то това състояние. Аз се опитах да му помогна(поне колкото мога де..), но нищо не помага, той нито има време през целия ден да се храни, а вечерта яде адски много(което според мен е повече от грешно). Знам, че всеки ден(понеделник-петък) става в 5:30ч. и е на работа до 18:30ч., демек няма време да закусва, а обяда му е към 15:00ч. Както може би се разбира, случва се да пие от време на време, но мисля че това не е главния проблем. Айде дано помогнете с нещо.
Ето какво съставих аз..
Според мен не са му нужни някфи цифри от по 300гр. протеин на ден, а около 100-150, защото не тренира, може работата му да е физическа, но НЕ ТРЕНИРА. Въглехидратите също толкова, а мазнините около 0-50гр. на ден. До тук добре, но как да приема тези количества храна в 2, до 3 хранения на ден? Мислех си, че може през пътя да пие някъф геинър, протеин, после на обяд да има по 50 гр. протеин и въглехидрати, на вечеря също и преди лягане малко протеин и мазнини, за друго не се сетих.. Ако знаете друг начин :Д

Темата беше редактирана от fam0us на 22.08.10 19:15.

22.08.10
20:59

Тялото дали прави разлика между вдигане на дъмбел и камтк например.
Ако работата наистина е тежки физически труд,1.5 гр протеин ще му дойдат добре на кг телесно тегло.
От сутринта до 15:30 да не са му залепили устата,носи си храна и яде поне 2 пъти до този обяд.
Закуската е първото нещо,което трябва да включи в менюто си.

23.08.10
06:22

Ами той ми обеснява, че има 24 камери около него и няма как да яде.

23.08.10
09:14

казано от fam0us на 23.08.10, 06:22:

Ами той ми обеснява, че има 24 камери около него и няма как да яде.

Kойто има желание го прави, който не намира оправдания.
П.П. за човек на тази възраст е почти невъзможно да промени начина си на живот, което е проблема в случая

23.08.10
10:12

Абе хора стига сте говорили глупости,има работи където наистина няма как да ядеш.В момента и аз съм така.Примерно почвам работа в 14 и 30 и съм до 24 часа.През това време има право на една почивка която се взема обаче чак след 6 тия час.И какво става,ям в 13 и 30 и сле дтова чак към 20 часа но няма как .Отделно като стана в 10 сутринта и имам едно ядене преди работа,едно по време на работа и евентуално едно към 1 през ноща.Това е ,3 яденета в добрия случай.

23.08.10
10:20

и има ли проблем в една бутилка от минерална вода си разтвориш протеин-а и да си го пиеш?

23.08.10
13:17

казано от Helper55 на 23.08.10, 10:20:

и има ли проблем в една бутилка от минерална вода си разтвориш протеин-а и да си го пиеш?

Еми при мене поне този вариант става,така или иначе пия вода та дали ще е вода или протеин няма проблеми.Въпроса е че в момента нямам пари за протеин но по нататък това ще ми е варианта.

23.08.10
18:38

Има проблем да. Протеина след като се разтвори трябва до 10-15мин макс да се изпие.

По темата - и според мен, който има наистина желание го прави - оправдания могат хиляди да се намерят.

Това количество храна дори и да го събере в 2-3 хранения няма да стане нищо или ще е адски бавно и ще му писне преди да има ефект.

И да намери начин за междинни хранения с протеинови барове, ядки, варени яйца може да си носи ( да си ги приготвя от вечерта)..

Може да стане в 5 и да закуси до 5 и 30, но това става с желание.

Мазнините да не са 0-50, а 50-70гр, въглехидратите да са до 100гр, протеина може да е 120-150. Гейнър не му трябва.

24 камери и в тоалетната ли има ? Или от 5 и 30 до 15:00 не може и да пикае ?

Мнението беше редактирано от velislavs на 23.08.10 18:40.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1